Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
Nieuwe spindelmoeren afmetingen

Soepel, stil, lange levensduur

Nieuwe dryspin®-afmetingen: uitbreiding van het glijdende- en steile schroefdraad productassortiment

De steile draadspindels maken deel uit van ons dryspin®-assortiment, dat speciaal is ontworpen voor snelle en zeer efficiënte toepassingen. Hier zijn schroefdraadmaten van DS4x2.4 tot DS18x100 beschikbaar. Het productassortiment draadspindels biedt ook kleine spoedwaarden met de bekende dryspin® voordelen.

► Trillingsvrije en stille werking
► Oline Draadspindelbewerking zonder voorafgaande CAD-kennis
► Levensduur draadspindelaandrijvingen online voorspelbaar
► Gewenste lengte zonder afval
► Tot 30% langere levensduur door asymmetrische schroefdraad

Kijk in de webshop

Besparing met spindels: technische gegevens en assortiment [mm]

Alle dryspin® spindels kunnen op maat bewerkt worden. Configureer deze online of stuur ons uw tekening. We kunnen dan snel een offerte opstellen.
Artikelnr.
Schroefdraad
d1 (-0.1)
d3 (-0.1)
P
L max.
Gewicht (kg]
Aantal tanden
Spoedhoek α
DST-LS-8x2-R-□-ES
DS8x2
8
5.80 (-0.05)
2
1.000
0,40
1
4.55
DST-LS-10x2-L-□-ES
DS10x2
10
7.87
2
3.000
0.62
1
3.64
DST-LS-20x50-L-□-ES
DS20x50
20
15,6
50
3.000
2.48
8
38.51
□ = Lengte vrij te kiezen

 Stille werking door afgeronde tandgeometrie en langere levensduur door asymmetrie
 Tot 30% langere levensduur door asymmetrische schroefdraad
  Doorlopende testreeks in het interne testlaboratorium 
  Smeermiddelvrije werking en eenvoudige reiniging dankzij corrosievrij AISI 304 roestvrij staal

De nieuwe afmetingen van de dryspin® draadspindels in één oogopslagBelangrijke informatie


dryspin® geometrie

Soepele werking, minder trillingen - HET alternatief voor trapeziumschroefdraad

Wat betekent spindeltechnologie en wat versta ik eronder?
Spindeltechnologie is een onderdeel van de aandrijftechniek en beschrijft (grofweg) de repeterende omzetting van een roterende beweging in een translatiebeweging binnen regelmatige cycli. Dryspin® draadspindel technologie is in 2014 ontworpen en gepatenteerd door het dryspin® draadspindel technologie ontwikkelingsteam. Bijzondere nadruk werd gelegd op het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de efficiëntie. De productportfolio van dryspin omvat steile draadspindels van RVS of aluminium en daarop afgestemde moeren, vervaardigd uit igus® 'high performance' polymeren. Ze zijn verkrijgbaar met een pitch van 1 mm tot 100 mm. De dryspin®-schroefdraadgeometrie is een uitbreiding van conventionele schroefdraadtechnologieën zoals metrische en trapeziumschroefdraad. In tegenstelling tot conventionele schroefdraadgeometrieën is de dryspin® spindeltechnologie superieur met tal van voordelen

Laten we deze eens nader bekijken:
In tegenstelling tot een metrische of trapeziumschroefdraad heeft de hoge helixschroefdraad een hogere pitch. Aldus wordt met één omwenteling van de spindel een duidelijk verhoogde lineaire verplaatsing uitgevoerd. dryspin® biedt een betere efficiëntie dankzij de specificaties en geometrieën die zijn afgestemd op de kunststof moer en spindel. Efficiëntie tot wel 82% en 25% minder slijtage dan conventionele spindelaandrijvingen. In combinatie met een igus® spindelmoer is schoon en droog werken mogelijk, zonder dat stof en vuil uw toepassing blokkeren.

We hebben het getest!
Onze dryspin draadspindelgeometrie is een uitstekend alternatief voor conventionele trapezium schroefdraad. De specificaties en geometrieën van onze dryspin® spindeltechnologie, die zijn afgestemd op de iglidur® kunststof moer en spindel, garanderen de bekende voordelen: strakkere productietoleranties, afgeronde tandgeometrie, geoptimaliseerde flankhoek en de asymmetrie die ideaal is voor kunststof moeren in vergelijking met DIN 103. Onze afmetingen zijn geschikt voor 1:1 vervanging: DS10x2, DS10x3, DS12x3, DS14x4 en DS18x4.

Nauwere productietoleranties - verbetering met een factor 3
Trapeziumschroefdraad volgens DIN103 (TR18x4) wordt getolereerd tot -0,3 mm aan de buitendiameter. Een te grote radiale speling kan leiden tot lawaai en trillingen. Onze dryspin® technologie garandeert een maximale tolerantie van -0,1 mm bij dezelfde diameter en identieke pitch. We verbeteren de tolerantie van de buitendiameter met een factor drie en optimaliseren zo de soepele werking en precisie, vooral bij hoge snelheden.

Stille en trillingsvrije werking en hogere snelheden dankzij de afgeronde tandflanken van de dryspin®-schroefdraadgeometrie
Door de afgeronde tandflanken en nauwere fabricagetoleranties van de dryspin®-schroefdraadgeometrie wordt het geluid, dat veroorzaakt wordt door contact met het oppervlak oppervlak tussen de spindelmoer en de spindel, verminderd. Dit is omdat hoe groter het contactoppervlak is van de twee oppervlakken die tegen elkaar bewegen, des te meer trillingen worden overgebracht, hetgeen kan worden ervaren als een rammel of gepiep. Dit betekent dat hogere rijsnelheden kunnen worden bereikt zonder het bijbehorende geluid te veroorzaken.

Tot 30% langere levensduur - dankzij de asymmetrie van de schroefdraad
Door grotere openingen tussen de individuele dryspin®-schroefdraad pitches past de schroefdraad zich optimaal aan de specificaties van de smeermiddelvrije igus® high-performance polymeren aan. Het aandeel van het tribologisch geoptimaliseerde polymeer in de schroefdraadgangen kan met een factor 1,3 worden verhoogd. Slijtvastere materialen en hogere efficiëntieniveaus zijn cruciaal voor een levensduur die tot wel 5 keer langer is vergeleken met standaard schroefdraadgeometrieën.
Ga naar de testrapporten

Test onze dryspin® technologie zelf

Met de hulp van een gratis draadspindel monster

Een echte steekproef in handen houden is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van uw component. Wij sturen u graag een monster van onze dryspin spindel aandrijvingen voor dit doel. Wij hebben alle specificaties en voordelen van de dryspin spindel technologie in het voorbeeld voor u samengevat. Bekijk het zelf en als je vragen hebt, zijn onze experten er graag om te helpen.
Vraag een gratis draadspindel sample aan


Bestel online:

Schroefdraad maat
Naar de webshop

Stuur een contactverzoek:

Verzoek voor contact
Naar het aanvraagformulier

Verkrijg meer informatie

USP afbeelding
Naar de dryspin informatie paginaThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.