Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Betrouwbare energietoevoer en onderhoudsvrije glijlagers voor podiumtechniek

Podiumtechniek moet robuust, veilig en licht zijn en zo stil, betrouwbaar en onopvallend als mogelijk functioneren. In het ideale geval is het eenvoudig te monteren en vereist het geen onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. Onze energietoevoersystemen en smeermiddelvrije lagertechniek van hoogwaardige kunststof bieden kosteneffectieve oplossingen die aan deze eisen voldoen en zich al vele jaren hebben bewezen. Onze producten worden gebruikt in bewegende AV-technologie (geluid, video, licht en cameratechnologie) toepassingen waarbij een grote verscheidenheid aan media moet worden geleid. Ze worden ook gebruikt in podiumplatformen, de kabellieren van bovenste podiummachines en bewegende lichten. De modernste productietechnieken stellen ons ook in staat om op maat gemaakte speciale onderdelen te produceren - geen minimale bestelhoeveelheid - en dus perfect aan te passen aan uw speciale wensen.

Toepassingsgebieden

Podiummachines

Producten voor het verplaatsen van lichtliften, portaaltorens, podiumplatforms en meer
Ontdek nu

Podiumverlichting

Onderhoudsvrije lagertechniek en geruisloze kabelrupsen voor schijnwerpers, lasers en andere lichteffectapparatuur
Ontdek nu


Onze top 3 producten voor podiumtechniek

1. Kabelhaspel voor kabelrupsen – zonder sleepring

De e-spool levert ononderbroken bewegende podiumtechniek met verschillende media. Het systeem wordt gebruikt voor podia, mobiele lichttakels en videokubussen. De ingevoerde kabels worden door een twisterband geleid, zodat er geen sleepring nodig is, wat een bijzonder voordeel biedt bij het overbrengen van gegevens. De lengte van de opgerolde kabelrups wordt aangepast met een retractieveer voor slaglengtes tot 15 meter en met een motor voor slaglengtes tot 25 meter en langer. Geplaatst op de fly walk, in verlaagde plafonds boven het auditorium of in het gebied onder het podium, werkt het systeem onopvallend buiten het gezichtsveld van het publiek.
 • Geleid verschillende media in één systeem: elektriciteit... data... glasvezel...
 • De kabelrups kan voor verschillende toepassingen worden omgebogen
 • Stil en trillingsarm
 • Eenvoudig kabels toevoegen of vervangen
 • Op verzoek compleet geconfectioneerd met kabels en connectoren
 • Vervaardigd volgens de norm DIN EN 17206 en DGUV-principe 315-390
Ontdek nu de e-spool
e-spool

2. Zig-zag-systeem

Als alternatief voor de e-spool bieden wij het zig-zag-systeem aan – onze klassieker die zich al vele jaren op het podium heeft bewezen (bijvoorbeeld in de Royal Opera in Londen sinds 1998). Met dit ruimtebesparende systeem kunnen verschillende media gezamenlijk, zonder onderbreking en zonder sleepringen worden geleid. De kabelrups ontvouwt zich tijdens de verticale beweging van de podium-machinerie. Voor machinerie boven het podium wordt de zig-zag korf op de trekstang of truss gemonteerd; in machinerie onder het podium wordt het op de verdieping onder het podium gemonteerd.
 • Stil en trillingsarm
 • Geen treksterkte op de kabels
 • Eenvoudig kabels toevoegen of vervangen
 • Geleid verschillende media in één systeem: elektriciteit... data... glasvezel...
 • In projecten met rijwegen tot wel 40 m en meer
Leverbaar als standaard compleet systeem met rijwegen tot 15 meter:
 
Ontdek nu zig-zag als iSet
Zig-zag systeem

NIEUW: voordelige variant zonder korf

[Ontwerpstudie]
Ongeveer 50% minder gewicht en kosten dan bij de standaardversie
Meer informatie

3. Tweecomponenten glijlager voor zwaar gebruik

Onze iglidur Q3E meercomponentenlagers zijn de juiste keuze voor zeer hoge belastingen, zoals die in schaarliftgewrichten voor podiumliften.
 • Hoge mechanische belastingcapaciteit met geringe slijtage
 • Kosteneffectief dankzij spuitgieten
 • Smeermiddelvrije droge werking
Ontdek nu iglidur Q3E
iglidur Q3E
Glijlagers in het podium

Oranje lijn

NIEUW: Microfoon Motor Reeler, 30 meter [ontwerpstudie]

 • Ononderbroken audio-overdracht zonder sleepring
 • Kabels zijn eenvoudig te vervangen
 • Eenvoudige, ruimtebesparende installatie, geen extra lastdragend element nodig
 • Geen handwerk op hoogte
 • Vervaardigd volgens DIN EN 17206 en DGUV-principe 315-390
Meer informatie over de Reeler
Oranje lijn

Ervaar producten virtueel - op eigen gelegenheid of persoonlijk begeleid

Podiumtechniek beursstand

Hebt u de laatste theatertechniek vakbeurs gemist? Wij hebben de oplossing. Bezoek onze beursstand voor podiumtechniek in Keulen gewoon online. Of boek hier een virtuele rondleiding over de beursstand met één van onze specialisten.

▶ Beleef onze beursstand nu virtueel
Virtuele vakbeursstand

Succesvol in gebruik door onze klanten

GES-2-auditorium in Moskou

Kabelgeleiding voor multimedia-installatie in auditorium GES-2

Veilig verplaatsen van ultramoderne apparatuur in deze moderne evenementenhal in een prestigieuze wijk van Moskou. Om ervoor te zorgen dat de complexe, specifieke bekabeling veilig over lange afstanden naar het plafond van de hal kan worden verplaatst, wordt een kunststof kabelrups gebruikt die op een e-spool compact wordt op- en afgerold.
Hungexpo multifunctionele hal in Boedapest

Kabelrupsen en kabels voor flexibele zitpodia in de polyvalente zaal van Boedapest

De polyvalente zaal Hungexpo in Boedapest is een enorm auditorium met rijen stoelen op 43 platforms die flexibel kunnen bewegen. Voor de complexe geleiding van de vele kabels hebben de verantwoordelijken het igus-projectteam aan boord gehaald en onze E4- en E2-kabelrupsen en chainflex besturings-, data- en buskabels gebruikt.
Technologietoepassingen in klantfase

... en meer succesverhalen

We hebben veel klanten kunnen helpen met het verbeteren van de beweging van hun evenementtechnologie. Blader door onze klantprojecten die gebruikmaken van onze kabelrupssystemen, flexibele kabels en glijlagers: bewegende stoelen en podia, toneeldecors, akoestische en verlichtingssystemen, camerarobots en complexe multimedia-installaties. 
Ontdek meer klantprojecten

Getest voor gebruik in het testlaboratorium

Alle producten worden getest op slijtage en belastbaarheid onder reële omstandigheden in het igus-testlaboratorium, het grootste in de sector. De resultaten worden geïntegreerd in onze levensduurberekeningsinstrumenten en maken nauwkeurige voorspellingen mogelijk van de levensduur.

Op verzoek voert igus klanttesten uit om productgebruik onder specifieke omstandigheden te controleren.

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.