Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
Verbeter techniek en verlaag kosten
motion plastics voor de
fietsindustrie

Onderhoudsvrije, robuuste, lichte componenten gemaakt van hoogwaardige polymeren

Fietsen is milieuvriendelijk, gezond en helemaal in de mode. Het scala van verschillende typen fietsen dat op de markt wordt aangeboden is bijzonder breed: van bakfietsen, die niet langer goederen transporteren, maar kinderen van en naar de peuterschool brengen, tot racefietsen voor sport of in de stad en mountainbikes voor de adrenalinekick in de vrije tijd. Robuuste glijlagers van igus zijn een goede keuze voor alle toepassingen. Ze zijn bestand tegen extreme belastingen, schokken en stoten, verlagen het gewicht van de fiets en zijn dankzij het ontbreken van smering gemakkelijk in het gebruik en behoeven slechts zelden onderhoud. Door de hoge slijtvastheid zijn het betrouwbare componenten, niet alleen op racefietsen, maar ook op intensief gebruikte fietsen voor dagelijks gebruik.

Voordelen van igus polymeer glijlagers:

 • Gewichtsreductie
 • Smeermiddel- en onderhoudsvrij
 • Bestand tegen vuil
 • Corrosievrij
 • Bestand tegen stoten en schokken
 • Slijtvast
 • Hoge, voorspelbare levensduur
 • Kosteneffectief

Mountainbike in de modder

Mountainbikes

Duurzame lagers voor dempers, vorken, achterveerpoten en dergelijke
Ontdek nu
Cargo bike op onverharde weg

Cargo bikes

Robuuste lagers voor stuur, boxflap, standaard en meer
Ontdek nu
Andere toepassingsgebieden

Andere toepassingsgebieden

Onderdelen die lang meegaan voor andere fietstypes, fietsaccessoires en andere vervoermiddelen
Ontdek nu


Oranje lijn

verbeter wat beweegt – nieuws van 2022

Vier topinnovaties voor de fietssector, die in minder dan vier minuten door onze branchemanager worden uitgelegd. Ook inbegrepen: onze igubal koppelingen, ideaal voor gebruik op de verlengde bedieningsarm van een bakfiets:
▲ Verbeter techniek
 • Uiteinden afgedicht tegen vuil
 • 20 keer slijtagebestendiger tegen metalen kogelgewrichten vergeleken met polyamide
▼ Verlaag kosten
 • Geen minimale bestelhoeveelheid
 • Lengtes op maat
Eco glijlager assortiment gemaakt van regranulaat
Ronde staven vervaardigd uit slijtvast iglidur E materiaal
Project: massief kunststof fiets gemaakt van gerecycled kunststof afval
Wilt u meer weten over onze nieuwe producten? Vraag maar aan onze fiets expert. Hij zal u met plezier een rondleiding geven op onze virtuele-echte beursstand en u alles laten zien wat nieuw is. ► Maak nu een afspraak
Lijn oranje

Topproducten voor fietsen

Slijtvaste bussen in pedalen en schokdemperogen, low stick-slip geleide ringen in zadelpennen en verende vorken, robuuste stangkoppen en lichtgewicht lineaire geleidingen in bakfietsen: onze smeringsvrije dry-tech lageringstechnologie heeft zichzelf bewezen in vele fietstoepassingen.

Onze Industry Manager Alexander Welcker zal in detail uitleggen wat deze zijn en het igus:bike project introduceren op onze beursstand op Eurobike 2022. 

Meer informatie kunt u vinden op www.igus.bike en op onze websites over mountainbikes en bakfietsen.
De top motion plastics voor de fietsindustrie: een kort overzicht van de Eurobike beursstand

Uw component gemaakt volgens uw ontwerp, in de gewenste hoeveelheid en van het juiste materiaal

Speciale oplossingen maken net zo goed deel uit van het igus productassortiment als standaard componenten. Onze experts stemmen het productieproces en het gekozen componentmateriaal exact af op uw behoeften. Het juiste materiaal voor uw toepassing wordt geselecteerd uit een breed scala aan slijtvaste, onderhoudsvrije en hoogwaardige polymeren.

 


 
Succesvol in gebruik in de fietsindustrie

fietslagers

igus fietslagers maken wendbare elektrische transportfiets onderhoudsarm

Het bedrijf chike had geschikte componenten nodig voor een nieuw type verend kantelbaar chassis dat hun e-cargo bike net zo wendbaar zou maken in bochten als een gewone fiets. De igubal stangkoplagers worden nu gebruikt op de trekstangen, iglidur glijlagers op de draagarm en in de kantelvergrendeling. In tegenstelling tot metalen lagers zorgen ze voor een praktisch onderhoudsvrije, duurzame werking, zijn licht en kosteneffectief.
fietslagers

Constante prestaties op de weg, bestand tegen schokken, modder en stof

Voor hun pedaallagers zocht het bedrijf Crank Brothers naar een oplossing. Bestand tegen vuil, een afname qua gewicht en een lange levensduur waren de belangrijkste aspecten. Met onze glijlagers van het iglidur JB materiaal kon het bedrijf een acht keer langere levensduur bereiken en het gewicht verminderen. De nieuwe lagers zijn ongevoelig voor vuil en kunnen eenvoudig worden gereinigd zonder prestatieverlies.
Diverse klantprojecten uit de fietsenbranche

... andere succesverhalen

Glijlagers in het achterframe van een volledig geveerde MTB, sferische lagers in het stuur en in het kantelbare chassis van transportfietsen, individuele 3D-geprinte componenten voor remmen: ontdek meer toepassingen van onze klanten in de fietsindustrie waarin onze motion plastics worden gebruikt en pronken met hun voordelen: laag gewicht, lange levensduur, geen smering en vuilafstotend.
Ontdek nu

Getest in het igus testlaboratorium voor gebruik onder realistische omstandigheden

Getest voor continue belasting, mediabestendigheid en stille werking
 
In het grootste testlaboratorium in de sector voor kunststoffen, worden iglidur glijlagers grondig en uitgebreid getest. De aandachtspunten van de testen zijn duw/trekkrachten, wrijvingscoëfficiënt, alsmede slijtage en aandrijfkrachten bij diverse snelheden en lagerbelastingen. De resultaten worden ingevoerd in onze tools voor het berekenen van de levensduur en maken nauwkeurigere voorspellingen mogelijk ten aanzien van hun levensduur.
 
Op verzoek voert igus klanttesten uit om het productgebruik onder maatwerkomstandigheden te testen.

Op welke wijze is het gebruik van polymeerlagers in fietsen voordelig? Welke voordelen kennen ze ten opzichte van hun metalen tegenhangers? In het igus® blog kunt u interessante artikelen vinden over alles wat te maken heeft met fietstechniek en -apparatuur.
Neem nu een kijkje!

De enorme motion plastics sample box

Eenvoudig uitproberen: met de igus corner, heeft u altijd de meest recente motion plastics die geschikt zijn voor uw specifieke sector van de industrie bij de hand. 
 
Wij komen het display bij u bezorgen, monteren dit op verzoek en vullen de vakken met de producten van uw keuze. Of u kunt het display zelf in elkaar zetten. Als permanente tentoonstelling of voor een bepaalde periode.
Bestel nu gratis

Meer informatie

Productbrochure fietstechnologie

Belangrijke informatie over producten en diensten

Video

Mountainbike, ligfiets, transportfiets, vouwfiets - smeermiddelvrij en eenvoudig te monteren met onze motion plastics

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.