Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
Draadspindel-aandrijvingen
in spoorwegtechniek
Vraag een gratis sample aan

Onderhoudsvrij in railtransport dankzij smeermiddelvrije draadspindel-aandrijvingen


Spooorwegindustrie

Hoe kan de slijtage op schuifdeuren in treinen met 25% worden verminderd?

Het aantal passagiers in het openbaar vervoer is gestaag toegenomen in de afgelopen 20 jaar. Dit is goed nieuws voor de sector, maar het betekent ook een toegenomen belasting van het spoornetwerk, treinen en individuele componenten, zoals schuifdeuren. Er is een grote vraag naar draadspindel-aandrijvingen die lang meegaan en die voldoen aan de vereisten, zoals het minimaliseren van de slijtage en het verhogen van de levensduur. drylin draadspindeltechniek is overtuigend en heeft zichzelf al bewezen in vele spoorwegtoepassingen.


Kunnen onderhoudskosten worden vermeden bij het overbruggen van de kloven?

Hoe zou het zijn wanneer onderhoudsinspanningen en kosten gereduceerd zouden worden en regelmatig smeren overbodig zou worden? En wat wanneer efficiëntie en de effectiviteit significant toenemen? drylin draadspindeltechniek biedt het perfecte alternatief voor conventionele metalen spindelmoeren voor de spoorwegtechniek. Het is volledig smeermiddelvrij en onderhoudsvrij en daarom perfect geschikt voor 24/7 gebruik.

Spooorwegindustrie

Ontdek meer hoe u de techniek van uw toepassing kunt verbeteren en tegelijkertijd de kosten kunt verlagen:

Verbeter techniek Verbeter techniek 
► 25% minder slijtage
► 30% langere levensduur dankzij schroefdraadsymmetrie
► 100% smeermiddelvrij, onderhoudsvrij en corrosievrij
► Tot wel 88% gewichtsbesparing
Draadspindels in laboratoriumtechniek Verlaag kosten 
► Tot wel 50,9% kosteneffectiever dan metalen glijdende spindelmoeren
► Tot wel 69% voordeliger dan vergelijkbare kunststof spindelmoeren
► Tot wel 50% voordeliger vergeleken met kogelschroefsystemen*
 
*Vanwege een afwijkend schroefdraadprofiel moeten draadspindel en spindelmoer altijd worden vervangen, zelfs voor de zelfde draadmaat
 
Producten voor spoorwegtechniek
drylin en dryspin draadspindeltechniek


Spindelmoeren.
 

Spindelmoeren ► Leverbaar in zeven verschillende materialen
► Zeer uiteenlopende typen        
► Bespaar tot wel 50,9% qua kosten
Ga naar de webshop


Spindels
 

Spindels ► In 5 verschillende materialen
► Steile, trapezium en metrische spindelmoeren
► Tot wel 30% langere levensduur
Ga naar de webshop


Speciale geometrieën en accessoires
 

Accessoires ► Speciale ontwerpen voor elke toepassing
► Accessoires voor spindelmoeren en draadspindels
Onze experts assisteren u graag persoonlijk
Ga naar de webshop

Voorbeelden van toepassingen bij klanten
In spoorwegtechniekVerbeter techniek  
Verbeter techniek


25% minder slijtage


Onze draadspindeltechniek overtuigt in het testlaboratorium

De evaluatie van de slijtagetest voor het product met de afmetingen 10x3 gemaakt van roestvrij staal toonde aan dat onze dryspin® spindelmoer Ds10x3 een tot 25% lagere slijtagegraad kan bereiken, een tot 25% langere levensduur en een grotere efficiëntie in vergelijking met de concurrent en de trapeziumvormige schroefdraad Tr10x3. 
 
Ga naar de testrapporten


 
30% langere levensduur


Dankzij de unieke dryspin technologie

De grotere ruimtes tussen de afzonderlijke dryspin-draden resulteren in een hoger aandeel (factor 1,3) van tribologisch geoptimaliseerd polymeer in de draden. Slijtvastere materialen en hogere efficiëntie-niveaus zijn cruciaal voor een levensduur die tot wel {N1} keer langer is vergeleken met conventionele hoge helixdraden.
 
Meer informatie over de dryspin technologie
Smeermiddelvrij


100% smeermiddelvrij en onderhoudsvrij


Bij uitstek geschikt voor toepassingen in continu bedrijf

Van treindeuren en het overbruggen van spleten tot spoorverstelling - de onderhouds- en smeringsvrijheid van de spindelaandrijvingen maakt hun toepassing op bijna alle gebieden van de spoorwegtechniek mogelijk. Door het gebruik van de tribologisch geoptimaliseerde, iglidur polymeren met hoge prestaties kunnen stof en vuil zich niet hechten aan de draadspindel. De dryspin technologie is ook een groot voordeel in vochtige omgevingen: ze is 100% corrosievrij. Daarom is een soepele werking tijdens de hele toepassing gegarandeerd. Ontdek de onderhoudsvrije droge werking in de dryspin schroefdraad webshop.


Bespaart tot wel 88% gewicht


Een laag gewicht betekent energiezuinigheid

Gewichtsbesparing is een belangrijk punt in vrijwel alle transportmiddelen. Omdat een lager gewicht minder energieverbruik betekent, hetgeen op haar beurt weer leidt tot een afname in CO2 emissies. Ontwikkelaars uit de spoorwegsector willen in 2050 volledig CO2-neutraal zijn.
 
Metalen spindelmoeren zijn robuust – en zwaar. drylin polymeer spindelmoeren bieden het perfecte alternatief voor vele toepassingen in de spoorwegtechniek. Ze zijn licht, betrouwbaar en gaan lang mee. Overal waar een gering gewicht belangrijk is, zijn onze lichte spindelmoeren gemaakt van polymeer perfect, omdat u dan een gewichtsbesparing van tot wel 88% realiseert.
gewicht
Verlaag kosten

Verlaag kosten


Bespaar 50,9% qua kosten


Treinen zijn geen luxe-items, maar vormen een belangrijk deel van onze maatschappij en economie. De totale kosten van de toepassing moeten overeenkomstig laag zijn. Metalen draadspindels zijn duurder in aanschaf en gebruik omdat ze regelmatig smering en onderhoud nodig hebben.
 
dryspin technologie overtuigt in elke prijsvergelijking. Het is niet alleen onderscheidend vanwege verschillende technische voordelen ten opzichte van haar metalen tegenhanger, maar ook 50,9% voordeliger.
Kosten omlaag met dryspin draadspindelaandrijvingen


Klantspecifieke ontwerpen kunnen online worden geconfigureerd


De  expert kan engineers snel helpen om het juiste draadspindelsysteem-onderdeel te vinden voor hun toepassing en zal ook de levensduur voorspellen.  
 
De configurator stelt engineers in staat om snel de juiste draadspindel te vinden en de uiteinden aan beide zijden te bewerken. De software genereert een maattekening van de configuratie.  
Naar de toolbox voor engineers

Gratis dryspin® sample

Uw eigen spindelaandrijving met de belangrijkste informatie voor spoorwegtechniek in één oogopslag:
 
► Smeermiddel- en onderhoudsvrij
► Een hogere efficiëncy en  langere levensduur 
► Mediabestendig
► Stille, trillingsvrije werking dankzij afgerond tandgeometrie
► Levensduur online voorspelbaar
Bestel hier een sample

Bestel online:

Webshop
Ga naar de webshop

Configureer online:

Configurator
Ga naar de configurator

Stuur ons uw verzoek:

Stuur ons uw verzoek
Ga naar contactverzoek

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.