Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

xiros® kunststof kogellagers


Meer informatie over xiros® kunststof kogellagers Ik heb meer informatie nodig over xiros kunststof kogellagers voor wat betreft materialen, types en voordelen.
Online configuratie voor xiros® kunststof kogellagers Ik ken de omgevingsvariabelen van mijn toepassing en zou onder meer de levensduur van mijn kogellagers willen berekenen.
Dien een aanvraag in voor speciale xiros® kogellagercomponenten Ik heb een individueel, op maat gemaakt speciaal onderdeel nodig dat afwijkt van de DIN-norm voor mijn specifieke toepassing.

Het roestbestendige alternatief voor metalen kogellagers


xiros kunststof kogellagers volgens DIN 625 hebben geen smering nodig, zijn corrosievrij (bij gebruik van glazen- of kunststofkogels) en werken uiterst stil. Dit maakt ze tot een kosteneffectief alternatief voor metalen kogellagers. De kunststof componenten van iglidur materiaal, gemaakt van een mix van tribo-polymeren, zijn licht, bestand tegen chemicaliën en niet magnetisch. Dit zorgt voor veilig gebruik in geneeskunde, verpakkingen, voedselverwerking, aandrijftechniek en vele andere sectoren. Terwijl de kunststof van onze xiros kogellagers bestaat uit een mengsel van basiskunststoffen, vaste smeermiddelen, vezels en filamenten, zijn de kogels meestal gemaakt van glas, kunststof of roestvaststaal. De kogels bevinden zich in een kooi, welke kan zijn gemaakt van ons eigen xirodur B180 materiaal, polyamide (PA), polypropyleen (PP) of polyetheretherketon (PEEK).

Wat is een kogellager?

Kogellagers maken deel uit van de familie van de rollagers. De rollichamen, die bewegen tussen het binnen- en buitenloopvlak, reduceren de rotatiewrijving en absorberen radiale en axiale lasten. In de meeste toepassingen is één loopvlak vergrendeld en het andere is bevestigd aan de roterende eenheid, zoals een naaf of een as van staal. Wanneer een loopvlak draait, beginnen de kogels, die in een kooi op hun plaats worden gehouden, ook te draaien. Omdat de kogels rollen, hebben ze een veel lagere wrijvingscoëfficiënt dan twee vlakke oppervlakken die tegen elkaar glijden. Vanwege het kleinere contactoppervlak tussen kogels en loopvlakken, hebben de kogellagers doorgaans een lagere belastingscapaciteit voor hun maat dan andere typen rollagers. Ze kunnen echter bepaalde afwijkingen in de uitlijning van de binnen- en buitenloopvlakken aan.

Wat zijn de voordelen van onze kogellagers?

 • 100% smeermiddelvrij
 • Lichtgewicht
 • Corrosiebestendig
 • Weinig onderhoud
 • Voor temperaturen tot +150°C (afhankelijk van het materiaal)
 • Licht lopend
 • Hoge mediabestendigheid, geschikt voor wassing
 • Metaalvrij (dankzij het gebruik van glazen en kunststof kogels), derhalve niet magnetisch
 • Elektrisch isolerend (of ESD-conform)
 • FDA-conform (afhankelijk van het materiaal)
 • Voorspelbare levensduur

Wereldwijd vertrouwen klanten al op xiros polymeer kogellagers


 
CW Cleaning Solutions GmbH | Novetrium GmbHErwin Koppe - Keramische Heizgeräte GmbH | Airex Co. Ltd. | ISAS GmbH | Ishida Europe


"Een licht lopende werking is cruciaal"

Sören Meissner, Design Engineer bij Krones AG "Doorslaggevend voor ons is hier de soepele loop van de kogellagers in de geleiderollen. In het verleden gebruikten we hier metalen lagers. Dit was echter niet licht genoeg, waardoor soms de rol volledig stopte en de etikettenband er overheen slipte. "
 
Sören Meissner | Design Engineer voor etiketteertechniek bij  Krones AG

Andere klanttoepassingen

xiros® polymeer kogellagertoepassingen in één oogopslag Of het nu gaat over verpakking, de textielindustrie, testtechniek en kwaliteitsborging of het maken van modellen: xiros polymeer kogellagers worden al succesvol toegepast in een breed scala aan sectoren; ze zijn bijzonder populair in situaties waar conventionele metalen kogellageroplossingen niet geschikt zijn.
 
Ga naar het toepassingenoverzicht

Andere interessante onderwerpen over onze kunststof kogellagersThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.