Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

U kunt vertrouwen op de igus® kwaliteit.

De kwaliteit van igus wordt niet alleen voortdurend intern getest in ons eigen testlaboratorium, maar wordt ook extern bevestigd. In overeenstemming met de ISO 9001- en IATF16949-normen, waarvan de implementatie regelmatig wordt gecontroleerd en gecertificeerd, werkt igus al jaren met een onderscheidend kwaliteitsmanagementsysteem. Ons kwaliteitsbeleid wordt aangestuurd door het doel om de behoeften van de klant te kennen en te vervullen en een competente partner en betrouwbare leverancier te zijn. igus is altijd toegewijd aan het produceren van producten met de hoogste kwaliteitsstandaarden en om innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Testcertificaten, keurmerken en lidmaatschappen


ISO 9001

DIN EN ISO 9001

igus® is gecertificeerd overeenkomstig DIN EN ISO 9001 op het gebied van kabelrupsen met kabels en confectionering alsmede polymeer glijlagers.
IATF 16949

IATF 16949

igus is gecertificeerd overeenkomstig ISO/TS 16949 op het gebied van kabelrupsen met kabels en confectionering evenals polymeer glijlagers.

​​​​​​​ISO 14001

We zijn gecertificeerd overeenkomstig de ISO standaard 14001, een erkend basis voor milieumanagementsystemen. 
 
ISO 50001

ISO 50001

Ons energiebeheersysteem
systeem is gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 50001. 
RoHS Logo

RoHS

De iglidur en igumid materialen zijn getest voor hun componenten overeenkomstig 2011/65/EU (RoHS).
UL-geverifieerd

UL-geverifieerd

Merkbelofte "De igus® 36 maanden chainflex-kabelgarantie en levensduurcalculator gebaseerd op 2 miljard testcycli per jaar", gecertificeerd door UL
EHEDG-logo

EHEDG

Wij zijn lid van het EHEDG-expertnetwerk. Haar taak is het ontwikkelen van richtlijnen voor het hygiënisch ontwerpen van machines en installaties voor de voedselverwerkende industrie.
 
DESINA logo

DESINA

chainflex kabels worden geproduceerd op basis van de aanbeveling van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW = Vereniging van de Duitse machinebouwindustrie) met als doel het standaardiseren van componenten, interfaces en aansluitsystemen.
IPA logo

IPA cleanroom

Diverse igus producten zijn door het IPA Fraunhofer instituut gecertificeerd met de best mogelijke classificatie: ISO klasse 1.
ESD-symbool

ESD-toepassingen

igumid ESD materiaal in grijs biedt al explosieveiligheid en bescherming tegen elektrostatische spanningsopbouw sinds juni 2002.
Logo TÜV Rheinland

TÜV-controletypen

igus kabelrupsen en gesloten kabelrupsen zijn door de TÜV getest voor wat betreft hun constructie.
Logo TÜV Rheinland

TÜV geluidstest

igus kabelrupssystemen werken stil. Diverse energietoevoersystemen zijn vergeleken in het akoestische lab van TÜV en bij igus GmbH.
Logo INTERBUS

INTERBUS

chainflex kabels worden geproduceerd volgens de internationale standaarden.

Goedkeuringen:


RU logo

UL materiaalgoedkeuring

Alle igumid materialen voor kabelrupsen en gesloten kabelrupsen zijn voorzien van de UL materiaalgoedkeuring.
VDE logo

VDE

Goedkeuring door de "Verband Deutscher Elektrotechniker"
CSA logo

CSA

Goedkeuring door de Canadian Standards Association.
CEI logo

CEI

Goedkeuring door de Commission Electrotechnique Internationale.
CE logo

CE

Goedkeuring door Customer Equity

Erkenningen, prijzen en onderscheidingen

logo van IHK Keulen

Erkend trainingsbedrijf

De Duitse kamer van koophandel (IHK) in Keulen heeft ons erkend als opleidingsbedrijf met "uitstekende resultaten op het gebied van beroepsopleidingen".
iF design Award

if Design Awards

Sinds 1987 worden igus producten regelmatig bekroond met de if Design Award, die een internationale erkenning geniet.
igus awards

Awards voor ons bedrijf

Awards zijn een erkenning van onze prestaties. Dit maakt ons blij en stimuleert ons om nog beter te worden!

igus kwaliteit over de hele wereld


De igus motion plastics producten worden gemaakt in Duitsland, maar onze 188.000 klanten komen natuurlijk niet uitsluitend uit Duitsland. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 80 landen en hebben fabrieken in 15 daarvan. Ook zijn er 30 dochterondernemingen van igus en vele andere verkooppartners.
 
Naar de contacten en contactpersonen
igus wereldwijd

Nog meer over igus kwaliteitigus testlaboratorium

Bewezen, voorspelbaar, getest - onderzoek op 3800 m²

Meer over het testlaboratorium
Kosten verlagen. Techniek verbeteren

Verbeter techniek, verlaag kosten

Techniek verbeteren, kosten verlagen - we geven u altijd ten minste één van de twee

Meer over "techniek verbeteren, kosten verlagen"
Gegarandeerd lange levensduur

Lange levensduur

HET voordeel van onze motion plastics - getest en voorspelbaar

Meer over de lange levensduurThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.