Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Over igus

igus is een fabrikant van hoogwaardige polymeren voor beweging die motion plastics ontwikkelt en produceert. Deze innovatieve, smeermiddelvrije producten omvatten energietoevoersystemen, zeer flexibele kabels, glijlagers en lineaire lagers, schroefvfbspindeltechniek, 3D-printen, low cost automatisering en smart plastics. Deze producten worden gebruikt in alle industrieën en duizenden toepassingen - overal waar iets beweegt. Ons doel is om techniek te verbeteren en kosten te verlagen op een CO2-neutrale manier en zonder kunststof-afval! igus GmbH rapporteert de volgende cijfers voor 2023:
 

igus verkoop

€ 1,115 miljard

Verkoop

igus medewerkers wereldwijd

4.600

Werknemers wereldwijd

igus locaties en distributeurs

31

Vestigingen en 50 distributeurs: vertegenwoordigd in meer dan 80 landen

igus klanten

188.000

Klanten

igus onderdelen

243.000

Producten op voorraad

igus spuitgietmachines

800

Spuitgietmachines

Opgericht15 oktober 1964 door Margret en Günter Blase in Keulen (Mülheim); 100% familiebezit
Vanuit een achtertuin in Keulen (D) de wereld in – meer over de geschiedenis van igus
CEOFrank Blase, CEO & entrepreneur
Gerhard Baus, CEO New Businesses
Michael Blass, CEO kabelrups-systemen
Artur Peplinski, CEO igus internationaal
Tobias Vogel, CEO glijlagers en lineaire techniek
Grootste testlaboratorium in de sectorTotale oppervlakte 3.800 m², 15.000 tests per jaar
Investeringen in R&D en digitalisering€ 51,7 miljoen
CertificaatKwaliteits- en milieubeheer
DIN EN ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018
Andere certificaten en goedkeuringslabels


igus enjoyneering: met motion plastics is het kinderspel om technische topprestaties te bereiken

Eenvoudig machines en systemen ontwikkelen en ontwerpen. Met vreugde en plezier aan het werk. In een samenwerkingsproces dat creativiteit en technische knowhow ontwikkelt en uitbreidt. Kortom: Techniek verbeteren gemakkelijk gemaakt - dat is waar enjoyneering voor staat!

igus enjoyneering

Met enjoyneering presenteren we een nieuw concept op de Hannover Messe 2023 met echte innovaties en digitale revoluties met betrekking tot onze motion plastics producten. Dit concept is ontworpen om engineers en technici in staat te stellen hun technisch potentieel met speels gemak te ontketenen. Technische vooruitgang kan en moet leuk zijn, zodat nieuwe manieren om problemen op te lossen kunnen worden verkend. Ontdek nu onze innovatieve en revolutionaire nieuwe producten met igus enjoyneering!

Ontdek igus enjoyneering nu

De wereld van motion plastics

De wereld is constant in beweging. En waar beweging is, kunnen wij helpen: we verbeteren wat beweegt. Dit is het leidende principe dat onze productie-inspanningen aanjaagt. Door producten te ontwikkelen die zijn gemaakt van slijtvaste, hoogwaardige polymeren, verbeteren we beweging over de hele wereld - met producten gemaakt in Duitsland. Onze motion plastics zijn producten uit de kabelrups-, kabel-, glijlager-, lineaire techniek-, halffabricaat-, 3D-printen-, Low Cost Automatisering- en intelligente sensorgebieden.

In deze video kunt u meer te weten komen over onze wereld van motion plastics.

motion plastics toepassingen

Beweging is alomtegenwoordig. Dat zien we elke dag wanneer we onze klanten mogen begeleiden bij spannende projecten. Vandaag bedienen we 188.000 bedrijven uit meer dan 80 landen over de hele wereld. Voor meer dan 50 verschillende industrieën, zoals de automobiel- of verpakkingsindustrie, de spoorweg- en landbouwtechniek, de constructie van werktuigmachines of de sector van de hernieuwbare energie, werken wij samen om de beste oplossing te vinden voor elke toepassing.

Ontdek applicatie voorbeelden


igus awards

igus is een bekroond bedrijf

In de loop van vele jaren hebben we de eer gehad een aantal onderscheidingen en prijzen te ontvangen. Ze zijn uiteindelijk een erkenning van de prestaties van onze medewerkers. We zijn bijzonder trots op de iF design awards, de erkenning van onze familievriendelijkheid, de NRW-industrieprijs en onze Hidden Champion titel.


We zijn wereld aanwezig

De igus motion plastics producten worden gemaakt in Duitsland, maar onze 188.000 klanten komen natuurlijk niet uitsluitend uit Duitsland. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 80 landen en hebben fabrieken in 15 daarvan. Ook zijn er 30 dochterondernemingen van igus en vele andere verkooppartners.

Naar de contacten en contactpersonen
igus wereldwijd

Zonnestelsel

Waar wij voor staan en hoe wij met elkaar omgaan

Ons zonnestelsel is de kern van onze cultuur. Nee, we hebben het hier niet over het planetenstelsel. Het igus zonnestelsel is een organigram dat onze gedachten en daden weerspiegelt. In het midden staat de klant, die voor ons even belangrijk is als de zon voor de aarde, die licht, warmte en energie geeft - net zoals de klant ons wensen, prikkels en geld geeft. Onze collega's en teams leven en creëren rond de klant, die aan hun eisen voldoen en de juiste oplossingen vinden voor hun problemen, vaak innovaties. Het succes van onze mensen komt dan ook voort uit het succes van onze klanten. Als bedrijf is het onze taak om onze collega's de middelen en sfeer te bieden waarin ze graag werken.


Virtuele rondleiding door de igus fabriek

Virtuele rondleiding door de igus fabriek

Wilt u de kern van ons bedrijf in Keulen (D) van binnen zien? Dompel uzelf onder in onze 360° VR-wereld, ontdek de meest uiteenlopende stations en zie onze medewerkers aan het werk. Alle stations worden ook vergezeld van interessante informatie over de fabriek en machines. Kom binnen!

Met nieuwsgierigheid de toekomst in gaan

IMPS, de fysieke in-house vakbeurs die virtueel te beleven is

Onderzoek op een oppervlakte van 3.800 m2, een luisterend oor voor ideeën van klanten en jaarlijkse innovatie-presentaties op onze eigen vakbeurs en op vele vakbeurzen wereldwijd ... dat is wat innovatie voor ons betekent. We willen samen met onze klanten sneller nieuwe oplossingen vinden. We houden niet alleen de huidige problemen in de gaten, maar ook de uitdagingen van de toekomst. Digitalisering bijvoorbeeld doordringt alle structuren van igus en is nauw verweven met innovatie.

Kunststoffen en duurzaamheid

Duurzaamheid bij igus

Onze motion plastics staan niet haaks op een duurzame manier van leven. Hoogwaardige kunststoffen kunnen tijdens hun productie en gebruik en aan het einde van hun levensduur bijdragen aan het behoud van hulpbronnen en milieubescherming. Al jaren hebben we een speciale focus op twee doelen op dit gebied: CO2-neutraliteit en nul kunststof afval – de directe invloed op het klimaat en de recyclebaarheid van onze producten.


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.