Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
iguverse: de industriële metaverse van igus

Wij brengen sales en engineering in de virtuele werkelijkheid

Dompel uzelf onder in de virtuele verkoop- en engineeringwereld van de iguverse. Ontdek nieuwe en fascinerende manieren om tijd, geld en middelen te besparen bij productontwikkeling, optimalisatie en onderhoud. De iguverse vereenvoudigt uw engineering! Gebruik de iguverse als een efficiënt en gebruiksvriendelijk platform voor duurzame productontwikkeling en snelle prototypeproductie. Profiteer van twee belangrijke voordelen:
 • Voordeel 1: afstand doet er niet meer toe. Leden van over de hele wereld kunnen elkaar ontmoeten als avatars in de digitale ruimte en ideeën uitwisselen.

 • Voordeel 2: projecten worden vanaf dag 1 duidelijker en tastbaarder.
De eerste klanten zitten al in het iguverse. Word ook bètatester en ontwikkel uw machines en systemen in het iguverse! Neem contact met ons op en maak nu een afspraak.
 
Ontdek de iguverse en word bètatester
In de toekomst zal het mogelijk zijn om de igus-infrastructuur als een digitale tweeling te ervaren - of het nu gaat om laboratorium, fabriek, beurzen, webinars of nieuwspresentaties. Van overal ter wereld zonder te reizen.
De iguverse kan ook een aanpak zijn met veel potentieel voor toekomstige verkopen. Zo zouden verkopers en klanten tijdens klantbezoeken een VR-bril kunnen opzetten en zich onderdompelen in de iguverse.

Uw voordelen met de iguverse

Verbeter techniek

Verbeter techniek

 • Meer veiligheid door minder risico's
 • Herhaalbaarheid
 • Snellere integratie in productieomgeving
 • Geoptimaliseerde kwaliteit van installaties en machines
 • Goede dataverzameling en analyse
 • Inzicht in complexe relaties en vroeg testen
 • Snellere realisatie van het idee tot het product
Verlaag kosten

Verlaag kosten

 • Kostenreductie door simulatie
 • Tijdwinst op locatie
 • Minimalisering van stilstandstijd
 • Verminderd risico op planningsfouten
 • Reductie van reiskosten
 • Eliminatie of vermindering van prototyping-inspanningen
Bewijs

Bewijs

 • Bij het installeren van een igus e-loop op een boorplatform zorgden belangrijke ontwerpwijzigingen er uiteindelijk voor dat het product niet kon worden geïnstalleerd zoals gepland. Als de constructie en installatie in de iguverse zou zijn gesimuleerd, zouden deze problemen met het aansluitelement en de kabelgeleiding in een vroeg stadium zijn onderkend en efficiënter kunnen worden opgelost. De virtuele wereld zou problemen en oplossingen direct in beeld hebben gebracht.
Duurzaamheid

Duurzaamheid

 • Vermindert reistijd
 • Bespaart qua grondstoffen, omdat er geen complexe prototypeproductie nodig is
 • Verbetert de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van het team
 • Verhoogt de medewerkerstevredenheid
 • Kan de teameffectiviteit verbeteren

Next-level engineering: systemen en machines in de toekomst sneller en efficiënter implementeren

Next-level engineering
De iguverse maakt de volgende generatie engineering mogelijk - eenvoudig, efficiënt en snel! Een mogelijk toepassingsscenario zou er als volgt uit kunnen zien: "Als ingenieur wil ik onze prototypeproductie optimaliseren en duurzamer maken. Ik verken de iguverse, een technisch platform in de metaverse. Met een VR-bril betreed ik de virtuele wereld van igus, werk ik digitaal aan projecten en netwerk ik met collega's om tijd, geld en CO₂ te besparen om problemen duidelijk in beeld te brengen en snel oplossingen uit te werken. Ik vind 3D-modellen voor mijn toepassingen in de juiste machine- en industriewereld. Samen met experts van igus ontwikkel ik prototypes en voer ik haalbaarheidsstudies uit. Augmented reality helpt mij ontwerpfouten in een vroeg stadium te signaleren. Dit bespaart ook tijd, reiskosten en hulpbronnen. Collega's en machinegebruikers kunnen in de iguverse van ideeën uitwisselen, oefenen en servicemonteurs ondersteunen bij reparaties."

Vandaag samenwerken aan oplossingen voor de geëlektrificeerde voertuigen van morgen

Automotive in de iguverse Voorbeeld uit de automotive industrie
Automotive in de iguverse
Automotive in de iguverse

Gezamenlijke simulatie van assemblageprocessen op de digitale tweeling

Boorinstallatie in de iguverse Voorbeeld van een booreiland uit de offshore-industrie
Boorinstallatie in de iguverse
Boorinstallatie in de iguverse

Andere toepassingen van de iguverse

In het iguverse zullen klanten, engineers, projectmanagers en besluitvormers in de toekomst samenkomen als avatars in de digitale ruimte. Ze zullen daar hele projecten uitvoeren, van idee tot eindproduct - sneller en soepeler dan alleen in de fysieke wereld mogelijk is. 
 • Machines, installaties en voertuigen plannen.
 • Vind snel de juiste componenten.
 • Ontwikkel producten digitaal met experts van igus.
 • Instrueer klanten of medewerkers in het omgaan met machines.
 • Krijg virtuele assistentie bij reparaties.
 • Laat 1:1 haalbaarheidsanalyses met 3D-modellen u ondersteunen bij productontwikkeling.
 • Identificeer zwakke punten in een vroeg stadium en optimaliseer uw ontwerp - zonder fysieke prototypes.
 • Presenteer uw bedrijf of uw producten op ons platform en bespaar uzelf de moeite om uw eigen metaverse te ontwikkelen.
Maak een afspraak voor een rondleiding door de iguverse

Referenties over de iguverse

Metaverse: mijn eerste ervaring met de iguverse

Angela Struck, freelance journaliste developmentscout: "Naast Siemens en Deutsche Bahn experimenteert ook de Keulse kunststofspecialist igus met de industriële metaverse. De resulterende digitale parallelle universums kunnen een ontwrichtend effect hebben op verkoop, engineering en service, net zoals de introductie van assemblagelijnen of robotica ooit deed. Ik ging regelrecht naar de iguverse en voelde me de hoofdrolspeelster in de nog uit te vinden blockbuster Avatar Industry van James Cameron."
De iguverse van igus

Dina Reit, CEO van SK LASER, verkent de iguverse

Dina Reit, CEO van SK LASER, Familieondernemer 2022

"We brachten ongeveer een uur door in het parallelle universum van igus, liepen door auto's met ingebouwde kabelrupsen en zagen een kabelrups in actie op een virtueel boorplatform. Met onze virtuele handen konden we de producten groter en kleiner maken en tot in detail bekijken. igus zet daarmee de eerste stappen naar metaverse in de machine- en installatietechniek, en dit heeft een groot potentieel voor productpresentaties."

Ook ervaring opdoen met virtual reality?

Wij zijn op zoek naar bètatesters voor onze iguverse! Voor een betaalbare vergoeding kunt u experimenteren met het digitale parallelle universum en uzelf overtuigen van de voordelen - zonder dat u zelf de hoge kosten voor een VR-infrastructuur hoeft te dragen.
Word ook een bètatester

Waar gaan we in de toekomst werken? Misschien gewoon overal?

Digitale parallelle universums boeien niet alleen miljoenen fans van computerspellen zoals Fortnite. De metaverse heeft ook het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven en klanten samenwerken. Het lijkt alsof virtual reality zijn niche-bestaan onder gamers ontgroeit. Is dat slechts een korte euforische trend of heeft de virtuele wereld het in zich om andere gebieden, zoals digitale verkoop, als modern en klantgericht kanaal te veroveren?

Blijven we bij het oude of maken we de stap met deze nieuwe technologie?

Deze vraag stellen we onszelf dagelijks. Bij elk nieuw project is het voordeel voor u als gebruiker doorslaggevend. Blijf op de hoogte van de iguverse en ontdek wat de toekomst biedt. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie zodra we interessant nieuws voor u hebben.
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
De iguverse is de digitale wereld van igus voor sales en engineering in de metaverse


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.