Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Glijlagers en lineaire geleiders voor pleziervaartuigen en jachten

Grote krachten veroorzaakt door wind en golven, wisselende weersomstandigheden en corrosief zout water: externe onderdelen in jachten en pleziervaartuigen worden blootgesteld aan zware omstandigheden. Hier komen onze drooglopende glijlagers en lineaire geleiders pas echt tot hun recht, omdat ze geen smering nodig hebben, onderhoudsvrij, corrosievrij en lichtgewicht zijn. igus levert oplossingen binnen 24 uur uit voorraad of geconfigureerd naar wens voor toepassingen op maat, zonder minimale bestelhoeveelheid.

Toepassingsgebieden

Zeilboot met igus producten

Zeilboten

Lagertechnologie voor rolreef, zelfkerende fok, grootschoot en meer
Ontdek nu
Jacht met igus producten

Jachten

Lagertechnologie voor ankerbakken en lieren, opstapverlenging, schuifdak en meer
Ontdek nu
Motorboot met igus producten

Motorboten

Lagertechnologie voor trimvlak, stuursysteem, stoelverstellers en meer
Ontdek nu

Bootinterieurs

Producten voor interieurontwerp

Of het nu gaat om uitschuiftafels, uitschuifbare bedden of mobiele douchewanden: compacte, mobiele eenheden zijn nodig in het interieur van boten om de beperkte ruimte perfect te benutten. Wij hebben de juiste lagertechnologie of het juiste energietoevoersysteem om die betrouwbare beweging te garanderen.

▶ Ontdek nu

Succesverhalen

igubal KARM stangkoplager in zeilboot Seascape 24

Spelingvrij dubbel roer

In het stuursysteem van de zeilboot Seascape 24 worden igubal stangkoplagers gebruikt in de verbindingen tussen de helmstok, aandrijfassen en roerbladen. Het feit dat ze robuust, extreem wrijvingsarm en vrij van speling en corrosie zijn, maakt ze de perfecte component voor deze toepassing.
Glijdend besturingssysteem op Pegazus boot met drylin WJRM

Glijdende bedieningsconsole

Dankzij de drylin WJRM rollagers gemonteerd op dubbele geleiders van geanodiseerd aluminium, kan de positie van de bestuurdersconsole in deze motorboot worden gewisseld tussen de cabine en de cockpit. Het lineaire systeem is eenvoudig te installeren en volledig onderhoudsvrij.
Boot met davit van innovatief structureel ontwerp

Betrouwbare rotatie

De bijboot wordt met een zwenkkraan in de achter-garage gehesen: het innovatieve structurele ontwerp gebruikt PRT-tandkranslagers voor deze beweging. Met glij-elementen van slijtvaste kunststof zijn ze ideaal voor gebruik in zoutwateromgevingen - stil, licht en soepel lopend.
Hydrogenerator Ocean Power

Perfect in lijn met de stroming

Ocean Power vertrouwt op igubal ESTM staande lagerblokken voor het lineair laten zakken van zijn hydrogenerator. Ze maken een rotatie tot 20 graden, d.w.z. een aanpassing aan de stroming mogelijk. De sferische kogel voorkomt beperkende krachten en zorgt altijd voor wrijvingsarme bewegingen.
iglidur P wordt geprezen vanwege haar geringe vochtabsorptie, lage wrijvingscoëfficiënt en hoge belastingscapaciteit.

Robuuste lagers in de bootkraan

Deze kranen worden gebruikt om boten uit het water te hijsen in Fort Meyers, Florida. In beide gevallen worden iglidur P glijlagers rechtstreeks gebruikt in de aandrijfas van de kabellier, die een hef- en daalbeweging uitvoert om de boten volledig uit het water te hijsen.
Jacht

Betrouwbaar geleid liftsysteem

Hoe komt de rubberboot op het jacht of de jetski in het water? Deze installatiefabrikant weet het antwoord. Het bedrijf ontwerpt liftsystemen voor jachten - en vertrouwt op kabelrupsen, drylin profielgeleiders en iglidur glijlagers.

Top producten voor boten

Profielgeleiding

Profielgeleiders

 • Vuilbestendig en robuust
 • Eenvoudige installatie
 • Lichtgewicht en stil bedrijf
drylin

Asgeleidingen

 • Temperatuurbestendig
 • Chemische weerstand
 • Geen smering en onderhoud
Tandkranslagers

Tandkranslagers

 • Bestand tegen hitte
 • Chemische weerstand
 • Slijtvast
readychain

Aansluitklare kabelrups-systemen

 • UItvalbestendige kabels
 • Sterke en onderhoudsvrije kabelrupsen
 • Moving energy gemakkelijk gemaakt
drylin N compacte lineaire geleidingen

Compacte geleidingssystemen

 • Geringe installatiehoogte, tussen de 6 mm en 12 mm
 • Lichtgewicht
 • Vier railbreedtes van 17 mm tot 80 mm
iglidur P

Cilindrische bussen

 • Onderhoudsvrij en kosteneffectief
 • Lage waterabsorptie
 • Hoge belastingscapaciteit

Gratis monsters

Glijlagerbox

Met 38 flensbussen gemaakt van de belangrijkste iglidur-materialen, met sjablonen om het perfecte materiaal voor uw toepassing te vinden
Bestel nu!

drylin® W sample-box

Bekijk zelf de voordelen van onze drylin® W profielgeleiders met onze monsterbox.
Bestel nu!

Doe-het-zelf ideeën met drylin lineaire geleiders

Uitschuifbare bootantenne
Uitschuifbare plank

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.