Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

drive-chain

drive-chain 2.0

Extreme dynamiek en zeer lange rijwegen met een slijtagevrije aandrijving

's Werelds eerste kabelrups-systeem met eigen aandrijving, nu bijna slijtagevrij met een lineaire motor. Voor zeer lange rijwegen (1.000 m en langer) met extreme dynamiek en lange gebruiksduur. Voor ASC's van de volgende generatie (geautomatiseerde stapelkranen). De lagere massa maakt een hogere acceleratie en snelheid mogelijk, en de drive-chain 2.0 biedt ook een veel langere levensduur dan standaard kabelrups-systemen. 
Dien nu een aanvraag voor de drive-chain in
Verbeter techniek

Verbeter techniek

 • Vrijwel slijtagevrije lineaire aandrijving voor nog minder wrijving over zeer lange rijwegen
 • De aandrijfkracht hoeft niet afkomstig te zijn van het aangedreven systeem (bijv. kraan), omdat het kabelrups-systeem een eigen aandrijving heeft
 • Twee aandrijfconcepten (lineaire aandrijving & frictiewielaandrijving)
 • Aanzienlijk langere looptijden omdat er nauwelijks sprake is van trek- en duwkrachten
 • Voor ASC (automatische stapelkranen) kranen van de volgende generatie
 • Hogere acceleratie & snelheid mogelijk door lagere massa
Verlaag kosten

Verlaag kosten

 • Aanzienlijk langere levensduur in vergelijking met standaard kabelrups-systemen
 • Korte kabellengtes door middenvoeding wat resulteert in lagere kabelkosten bij aankoop
Bewijs

Bewijs

 • Testopstelling in het igus laboratorium
Duurzaamheid

Duurzaamheid

 • 4 - 6t minder bewegende massa op de kraan, dus lager energieverbruik
 • igus® is vanaf het allereerste begin een investeerder in Mura Technology en bevordert chemische recycling. Van kunststofafval naar ruwe olie in slechts 20 minuten.

Vóór

ASC kranen Uitvoering met motorkabelhaspel. Ongeveer vier tot zes ton aan gewicht, die permanent moet worden meegenomen en welke aandrijfkracht kost.

Na

ASC-kranen met aangedreven "drive-chain" kabelrups Versie met igus drive-chain. Kabelrups-systeem met zijn eigen aandrijfkracht. Hogere snelheden en langere rijwegen mogelijk.

Andere systemen voor lange rijwegen

Kabelrups-systemen voor lange rijwegen Ontdek verschillende kabelrups-systemen voor lange rijwegen die tot 1.000 meter en langer kunnen worden verplaatst, met een snelheid van 10 m/s en een vulgewicht van 50 kg/m.

Kabelrups-systemen voor kranen

Kabelrups-systemen in kranen In kranen worden kabelrups-systemen en flexibele kabels gebruikt. Ze hebben zich al jaren bewezen in meer dan 10.000 igus® kabelrupsoplossingen in havens met hun corrosievrije, onderhoudsvrije materialen waarmee een lange levensduur wordt geboden.

Gratis whitepaper


Succesverhalen over toepassingen in de kraanindustrie

Halkraan

Vijftig procent meer opslagruimte

Voor de energietoevoer van een volautomatische kraaninstallatie is een buitengewoon ruimtebesparende oplossing ontwikkeld, die zich onder de hoogste belastingen en bij continu gebruik heeft bewezen - en die vandaag de dag 50 procent meer opslagruimte oplevert.
STS-kraan

Betrouwbaar ondanks continu gebruik

In een van de grootste bulkoverslaghavens van West-Europa is een rol-kabelrups in gebruik. Op de enorme ship-to-shore kraan werkt hij zonder incidenten ondanks continu gebruik over een rijweg langer dan 100 meter.
smart plastics

... en andere succesverhalen

Ontdek hoe onze kabelrupsen en chainflex-kabels worden gebruikt in de kraanindustrie voor verschillende vereisten in deze selectie van toepassingsvoorbeelden gesorteerd op kraantype.


Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Kabelrups webshop

Kabelrups webshop Een webshop met meer dan 100.000 producten voor horizontale vrijdragende, glijdende en verticaal hangende en staande toepassingen.

Kabelrups-configurator

Kabelrups-configurator Stel uw individuele kabelrups-systeem in slechts enkele stappen samen.

Kabelrups-recycling

Chainge programma voor kabelrupsen Laat kabelrupsen recyclen in plaats van ze weg te gooien.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.