Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Licht, veerkrachtig en slijtvast – glijlagers voor prothesen en orthesen

Prothesen en orthopedische beugels zijn bedoeld om het leven gemakkelijker te maken en de persoonlijke mobiliteit te vergroten; de vereisten waaraan ze moeten voldoen zijn overeenkomstig hoog. Het materiaal moet bestand zijn tegen aanzienlijke belasting en mag niet zo zwaar zijn dat het de drager moe maakt. Het moet geschikt zijn om overal te gebruiken: tijdens zwemmen in zout- of chloorhoudend water, in zand en bij hoge en lage temperaturen. Er moet worden gewaarborgd dat crêmes en medische producten de functionaliteit van het materiaal niet aantasten of overmatig belasten. Lagers gemaakt van polymeren van igus zijn gemaakt voor juist deze toepassingen en zijn ideaal voor constructies met hoge eisen.

Voordelen van iglidur glijlagers:

  • Geen stick-slip effect
  • Schokabsorberend
  • Lage wrijvingscoëfficiënt
  • Stille werking
  • Bestand tegen stoten en randbelastingen
  • Mediabestendig
  • Bestand tegen vuil
  • Smeermiddelvrij

Producten die vaak worden gebruikt in prothesen en orthesen

iglidur W300 glijlagers

iglidur W300

Voor een lange levensduur tijdens continu bedrijf

Geringe wrijvingscoëfficient, extreem slijtvast

Geschikt voor robuuste en roestvaststalen assen

Vuilbestendig

iglidur halffabrikaat

iglidur halffabrikaat

iglidur materialen als ronde staven, buizen en platen

Momenteel kan men kiezen uit 25 iglidur materialen

Op maat gemaakt zonder verwijdering van snijafval

Bewerken zonder minimale bestelhoeveelheid

Diverse speciale lagers, op maat gemaakt door igus volgens uw specifieke vereisten

Individueel component

In het gewenste ontwerp en materiaal, geen minimale bestelhoeveelheid

Snelle productie

Zowel geschikt voor prototypes als productie met kleine en hoge volumes

Grote keuze uit high-performance materialen


Gratis samples

Bekijk zelf hoe u in sportapparatuur de techniek kunt verbeteren en kosten kunt reduceren. Bestel onze gratis sample-boxen voor glijlagers en lineaire techniek of dien een aanvraag in voor een onderdeel in de door u gewenste vorm, hoeveelheid of materiaal.

Toepassingsvoorbeelden van klanten

Heupgewrichtprothese met iglidur lagers gemaakt door Otto Bock HealthCare GmbH

95% minder slijtage in heupprothese

iglidur Z lagers zorgen voor onderhoudsvrije lagerpunten met extreem lange levensduur met uitstekende demping op de hoofdassen van deze heupprothese. De resulterende krachten die optreden in de prothese tijdens oscillerende beweging worden betrouwbaar overgedragen door de lagers, zonder enige waarneembare toename van de speling. Testen in het igus testlaboratorium hebben aangetoond dat het iglidur materiaal dat wordt gebruikt voor dit doel 95% minder slijtage vertoont dan PA66 en PTFE.
Vingers van en handprothese met iglidur lagers, gemaakt door Vincent Systems GmbH

Delicate bewegingen met elektrische handprothese

Hoge vereisten ten aanzien van glijlagers in vinger- en handprothesen. Ze moeten lage wrijvingscoëfficiënten hebben, geen aanvullende smering vereisen, geschikt zijn voor zachte assen, trillingsdempend en chemisch bestendig zijn. Tegelijkertijd moeten ze een functioneel en esthetisch ontwerp mogelijk maken. Alle assen die betrokken waren bij de beweging werden daarom uitgerust met iglidur J lagers.
Kniegewrichtprothese met iglidur zuigerveren gemaakt door Otto Bock HealthCare GmbH

Snelle montage en lange levensduur

Deze gewrichtsprothese is uitgerust met iglidur J zuigerveren, die op de zuiger geclipt kunnen worden door hun opening en door het flexibele materiaal. Dit maakt de installatie zeer gemakkelijk en reduceert de assemblagetijd. Voorheen werden PTFE geleidebanden gebruikt op de zuigers, maar deze slijten veel sneller en moeten daarom vaker worden vervangen.

Getest in het igus testlaboratorium met betrekking tot levensduur en slijtage

Alle producten worden getest op slijtage en belastbaarheid onder reële omstandigheden in het igus-testlaboratorium, het grootste in de sector. De resultaten worden opgenomen in onze online tools voor het berekenen van de levensduur en het mogelijk maken van exacte voorspellingen van de levensduur.

Op aanvraag voert igus klanttesten uit om productgebruik onder specifieke omstandigheden te controleren.
 
Meer informatie over het igus testlaboratorium

Meer informatie

Speciale brochure voor prothesen en orthesen

Productbrochure als PDF

Belangrijke informatie over onze producten en diensten voor  prothesen en orthesen.
Download nu
igus online tools op de tablet

igus online tools

Configureer de gewenste producten online, bereken levensduur, reduceer proceskosten
Nu bekijken
Medische techniek

Gerelateerde website: medische techniek

Polymeer oplossingen voor Röntgen robots, laboratorium-apparatuur, rolstoelen, medisch meubilair, ...


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.