Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Kabelrups-nieuws 2022

Energietoevoer gemakkelijk gemaakt - door innovatie en duurzaamheid Techniek verbeteren, kosten verlagen. Het is ons werk.

Onze missie is de constante ontwikkeling van innovatieve kabelrupsen en kabels. Hierdoor kunt u kosten besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van machines en installaties verder verhogen, oftewel "Techniek verbeteren. Kosten verlagen"

Dit jaar willen we ook innovatieve energietoevoersystemen introduceren - van 100% gerecyclede kabelrupsen en kabelrupsen voor extreem lange rijwegen, extreem dynamische en lange looptijden tot complete iSet oplossingen - geavanceerde engineering gemakkelijk gemaakt. Complete sets in slechts 3 muisklikken!

Hoogtepunten 2022


cradlekabelrups E2.1.CG

Cradle kabelrups E2.1.CG De eerste kabelrups gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Op basis van het igus chainge programma werd de nieuwe E2.1.CG e-chain gemaakt van 100% gerecycled materiaal - allemaal getest in het igus laboratorium.
Naar het product

drive-chain

Drive-chain ONTWERPSTUDIE: aangedreven kabelrups-systeem voor extreem lange rijwegen, extreem dynamisch en lange looptijden. De drive-chain kan o.a. worden toegepast in ASC-kranen.
Naar het product

e-tract, kabel-oprolsysteem

e-tract ONTWERPSTUDIE: e-tract is een kabel-oprolsysteem voor geordend en veilig kabelbeheer bij laadstations. Automatische retractie. Een sleepring vervalt hierbij volledig.
Naar het product

Cleanroom kabelrups C6

Energievoorziening zonder meetbare slijtage

Slijtvastheid is de doorslaggevende parameter voor kabelrupstoepassingen in cleanrooms. De C6 kabelrups zet de norm. De slijtage is nauwelijks meetbaar. Dit is het beste resultaat: er is geen slijtage meetbaar wanneer de nieuwe C6 kabelrups voor cleanrooms wordt gebruikt, zelfs niet bij hoge belasting.
Naar het product

e-skin flat

UL-gecertificeerd compleet systeem.

De e-skin flat is een compact, vrij te bevullen kabelgeleidingssysteem. Dankzij de koppelbare profielen door het modulaire ontwerp kunnen de kabelrupsen naar wens worden ingekort. Individuele kabels kunnen zeer snel worden vervangen zonder dat het hele energietoevoersysteem gewijzigd hoeft te worden. Nieuwe UL-stijl voor complete systemen van ons bedrijf. Standaard gecertificeerd met CFCLEAN- en PU-slangen beschikbaar als readychain.
Naar het product

e-skin® flat met steunkabelrups SKF.S

Upgrades: afstandhouder en ultrasone sensor

Door nieuwe extra componenten - de afstandhouder en ultrasone sensor toe te voegen - kan de e-skin® flat met steunkabelrups worden geïmplementeerd in langere vrijdragende lengtes, compactere installaties en slimmere monitoring.
Naar het product

E4.80R rol-kabelrups

Eenvoudige omschakeling van glijdende naar rollende kabelrups

Eenvoudige ombouw van glijdende naar rollende kabelrups, één radius voor alle series, geen adapterschakel nodig, ideaal voor lange rijwegen. Retrofit, verleng de levensduur van de kabelrups, verminder de verscheidenheid aan lageronderdelen en reduceer het aandrijfvermogen om de kabelrups te verplaatsen.
Naar het product

P4HD.56R rol-kabelrups

Maximale levensduur voor de nieuwste kraangeneratie

De nieuwe heavy-duty rol-kabelrups voldoet aan alle relevante eisen voor containerkranen van de volgende en op één na volgende generatie.
Langere rijwegen, hogere dynamiek, korte laadcycli, nul fouten.
Naar het product

Het grootste modulaire systeem voor bijna elke toepassing

Het E4.1-systeem voor lange rijwegen, glijden en rollen

Het modulaireE4.1 systeem is nu uitgebreid met nieuwe rol-kabelrupsschakels en glijpads. Deze componenten maken een technologisch en economisch op maat gemaakt energietoevoersysteem mogelijk voor elke toepassing van rijwegen van 12 m tot wel 500 m.

 • E4.1: hoge stabiliteit en lange levensduur
 • E4.1 met rollen voor de hoogste snelheden
 • E4.1 met glijpads voor extreem schurende omgevingen
Naar het product

iSet - Geavanceerde techniek eenvoudig
gemaakt.

U kunt nu tijd en geld besparen met onze complete kabelrupsset. U hoeft niet veel tijd te besteden aan het zoeken naar de juiste kabelrups-series en relevante accessoires. Wij kunnen de complete kabelrupsset samenstellen.
Ontdek nu complete sets

autoglide 5 glijprofiel - AG5.RAIL

Nog eenvoudiger te hanteren en kosteneffectiever

Het AG5.Rail glijprofiel voor autoglide 5 vervangt de niet-bewegende rupsschakels tussen het vaste uiteinde en het middelpunt van de rijweg. Door de grotere steek, het slanke ontwerp en de handige insteekconnectoren van de AG5.RAIL bespaart u zowel op aanschaf als op transport/hantering en installatie.
Naar het product

E4Q kabelrups met extensie-dwarsverbinders

Slim, modulair extensie-dwarsverbinder systeem voor grote diameters

Modulaire extensie-dwarsverbinder met E4Q-openingsmechanisme: kabelrups individueel aanpasbaar aan slangdiameter. Installeer eenvoudig zonder gereedschap en vervang indien nodig slangen. Bespaar montagetijd: eenvoudig, snel en zonder gereedschap te monteren. Als een reparatie nodig is, wordt de slang snel vervangen door de dwarsverbinder op de extensie-dwarsverbinder te openen
Naar het product

Kabelrups E4Q - nieuwe universele inwendige verdeling

Volledige flexibiliteit, betrouwbaarheid en montagegemak in één

De nieuwe E4Q kabelrupsen kunnen snel en zonder gereedschap worden geopend. Nadat de dwarsverbinder is losgemaakt, kan de tussenbodem door middel van de schuif worden ontgrendeld en vervolgens eenvoudig worden uitgetrokken.
Naar het product

Hybride kabelrups YE

Hoogste stabiliteit bij een hoog vulgewicht

In twee nieuwe maten en uitvoeringen: open kabelrups met een inwendige hoogte van 112 mm en een gesloten versie met een hoogte van 108 mm. Voor maximale stabiliteit bij een hoog vulgewicht, ideaal voor bouwmachines en hefplatforms. Er zijn
geen schroeven, klinknagels of bouten die bij trillingen los kunnen raken.
Naar het product

De e-loop voor top drive applicaties

Het alternatief voor de servicelus ... eenvoudig vullen

De nieuwe e-loop speciaal voor topdrive-toepassingen is een vierdelig ontwerp. Vulling eenvoudig door een zijdelingse opening. Eenvoudig onderhoud en lange levensduur. Schokbestendig en breukvast.
Naar het product

e-spool flex en e-spool flex mini 2.0

Accessoires en miniversie voor de kleinste ruimtes

Accessoires: Borstelopzetstuk voor het reinigen van de kabel alvorens deze op te rollen en geleiderol voor "om de hoek" uittrekken. e-spool flex mini 2.0 voor ononderbroken geleiding van kabels in de krapste ruimtes. Verdubbel de extensielengte van de e-spool flex mini 2.0 in vergelijking met het product van de concurrent.
Naar het product

e-spool voor podium- en theater applicaties

Volgens DIN EN 17206 en DGUV principe 315-390

De e-spool is het alternatieve kabelhaspel zonder sleepring. Het kan worden gebruikt om kabels veilig te geleiden in de krapste ruimtes. De e-spool is nu gecertificeerd voor podium- en theater aandrijving volgens DIN EN 17206 en DGUV-principe 315-390 en met verschillende sensorbewakingssystemen.
Naar het product

Compleet zig-zag systeem

Zig-zag voor aseindsteunen. Complete systemen tot 15 m

Gestandaardiseerde, modulaire energievoorziening als compleet systeem met kabelrups, montagebeugels, inwendige verdeling, geleideskast, steunplaat en voorbereiding voor individuele trekontlasting. Gewicht verlaagd met 30% en prijs met 20% verlaagd.
Naar het product

GLV micro

Veilig verticaal geleiden in krappe ruimtes

Compacte en kosteneffectieve geleidingssystemen in minimale installatieruimte Veilige geleiding van de kabelrups in hoge dynamiek Veilige dataoverdracht via kabel in plaats van dure optische dataoverdracht
Naar het product

guidelok swing GLO.S

Energietoevoer voor zwenkkranen tot 10 meter rijweg

Tot nu toe was het ophangen van kabels aan zwenkkranen vaak een groot risico. Ze kunnen in de knoop raken en afscheuren. guidelok GLO.S is compact op de kraanligger gemonteerd en verhoogt de veiligheid tijdens het gebruik.
Naar het product

Multi-tiewrap plaat 3XXX.ZB.M

Stapelbare trekontlasting

 • intuïtief ontwerp
 • Flexibel modulair systeem met stapelbare niveaus
 • Gebaseerd op het bewezen tiewrap-plaat principe
 • Ruimtebesparend - trekontlasting voor veel kabels in een kleine ruimte
Naar het product

Top-hat (DIN) rail tiewrap plaat 2010.ZH

Ruimtebesparend en individueel toepasbaar

 • Eenvoudige montage in een DIN-rail 15 (TS92.31) door vast te klikken
 • één tand voor één trekontlasting van de kabel, daardoor individueel aanpasbaar aan de bevulling
 • Breedte per trekontlastings-tand: 10mm
 • Kan ook georiënteerd in de kabelrups worden gemonteerd
Naar het product

Pneumatische CFX slangklemmen

Klem slangen vast zonder ze plat te drukken

 • Bescherming van de pneumatische slangen tegen beknelling en beschadiging
 • Hoge houdkracht door "grip rondom"
 • De doorsnede van pneumatische slangen blijft volledig behouden
 • Geen beknelling van de slangen en dus geen verlies
 • Goede prijs-prestatieverhouding
 • Snelle montage zonder controle van het torque moment
Naar het product

3D triflex kabelrupsen voor robots

De nieuwste producten en productverbeteringen op het gebied van robotica. Voorbeeld: ruimtebesparende installatie met een retractielengte tot 36% met de telescopische triflex® R TRX en meer.
 • TRX voor testen
 • Retractiesysteem in maat 50
 • Glasvezelstaafmodules in maat 30
Naar het triflex R nieuws

Online configuratoren


Inwendige verdeling-configurator

Inwendige verdeling-configurator
 • Sneller verdiepingen toevoegen met sneltoetsen
 • Eenvoudig zoomen, de configuratie weergave verplaatsen
 • Multi-selectie voor snel en eenvoudig verplaatsen van objecten
 • Vloeren verbreden door er simpelweg aan te trekken
 • En andere verbeteringen

e-skin flat configurator

e-skin flat configurator
 • e-skin flat single pod configurator voor SKF12C.1.1.10, SKF120.1.1.10 en SKF15C.1.1.10
 • Snelle en eenvoudige configuratie, slepen en neerzetten
 • Snelle aanvraag

e-spool-configurator

e-spool-configurator
 • Beschikbaar voor SP1, SP2, SPHD1, SPHD2
 • Inwendige verdelings-configuratie voor e-spool-systemen
 • Automatische vulling van de twisterband kabelrupsen
 • Automatisch genereren van de technische tekening van de inwendige verdeling

Interactieve 3D-modellen van de kabelrups-systemen

Hier krijgt u interactieve 3D-modellen van de kabelrups-systemen, die een effectieve weergave en overtuigende inzichten in het interieur van de producten geven.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in


Standaardassortiment kabelrupsen

Shop met meer dan 100.000 producten.

Kabelrups-configurator

Stel uw individuele kabelrups-systeem in slechts enkele stappen samen.

Besparingspotentieel

Ontdek nu uw potentiële besparingen met kabelrupsen.

Recyclingprogramma

Laat kabelrupsen recyclen in plaats van ze weg te gooien.

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.