Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Bewezen, voorspelbaar, getest - ons testlaboratorium

Verbeter techniek,verlaag kosten - Bij igus produceren we onze materialen en producten volgens dit motto. Deze bieden u een lange levensduur, wat de bedrijfstijd van uw machines en toepassingen verlengt, onderhoudswerk elimineert en kosten verlaagt. Onze ingenieurs beschouwen de kwaliteit en veiligheid van het werkstuk (dat wil zeggen de veerkracht en levensduur van het werkstuk) als belangrijke criteria bij de ontwikkeling. Elk igus product wordt grondig getest voordat het beschikbaar wordt gesteld voor verkoop. Daartoe beschikken wij al sinds 1985 over een eigen testlaboratorium. Het is niet alleen qua oppervlakte het grootste testlaboratorium voor tribopolymeren in de sector, maar het voert ook het grootste aantal producttests en testprocedures uit.

Gegarandeerd lange levensduur

Wat wordt er getest?

Onze faciliteiten voor het testen van toepassingen en materialen beslaan in totaal 3800 m². Elke bedrijfssector heeft zijn eigen testlaboratorium en sommige productgebieden testen we samen. Zo is er bijvoorbeeld 1.500 m² speciaal voor het testen van chainflex kabels in onze eigen kabelrupsen. Voor bijzonder lange rijwegen is er 2.000 m² buitenruimte beschikbaar. iglidur glijlagers, drylin lineaire lagers en onze Low Cost Automation componenten worden getest in een sectie van meer dan 300 m². Dit laatste deels onder reële omstandigheden in de kwaliteitsborging.

Om sneller nieuwe producten te kunnen ontwikkelen die geschikt zijn voor cleanrooms, beheren we ons eigen cleanroom-laboratorium met een ISO klasse 1 cleanroomsysteem in samenwerking met het Fraunhofer IPA. Een buitentestgebied, een laboratorium voor geluidstesten en de klimaatkamer met -40°C maken ons testgebied compleet. Om zo realistisch mogelijke omstandigheden te bereiken, testen we ook klanttoepassingen en voeren we industrietesten uit.

Wat gebeurt er met de testdata?

Het gebruik van testgegevens houdt niet op na de ontwikkeling. Wij ontwikkelen al sinds 2001 innovatieve online tools en sinds 2016 sensorgebaseerde smart plastics, die gebaseerd zijn op de database met resultaten uit ons testlaboratorium. Met deze tools kan de economische efficiëntie en veiligheid van onze producten snel en zeer eenvoudig online worden bepaald, 24-uur per dag. Dit betekent een hoge mate van transparantie voor onze klanten en het stelt hen in staat de meest kosteneffectieve, functionerende oplossing voor hun probleem te vinden. Meer dan 40 tools zijn gratis beschikbaar, waaronder:
Test in het testlab en de igus online tool
Buitentest met lange rijweg
Dr.-Ing. Ralf Selzer, hoofd van R&D van glijlagers bij igus

Hoeveel testen worden er uitgevoerd in het testlaboratorium?

Jaarlijks wordt een groot aantal testen en materiaalonderzoeken uitgevoerd op de talloze testfaciliteiten:

  • Van de meer dan 15.000 testen, zijn er ca. 4.000 voor kabelrupsen en chainflex en ca. 11.000 voor dry-tech (roterend, draaiend, lineair, tuimelend, verwarmd, onder   water, etc.)
  • 450 testopstellingen voor lagers
  • 10 miljard kabelrupscycli
  • 3.500 geteste kabels
  • 400 klantspecifieke onderzoeken

Wat zijn tribo-polymeren?

Tribologie is de wetenschap van wrijving en slijtage. Tribologisch geoptimaliseerde kunststoffen zijn diegene die minimaal wrijvingsgedrag vertonen en lage slijtagewaarden. Basispolymeren, vaste smeermiddelen en versterkingen worden dusdanig gecombineerd in onze dry-tech producten dat de lagers, in tegenstelling tot diegene gemaakt van metaal, geen aanvullende smering vereisen, aan ale gewenste eigenschappen voldoen en dat slechts minimale wrijving, opwekking van warmte en abrasie optreedt." - Dr.-Ing. Ralf Selzer, hoofd R&D van glijlagers

Tribologie is de kern van onze motion plastics


Het gebruik van de slijtvaste materialen en onderhoudsvrije componenten bespaart niet alleen geld, maar reduceert ook het risico op slijtagegerelateerde storingen of uitgebreide onderhoudswerkzaamheden. igus heeft een aanzienlijke hoeveelheid kennis vergaard over tribologie en een grote hoeveelheid data in het testlaboratorium – de beste condities voor alle werktuigbouwkundigen. De reden: machines worden tegenwoordig vaak volledig benut in drieploegendienst. In het licht van groeiende uitdagingen is het zoeken naar het tribologische geoptimaliseerde onderdeel goed bestede tijd voor elke machinebouwer.  

De verschillende gebieden van het igus testlaboratorium

Kabelrupsen energievoorziening

Kabelrups testbank

chainflex kabels

Testopstelling voor kabels

robolink Low Cost automatisering

robolink testbank

... overeenkomstig het toepassingsgebiedThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.