Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Nieuwe technische producten in 2024

e-spool® theater 10m en accessoires

Ontwikkeld voor theater- en podiumgebruik volgens DIN EN 17206 en DGUV Principe 315-390. Sinds vorig jaar is het een onmisbare standaard geworden in theater- en podiumtechniek. Een compacter formaat met een rijweg van 10 m en de nieuwe, optionele accessoires (ratel, rem en verbindingsbeugels voor plafondinstallatie) ronden het productassortiment nu af. De verlengde lengte van de ketting kan individueel worden ingesteld met behulp van de ratel. De rem zorgt voor gecontroleerd opwinden. De verbindingsbeugels helpen bij de installatie onder de structuur van de klant.
 
Meer informatie
e-spool theater

Voordelig zigzag-overzicht

Voordelige zig-zag kabelrups

Licht en kosteneffectief

Alle voordelen van een kabelrups met een nieuw geleidingsconcept voor trajecten tot 10 m. Het systeem is ontworpen voor gebruik 
op verschillende ondersteuning van aseinde en is gebaseerd op DIN EN 17206 en DGUV Principe 315-390. De huidige systeemlengte bedraagt 2,16 m. Verschillende kabelrupsbreedtes zijn mogelijk, binnenbreedtes van 75 tot 150 mm zijn beschikbaar.
 • Het gewicht is minder dan de helft van dat van de standaard zig-zag-korf, waardoor een hoger laadvermogen mogelijk is
 • Prijsverlaging tot 50% ten opzichte van de standaard zigzag korf
 • Lager aandrijfvermogen dankzij gewichtsvermindering
 • Stille polymeer kabelrupsen
Naar het product

SRM-L stalen rotatie module licht

Simpelweg betrouwbare rotatie

Een gestandaardiseerde geleidegoot voor verschillende rupsbreedtes, inclusief voorbereiding voor smart plastics eindpositiecontrole

Afmetingen [in mm]
Buitendiameter: 600
Binnendiameter: 300
Systeemhoogte: 75 tot 165
 
Meer informatie
SRM-L

e-spool microfoon stereo

e-spool® microfoon en e-spool® microfoon stereo

De gemotoriseerde microfoonlier vult een gat in de geluidstechnologie en is bijzonder veelzijdig dankzij het compacte formaat en de lichtgewicht specificaties. Het gebruik van de twisterband maakt een sleepring overbodig. Zo kan een ononderbroken geluidsoverdracht worden gegarandeerd tot een uitschuiflengte van 30 m. Bij de e-spool microfoon stereo worden twee kabels parallel geleid zodat twee microfoons kunnen worden aangesloten. Beide systemen worden compleet geleverd met motor en besturingssysteem. De e-spool® microfoon stereo wordt ook geleverd met een microfoonrail voor twee microfoons.
 
Naar de producten

e-loop® achteraf gemonteerd montageconsole

Samen met de nieuwe achteraf gemonteerd montageconsoles is de e-loop® een montageklare energievoorzieningssysteem voor booreilanden op het land. De gestandaardiseerde consoles voor eenvoudige aansluiting van de meenemer en het vastepunt van de e-loop® ELP.300 op standaard top drive modellen maken de e-loop® productassortiment compleet. 
 
Meer informatie
e-loop console

Slimme steunplaten

Slimme steunplaten / zwemmende meenemer

De nieuwe igus® standaard voor steunplaten en zwemmende meenemer uiteinden met identiek gatenpatroon en dezelfde bevestigingshoogte voor een nog installatievriendelijkere aansluiting van het kabelrups-systeem® op de meenemer. Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerde houder voor trekontlasting en kan worden uitgerust met EC.P duw/trekkrachtbewaking.
 
Meer informatie

iRM igus® Rotatiemodule Online Configurator

Soms passen de vele standaarden niet in de beschikbare installatieruimte en moet er een aangepaste roterende energievoorziening in een andere installatiegrootte worden ontworpen. Het configureren van het perfecte roterende energievoorzieningssysteem voor uw toepassing is eenvoudig en neemt slechts enkele seconden in beslag - met de nieuwe Rotation Module Configurator. Met een buitendiameter van 200 mm tot 2.500 mm ontvang je een afgewerkte standaard in de door jou gewenste maat, die je meteen online kunt bestellen. 
 
Meer informatie
iRM Configurator

TRM

Ontwerpstudie: TRM triflex® rotatiemodule

Met vijf triflex® kettingen geïnstalleerd, biedt de nieuwe TRM ruimte voor een verscheidenheid aan kabels en andere media. Het compacte type (buitendiameter 1.300 mm, installatiehoogte minder dan 1 m) maakt een veilige realisatie van een rotatiehoek van 1.800° mogelijk.
 
Meer informatie

Nieuws 2023

Theater e-spool® 10m en 15m

e-spool® energietoevoersysteem - voor theaters en podia

Ontdek het kabelrups-systeem voor theater- en podiumgebruik gebaseerd op DIN EN 17206 en DGUV Principe 315-390. De e-spool® is een kabelgeleidingssysteem met automatische retractie (veerspanning). Een nieuwe voor spanning geoptimaliseerde kabelrups wordt geleid op een haspel en gebruikt een geïntegreerde retractieveer om de juiste lengte en spanning voor het energietoevoersysteem te garanderen. De twisterband verbindt de haspel met het aseindblok, dat als interface dient voor de permanent geïnstalleerde kabels.
 • Verschillende mediatypen en formaten veilig en betrouwbaar in één systeem geleiden
 • Prijsverlaging tot 50% ten opzichte van vorige e-spool® oplossingen
 • Ontwikkeld volgens DIN EN 17206 en DGUV Principle 315-390
 • Geoptimaliseerd productieproces door gestandaardiseerde onderdelen
 • Veerkracht-/rotatie sensorbewaking (optioneel)
Afmetingen [in mm]
Hoogte: 1050
Breedte: 950
Diepte: 950
 
Naar het product

Compleet zig-zag systeem

Tot 15 meter hoog op de aseindsteun

De nieuwe standaard in de theater- en podiumtechniekindustrie kenmerkt zich door een sterk verminderd gewicht op de trussen; modulair ontwerp en rijwegen van 5-15 meter. Het nieuwe systeem wordt gecompleteerd met bevestigingen voor trussen, een steunplaat bij de meenemer en een optioneel te bestellen veiligheidspakket op basis van DIN EN 17206 en DGUV Principe 315-390.
 • Prijs met tot wel 30% verlaagd in vergelijking met het vorige ontwerp
 • Bespaar tot 20% kosten
 • Onderhoudsarm en modulair systeem
Afmetingen [in mm]
Lengte: 2000
Breedte: 410
Hoogte: 620 tot 1350
 
Ontdek de volledige set

Ontwerpstudie: PRM-V kunststof rotatiemodule

Voor verticale installatie

Betrouwbare roterende energievoorziening voor verticale installatie met extra geleidingselementen, o.a. voor het opvangen van laterale versnellingen en een vrij te kiezen vaste eindstand:
 • PRM-V polymeer rotatiemodule met buitendiameters tot 500 mm
 • Betrouwbare oplossing voor verticale toepassingen
 • Alle media in één systeem
 • Geen sleepcontacten
 • Tot 50% kostenbesparing dankzij de nieuwe norm - geen afzonderlijke engineering en tests meer nodig
 • Ontworpen en geteste systemen besparen middelen
 • Materiaalbesparend en productie geoptimaliseerd ontwerp
Make a product enquiry

Verticale roterende energietoevoer SRM-V

Ontwerpstudie: SRM-V stalen rotatiemodule

Voor verticale installatie

Betrouwbare roterende energievoorziening voor verticale installatie met extra geleidingselementen (magsnap / guidelok tuimelaars)
 • SRM-VM1000 met magsnap-magneten voor buitendiameters tot 1 m
 • SRM-VG2000 met guidelok tuimelaars voor buitendiameters tot 2 m
 • Betrouwbare oplossing voor verticale toepassingen
 • Alle media in één systeem
 • Geen sleepcontacten
 • Tot 50% kostenbesparing dankzij de nieuwe norm - geen afzonderlijke engineering en tests meer nodig
 • Ontworpen en geteste systemen besparen grondstoffen 
 • Materiaalbesparend en productie geoptimaliseerd ontwerp
Make a product enquiry


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.