Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Nieuws over kabelrupsen uit 2023

Energietoevoer gemakkelijk gemaakt - door innovatie en duurzaamheid Techniek verbeteren, kosten verlagen. Het is ons werk.

Onze missie is het continu ontwikkelen van innovaties voor kabelrupsen en kabels. Hiermee kunt u kosten besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van machines en installaties verder verhogen ("Techniek verbeteren. Kosten verlagen")

Ook dit jaar willen we weer innovatieve energievoorzieningssystemen introduceren – van kabelrupsen die volledig van gerecycled materiaal zijn gemaakt via de nieuwe E4Q.1L (LEAN) kabelrups, die uitblinkt in sterkte en laag gewicht, tot de e-skin flat van geleidend ESD-materiaal voor cleanroom-toepassingen en nog veel meer. Veel plezier met rondkijken. En zoals altijd, als u niet vindt wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op. Nieuwe manieren vinden om te verbeteren wat beweegt - dat is ons ding.Onderwerpen:
Voor robots ↓ | Voor eenvoudige, kosteneffectieve kabelgeleiding ↓ | Voor cleanroom-toepassingen ↓ | Voor speciale oplossingen ↓ |  Accessoires ↓ | Configuratoren ↓

Kabelrups hoogtepunten voor 2023

igus reserveonderdelenherkenning

igus reserveonderdelenherkenning Identificatie van reserveonderdelen eenvoudig gemaakt. AI-ondersteunde herkenning van reserveonderdelen identificeert reserveonderdelen snel en eenvoudig. Het reserveonderdeel wordt direct ter plaatse geïdentificeerd via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het doel is om de zoektijd te verkorten en altijd het juiste reserveonderdeel te vinden.
Naar het herkennen van reserveonderdelen

Augmented Reality in de igus Quick Robot

Augmented Reality in de igus Quick Robot Volgend niveau van configuratie van robots. Voor de Quick Robot configurator is er nu de mogelijkheid om de planning naar een nieuw niveau te tillen voor drie geselecteerde modellen en configuraties. Met Augmented Reality kunt u de robots naar uw kantoor of fabriek brengen, waardoor een nog betere visualisatie en planningsveiligheid ontstaat.
Naar Augmented Reality

E4Q.64L kabelrups-serie

E4Q.64L kabelrups-serie De beste combinatie van kracht en laag gewicht.Zeer dynamisch en nu handmatig te openen. Meer ruimte voor kabels dankzij de grotere binnenhoogte (64 mm) en het lagere gewicht
Naar de kabelrups-serie E4Q.64L

e-skin platte ESD-kabelgeleiding

e-skin platte ESD-kabelgeleiding Geleidende kabelgeleiding voor cleanroom toepassingen. Geleidbaarheid voorkomt elektrostatische velden en abrupte ontladingen veroorzaakt door e-skin flat-bewegingen.
Naar de e-skin platte ESD-kabelgeleiding

drive-chain

drive-chain 's Werelds eerste kabelrups-systeem met eigen aandrijving, nu bijna slijtagevrij met een lineaire motor. Voor lange rijwegen (1.000 m en langer), met extreme dynamiek en lange bedrijfstijden.
 
Naar de drive-chain

Clean SCARA kabeloplossing

Kabelgeleiding voor SCARA robots in cleanrooms

De SCARA Cable Solution krijgt een productuitbreiding voor de cleanroom met de Clean SCARA kabeloplossing. 
Dit product is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen geldend in cleanrooms en goedgekeurd voor gebruik in cleanrooms tot ISO klasse 2 (I-PA gecertificeerd) 
Naar de Clean SCARA-kabeloplossing

Kabelklem voor snelle bevestiging van kabels

De snelste oplossing voor spontane kabelgeleiding

Naast het bevestigen van kabels aan cobots, biedt de Cable Clip andere mogelijkheden voor snelle en eenvoudige kabelgeleiding op vrijwel elke locatie, korte of lange termijn.   
Naar de kabelclip

E2C.10L kabelrups-serie

Standaard duurzaamheid. Kabelrups gemaakt van gerecycled materiaal

Het nieuwe E2.1-ontwerp van de E2C.10L biedt meer inwendige ruimte met een kleinere uitwendige breedte. De standaard kabelrups is gemaakt van gerecycled igumid CG materiaal
Naar de E2C.10L kabelrupsserie

E2C.21 kabelrupsserie

Kost tot 33% minder met maar liefst 20% meer vulgewicht

Aanvulling op het succesvolle E2.1 productassortiment. Gesloten (niet te openen) uitvoeringen met een inwendige hoogte van 26 mm. Kosteneffectief met toegenomen vulgewicht, waardoor het ideaal is voor het geleiden van hydrauliek.
Naar de E2C.26 kabelrupsserie

snapchain 2.0

Leid kabels eenvoudig, betrouwbaar en voordelig

Met de nieuwe snapchain 2.0 kunnen kabelpakketten eenvoudig met standaard kabelbinders worden vastgezet en veilig binnen de buigradius worden geleid. Flexibel, veelzijdig gebruik.
Naar de snapchain 2.0

draw-e-chain voor serverracks

Kabelgeleiding in zeer krappe ruimtes

Bijzonder plat, compact, eenvoudig en goedkoop ontwerp voor kabelgeleiding in alle soorten uittrekelementen of laden.
Naar de draw-e-chain voor serverracks

E4.56 kabelrups met nieuwe buigradius van 100 mm

Grote kabelrups, kleine installatieruimte

Met de nieuwe buigradius van 100 mm kan de E4.56 kabelrupsserie nu in nog kleinere installatieruimtes worden toegepast. Groot modulair systeem met veel beschikbare breedtes en accessoires.
Naar de E4.56 kabelrupsserie

E6.29 serie kabelrupsen voor droge cleanrooms

De eerste gecertificeerde kabelrups voor droge cleanrooms

De beproefde E6.29-serie van het standaardmateriaal is nu door Fraunhofer IPA gecertificeerd voor gebruik in droge cleanrooms (ISO 3, dauwpunt -40°C = relatieve vochtigheid <1%) voor ISO Cleanroom Class 4.
Naar de E6.29 voor droge cleanrooms

E6.ESD kabelrups-serie

Gemaakt van elektrisch geleidend ESD-materiaal

Drie nieuwe E6-series (in totaal 88 onderdelen) met inwendige hoogtes van 29, 40 en 52 mm zijn nu uit voorraad leverbaar als elektrisch geleidende ESD-variant en kunnen online worden geconfigureerd. Ze kunnen worden gebruikt om statische ladingen op het gebied van productieprocessen voor elektronische componenten of samenstellingen betrouwbaar te vermijden.
Naar de E6.ESD kabelrupsserie

Cleanroom kabelrups C6

Energievoorziening zonder meetbare slijtage

Slijtvastheid is de doorslaggevende parameter voor kabelrupstoepassingen in cleanrooms. De C6 kabelrups zet de norm. De slijtage is nauwelijks meetbaar. Dit is het beste resultaat: er is geen slijtage meetbaar wanneer de nieuwe C6 kabelrups voor cleanrooms wordt gebruikt, zelfs niet bij hoge belasting.
Naar de C6 kabelrupsserie

e-skin SKS24 voor cleanroom-toepassingen

Nieuwe tussenmaat: Hi = 24mm

Aanvulling op het e-skin® productassortiment. De SKS24 dicht het gat tussen de kleinste e-skin® SKS20 en de SKS28. De schaaldelen vormen een inwendige hoogte van 24 mm en een inwendige breedte van 48 mm. De zijschakels en het vergrendelingsmechanisme hebben de dikte van de SKS28, waardoor de vrijdragende lengte wordt gemaximaliseerd.
Naar de e-skin SKS24

e-skin flat accessoires: nieuwe steunkabelrups

Rijwegen tot 5 meter mogelijk met e-skin flat

De nieuwe e-skin® flat met steunkabelrups maakt langere rijwegen mogelijk met het voor cleanrooms geoptimaliseerde e-skin® flat-systeem. De nieuwe, grotere e-skin® flat met steunkabelrups wordt in de POD SKF15C e-skin® flat geleid en kan in de bestaande aansluitset structuur worden geïntegreerd.
Naar de SKF.S e-skin® flat met steunkabelrups

Cleanroom-compatibele rolsteunen

Zeer lage deeltjesemissie dankzij geoptimaliseerde roloppervlakken

De voordelen van cleanroom kabelrupsen kunnen worden benut, ook bij lange rijwegen. Hier wordt het bovenste deel van de cleanroom-compatibele E6.52 kabelrups ondersteund over lange rijwegen, waardoor de uitstoot van deeltjes als gevolg van glijden wordt geëlimineerd. Contacten worden geminimaliseerd door het motorisch gestuurde schommelen van de rolgeleiding.
Naar de cleanroom-compatibele rolsteunen

e-tract 2.0 kabel oprolsysteem

E-mobiliteit gemakkelijk gemaakt. Slanker en compacter voor een opgeruimd laadstation

De volgende stap in de evolutie van de e-tract, de oplossing voor het automatisch oprollen van kabels - ideaal voor laadstations voor elektrische auto's. De nieuwe versie is nu nog slanker en compacter en biedt een betere verhouding tussen verlenging en totale kabellengte in het systeem. In het systeem is een wandbox (11kW) geïntegreerd.
Naar het e-tract kabeloprolsysteem

Microfoonhaspel

Geen sleepring, zeer compact voor podium- en theatergebruik

Het microfoon oprolsysteem lost een probleem op het gebied van podiumtechniek op en is dankzij zijn compactheid en lage gewicht bijzonder veelzijdig inzetbaar. Het kan worden gebruikt voor podium- en theatergebruik volgens DIN EN 17206 en DGUV-principe 315-390.
Naar de microfoonhaspels

guidelok swing GLO.S

Energievoorziening voor zwenkkranen tot 10 meter rijweg

Tot nu toe was het ophangen van kabels aan zwenkkranen vaak een groot risico. Ze kunnen verstrikt raken en beschadigd raken. guidelok GLO.S wordt compact op de kraanligger gemonteerd en verhoogt de veiligheid tijdens gebruik.
Naar de guidelok swing GLO.S

Kabelhaspel met stopcontactwagen

Mobiele contactdoos voor 8/10kV middenspanningskabels

Het kabelrupshaspel van igus, is een motoraangedreven, oprolbaar kabelrups-systeem uitgerust met een speciale kabelrups met rol-inzetstukken die kunnen worden gebruikt om de stekkerdoos flexibel te positioneren binnen een bereik van maximaal 100 meter. Hierdoor kunnen meer schepen worden bevoorraad dan permanent met geïnstalleerde systemen.
Naar het kabelrupshaspel

Nieuwe accessoires voor de E4Q kabelrups

Uitbreiding van E4Q modulaire systeem

De nieuwe, asymmetrische Hi.9 separator kan nu gebruikt worden voor eenvoudige geleiding van vele dunne kabels. De verlengschakel kan worden gebruikt om een bestaande kabelrups eenvoudig te verlengen om een groot aantal kabels of bijzonder zware kabels in één kabelrups te geleiden. De TUB-schakel kan worden gebruikt om extra kabels, slangen of beschermslangen parallel aan de bestaande kabelrups te geleiden.
Nieuwe accessoires voor de E4Q serie

Rupsopener voor E2.1 kabelrupsen

Vermindering van de montagetijd met 94%

De nieuwe rupsopeners kunnen worden gebruikt om E2.1 kabelrupsen in enkele seconden meter voor meter te openen om tussenschotten en tussenbodems te plaatsen. Veilige geleiding met sterk verminderde inspanning en tijd en geminimaliseerd risico op schade aan de dwarsverbinder.
Naar de rupsopener voor de E2.1 serie

E2.26.C01 snapclip

Eenvoudige begeleiding buiten de kabelrups

De E2.26.C01 snapclip breidt de vulbare ruimte in een bestaande kabelrups-configuratie eenvoudig uit tot 375 mm².
Naar de E2.26.C01 snapclip

Buis-afleggoot

Compacte lichtgewicht

Ontwikkeld als een compacte, zeer lichte afleggoot voor onze Low Cost Automatisering lineaire robots, is de nieuwe buis-afleggoot ook ideaal voor veel van onze kleine kabelrups-series.

Naar de buis-afleggoot

Vereenvoudigde trekontlasting

Vereenvoudigde trekontlasting in het aansluitelement. Continu eendelig element voor een gedefinieerde kabeldiameterbereik voor elke laag. Dit vermindert het aantal componenten in het aansluitelement en maakt een snelle montage mogelijk.
Naar de vereenvoudigde trekontlasting

Online configuratoren


Levensduurcalculator voor kabelrupsen

Levensduurcalculator voor kabelrupsen Bereken de verwachte levensduur in dubbele slagen en kilometers. Op basis van de levensduur wordt voor de door u geselecteerde kabelrups een individueel garantiecertificaat gegenereerd.

e-spool productvinder

e-spool productvinder Met de e-spool productvinder vindt u in slechts enkele stappen het juiste veeraangedreven kabelrupshaspel voor uw toepassing.

Interactieve 3D-modellen van de kabelrups-systemen

Hier krijgt u interactieve 3D-modellen van de kabelrups-systemen, die een effectieve weergave en overtuigende inzichten in het interieur van de producten geven.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Kabelrups webshop

Kabelrups webshop Een webshop met meer dan 100.000 producten voor horizontale vrijdragende, glijdende en verticaal hangende en staande toepassingen.

Kabelrups-configurator

Kabelrups-configurator Stel uw individuele kabelrups-systeem in slechts enkele stappen samen.

Kabelrups-recycling

Chainge programma voor kabelrupsen Laat kabelrupsen recyclen in plaats van ze weg te gooien.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.