Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

2023 smart plastics nieuws


Moving energy made smart


Weet u hoe duur één uur stilstand van een fabriek is voor industriële bedrijven? Let op: tussen de 39.000 en 2 miljoen dollar, blijkt uit onderzoek van Senseye, een Britse maker van analysesoftware. Deze kosten lopen op. De 500 grootste bedrijven ter wereld met een verkoopvolume verliezen bijna 1,5 biljoen dollar per jaar door defecte apparatuur. Deze enorme aanslag op de winst kan niet worden genegeerd. Zelfs niet in kleine en middelgrote bedrijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven toekomstgerichte concepten als condition monitoring en predictive maintenance implementeren. Dit is een belangrijke stap in het minimaliseren van downtime en het zuiniger maken van onderhoudswerkzaamheden.
Duik in de wereld van Industry 4,0 met slimme kunststoffen.

igus beursstand 2023

smart plastics nieuwsoverzicht


slimme kunststoffen ontmoet oranje service

superwise - igus® slimme service

Voor het eerst combineert de nieuwe "superwise"-service de eersteklas igus® oranje productservice met de nieuwste slimme kunststoftechnologie in één pakket. Door de systematische en AI-ondersteunde evaluatie van de applicatie- of projectgegevens van de klant, biedt igus® een hele reeks voordelen met "superwise". Wij kunnen u bijvoorbeeld actief informeren over prijs, levertijd en mogelijke productverbeteringen vóór aankomende vervanging. 
 
Meer informatie

Flexibiliteit ontmoet veiligheid: i.Sense TR.B

Eerste condition monitoring systeem voor robot-kabelrupsen

Robots zijn al lang onmisbaar in veel sectoren van de industriële productie - lassen, verven, solderen en palletiseren: industriële robots worden steeds dynamischer. Een flexibele 3D-kabelrups zoals de triflex® R van igus® maakt het mogelijk om robotkabels veilig te geleiden. Om potentiële kabelrupsbreuken als gevolg van extreme belastingen tijdig te detecteren en ongeplande machinestoringen te voorkomen, heeft igus i.Sense TR.B ontwikkeld, 's werelds eerste breukbewakingssysteem voor 3D-kabelrupsen. 
 
Meer informatie

Extreem licht, maar bewaakt altijd ...

... de nieuwe i.Sense igubal® sensor

Het intelligente smart plastics vaste flenslager bewaakt voortdurend de toestand van het lagerpunt en meldt onmiddellijk de eerste tekenen van slijtage om ernstige lagerschade te voorkomen.  Het doel is om direct een melding te krijgen als de lagereigenschappen verslechteren. Dit voorkomt dure verstoringen en storingen.
 
Meer informatie

Directe realtime monitoring eenvoudiger dan ooit ...

... met de nieuwe smart plastics MWS

De smart plastics mini-slijtagesensor (MWS) wordt gebruikt om het slijtagepercentage op bewegende systeemonderdelen te registreren om mogelijke operationele storingen in een vroeg stadium te voorkomen.
 
Meer informatie

Nu ook met optische statusweergave ...

Identificeer spanning op de kabel in een vroeg stadium met i.Sense CF.D

Tot nu toe waren er vaak slechts twee mogelijkheden voor het onderhoud van kabels die aan hoge mechanische belasting worden blootgesteld: ze reactief vervangen als ze al defect zijn, of uit voorzorg nog functionerende kabels met bepaalde onderhoudsintervallen vervangen.

De nieuwe smart plastics i.Sense CF.D module biedt het eerste echte alternatief: voorspellend onderhoud van data-, bus- of Ethernetkabels door de kwaliteit van de datatransmissie intelligent te bewaken tijdens het gebruik. 
Meer informatie


Volledige controle met slimme lagers ...

... met de nieuwe i.Sense BRG mini-sensor

De nieuwe i.Sense BRG mini-sensor geeft u volledige controle. Want met deze innovatie kunt u (bijna) elk kunststofproduct van igus "smart" maken; dat wil zeggen dat u als gebruiker profiteert van real-time conditiebewaking inclusief digitale evaluatiemogelijkheden van de geregistreerde machinegegevens. In combinatie met de i.Cee-module worden dan voorspellende onderhoudsaanbevelingen of levensduurverklaringen afgegeven. 
 
Meer informatie

Klein maar krachtig: smart plastics doe-het-zelf gereedschap

De eenvoudigste toegang tot de wereld van sensoren

In de moderne industrie zijn sensoren onmisbaar geworden als databronnen. Met smart plastics gaan we al bijna 10 jaar consequent in deze richting en ontwikkelen we elk jaar nieuwe, intelligente monitoringsystemen voor energietoevoersystemen, kabels en lineaire geleidingen. Nu willen we nog meer gebruikers hier toegang toe geven en betreden we de wereld van goedkope sensortechnologie met onze slimme kunststof doe-het-zelf tools.
 
Meer informatie

Intuïtieve spanningsbewaking voor AG5

Kabelspanningsindicator als slimme sensoroptie

Energie veilig vervoeren over lange afstanden tegen een voordelige prijs - dat is de autoglide 5. Het autoglide 5 kabelrupssysteem is speciaal ontworpen voor horizontaal gebruik bij material handling en op kraansystemen. Het energietoevoersysteem is snel te installeren, omdat er geen geleidegoot nodig is. In plaats daarvan loopt het op een staalkabel die wordt vastgegrepen door het profiel van de kabelrups. En dat is waar deze nieuwigheid, de AG5 slimme sensoroptie, om draait.
Meer informatie

Eenvoudig de levensduur verlengen ...

... met de slijtagesensor EC.W in de online configurator voor kabelrupsen

Snelle en eenvoudige individuele oplossing: met behulp van de "kabelrups-expert" kunnen geïnteresseerde gebruikers in slechts drie stappen een individueel kabelrupssysteem samenstellen. Prijs, levensduur en levertijd worden weergegeven. Voor het eerst hebben gebruikers nu de mogelijkheid om hun kabelrups direct te configureren met de intelligente i.Sense EC.W slijtagesensor. Dit biedt klanten een complex, aansluitklaar kabelrups-systeem met real-time conditiebewaking - in slechts een paar muisklikken.
Meer informatie

Lean, groen ... en slim

Slimme technologie als standaard in veel kabelrupsen Nieuws

Digitalisering op alle reizen: of het nu in de cleanroom, in het theater of in roterende bewegingen is ... de vraag naar intelligente toestandsbewaking, en daarmee meer veiligheid en een langere levensduur, neemt toe. Daarom zijn er dit jaar weer veel nieuwe hoogtepunten in de energievoorziening, die al standaard zijn uitgerust met de beproefde smart plastics-technologie voor intelligente conditiebewaking en voorspellend onderhoud. 
 
Meer informatie

Informatie ...

smart plastics info flyer 2023 Lees alle informatie over slimme kunststoffen nog eens in compacte vorm in pdf-formaat.
Pdf-brochure

... Probeer het ...

slimme 3D-data Gratis 3D-data, gebruiksaanwijzingen en nog veel meer in onze smart plastics servicesectie
Gratis 3D-bestanden

... Realiseer

Koop smart plastics nieuws in de igus webshop Bestel kant-en-klare smart plastics direct in de igus webshop
WebshopThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.