Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

2022 smart plastics nieuws

Bewegende energie slim gemaakt - met innovatie en duurzaamheid

Het is onze taak om continu te innoveren op het gebied van kabelrupsen en kabels. Hierdoor kunnen wij uw kosten verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van uw machines en systemen verbeteren - in een notendop: " Techniek verbeteren, kosten verlagen" .

Bij igus nemen we ook onze verantwoordelijkheid en dragen wij bij aan het verminderen van kunststofafval en het verbeteren van de recycling: wanneer kabelrupsen het einde van hun levensduur bereiken, laten we ze verwerken in het igus recyclingprogramma. U kunt ook meer te weten komen over onze investering in chemische recycling, uitgevoerd door Mura Technology Limited.
Duik in de wereld van Industry 4,0 met slimme kunststoffen

IMPS - igus motion plastics show

Een 400 m² virtueel-echte beursstand die u kunt bezoeken wanneer het u uitkomt:
Verbeter techniek 
Verbeter
techniek
Verlaag<br>kosten
Verlaag
kosten
Bewijs  
Bewijs-
materiaal 
Duurzaamheid 
Duurzaam-
heid
U kunt de beursstand op eigen houtje verkennen of met een van onze specialisten:

smart plastics nieuwsoverzicht

NIEUW op de SPS beurs met optische statusweergave ...

... Detecteer kabelslijtage in een vroeg stadium met i.Sense CF.D

Tot nu toe waren er vaak slechts twee mogelijkheden voor het onderhoud van kabels die aan hoge mechanische belasting worden blootgesteld: ze reactief vervangen als ze al defect zijn, of uit voorzorg nog functionerende kabels met bepaalde onderhoudsintervallen vervangen.

De nieuwe smart plastics i.Sense CF.D module biedt het eerste echte alternatief: voorspellend onderhoud van data-, bus- of Ethernetkabels door de kwaliteit van de datatransmissie intelligent te bewaken tijdens het gebruik. 
Meer informatie

De levensduur verlengen is nog nooit zo kosteneffectief geweest...

... met de nieuwe i.Sense EC.W levensduur sensor

De nieuwe i.Sense EC.W-sensor maakt meer systemen beschikbaar tegen een lagere kostprijs dan ooit tevoren. Vanwege de directe aansluiting van de PLC machinecontrole via potentiaalvrije contacten, is real-time statusmonitoring van uw glijdende energietoevoersystemen mogelijk al vanaf EUR 248,00 (in Duitsland). 

Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om ongeplande stilstand te voorkomen en de beschikbaarheid van uw installatie te verhogen.
Meer informatie

Eindelijk ook voor meerassige en industriële robots ...

... i.Sense TR.B voor intelligente conditiebewaking

Robots zijn al lang onmisbaar in veel sectoren van de industriële productie - bb lassen, verven, solderen en palletiseren: industriële robots worden steeds dynamischer. Een flexibele 3D-kabelrups zoals de triflex® R van igus® maakt het mogelijk om robotkabels veilig te geleiden. Om potentiële kabelrupsbreuken als gevolg van extreme belastingen tijdig te detecteren en ongeplande machinestoringen te voorkomen, heeft igus i.Sense TR.B ontwikkeld, 's werelds eerste breukbewakingssysteem voor 3D-kabelrupsen. 
Meer informatie

Eerste contactloze systeembewaking...

... dankzij de nieuwe i.Cee wonderbox

Met de contactloze systeembewaking voor glijdende kabelrups-systemen® (met & zonder rollen), bereikt igus® een technisch hoogtepunt. De nieuwe i.Cee wonderbox meet de dynamische parameters van de "overige" kabelrups zonder contact, vergelijkbaar met een snelheidsval op de snelweg.Door vergelijking met standaardwaarden die het resultaat zijn van jarenlange ervaring in het igus-testcentrum, kunnen conditieveranderingen in een vroeg stadium worden opgespoord en kan voor elke afzonderlijke rupsschakel een precieze voorspelling van de levensduur worden gemaakt.

Meer informatie


Wereld première ...

... Voorspellend onderhoud in de cleanroom met i.Cee EC.S

In dit cleanroom hoogtepunt wordt slimme ultrasone sensortechnologie gebruikt om de huidige doorbuiging van het e-skin® flat-systeem continu te controleren. De e-skin® flat met steunkabelrups SKF.S is voorzien van een gedefinieerde buigradius en maakt daardoor vrijdragende lengtes in cleanrooms mogelijk. Zodra een kritieke toestand van het energievoorzieningssysteem wordt gedetecteerd, worden aanbevelingen voor voorspellend onderhoud gedaan.
Meer informatie

Betrouwbaar energietoevoersysteem ...

... met dank aan i.Sense ES.B

De nieuwe theater e-spool is nu voorzien van diverse slimme functies: de kracht van de drie meegeleverde veren wordt bewaakt door een laadcelsensor. Indien de kracht onder de gespecificeerde waarde zakt, wordt de gebruiker verzocht de veer te vervangen. Wanneer de opgegeven waarde wordt overschreden, is er een blokkering die moet worden verwijderd.

Er​ kan ook een controlesysteem met rotatiesensor worden geïnstalleerd om de omwentelingen van het haspel te tellen en de positie van de kabelrups te bepalen. 
Meer informatie

Alles-in-één: nieuw klantenportaal i.Cee:portal ...

... voor alle smart plastics onderdelen

In het nieuwe i.Cee:portal worden in de toekomst tal van functies en gebruiksscenario's mogelijk gemaakt op één centrale locatie: 

  • Veilige (VPN), geauthenticeerde toegang tot lokale i.Cee-dashboards​
  • Overzicht van alle klantenactiva (online en offline)​
  • Externe configuratie en reset voor afzonderlijke activa​
  • Statusrapport voor alle activa
  • Alarm & berichtenoverzicht
Meer informatie

Voorkom ongeplande downtime met slechts drie muisklikken ...

... in de nieuwe i.Sense webshop

In navolging van de complete smart plastics sets kunnen nu ook de i.Sense EC.P systemen voor duw-/trekkrachtbewaking en i.Sense EC.B voor breukdetectie in hun geheel worden geconfigureerd inclusief prijsstelling en worden besteld via de i.Sense webshop.

De individuele systeemconfiguratie voor elke toepassing kan gemakkelijk worden gekozen op basis van verschillende selectiecriteria (kabelrups-serie, lengte, positie van de schakelkast, overtollige kabellengte). De​ factuur, prijs en levertijd worden vervolgens gegenereerd. Meer informatie, zoals EPLAN-macro's en bedienings- en montagehandleidingen, kan ook rechtstreeks in de webshop worden geraadpleegd.
Meer informatie

Intelligente bewaking van installaties...

... in de smart factory van FANUC & igus

Om data van machines en systemen te evalueren, biedt FANUC, een internationale robotfabrikant, haar "FIELD systeem" aan, een open industrieel IoT platform. Het systeem maakt gebruik van een lokale netwerktopologie voor het aansluiten van de productiemachines van alle fabrikanten, waardoor een uitgebreide data-analyse van de hele procesketen mogelijk is.

Deze infrastructuur maakt gebruik van apps van FANUC en andere leveranciers. De igus "smart plastics - i.Cee" app stelt onderhoudspersoneel in staat om de conditie van hun igus-componenten op ieder moment in het FIELD-systeem te bewaken en onderhoudswerkzaamheden voorspellend te plannen.
Meer informatie

Teken elektrische plannen sneller ...

... met de nieuwe sl EPLAN macro's

EPLAN Electric P8, een van de belangrijkste producten van EPLAN GmbH & Co. KG producten, wordt beschouwd als een van de industriestandaarden voor elektrisch design. Dit biedt ondersteuning bij de planning van fabrieksprojecten, van end-to-end planning tot fabricage, inbedrijfstelling, service en onderhoud. Aan de hand van verschillende studies werd vastgesteld dat de voor deze projectplanning benodigde tijd met meer dan 50% kon worden teruggebracht.
Meer informatie

Digitalisering op alle rijwegen ...

... met nog veel meer smart chain highlights 2022

  • De E4.80R modulaire uitbreiding wordt nu geleverd met de volledige i.Sense-productlijn voor intelligente conditiebewaking (EC.B, EC.P, en CF.P). 
  • Het slimme breukdetectiesysteem i.Sense EC.B kan nu ook in de nieuwe hybride-kabelrups YE(HD) worden gebruikt als bescherming tegen onverwachte stilstand.
  • In de nieuwe ontwerpstudie AG5.RAIL leggen i.Sense EC.P en EC.W​​ rechtstreeks de basis voor een voorspellend onderhoudsconcept. 
  • Optioneel biedt de e-dispenser ook een smart plastics rotatiebewaking. 
Meer informatie

Kabelbewaking gemakkelijk gemaakt ...

... dankzij Conditiebewaking van kabels van igus

De nieuwe, protocolonafhankelijke meetmethode bepaalt de datatransmissie-eigenschappen van de kabel tijdens bedrijf met behulp van hoogfrequente technologie. Dit elimineert de noodzaak voor om voor dit doel een ader op te offeren. De nieuwste generatie is zelfs geschikt voor volledig contactloze kabelbewaking.

Als de transmissie-eigenschappen beginnen te verslechteren, kunnen kabels tijdig worden vervangen. Intelligente bewaking van de conditie van de gehele bewegende kabel, inclusief de connector, voorkomt ook stilstandstijden van het systeem. 
Meer informatie

"Intelligente automatiserings-rebel"...

... smart plastics nu ook beschikbaar voor de igus ReBeL® cobot

Voor de nieuwste generatie servicerobots met cobotfunctie heeft igus zijn knowhow op het gebied van motion plastics toegepast op vermogenselektronica en voor het eerst een encoder ontwikkeld met geleidende kunststof sporen. Hierdoor kunnen de temperatuur, het aantal omwentelingen en het aantal cycli nauwkeurig worden gemeten.

Dankzij een verbinding via de slimme kunststofsystemen toont een dashboard alle live gegenereerde data - en de klant kan kiezen of dit via de cloud of op een lokaal netwerk gebeurt. De klant krijgt volledige transparantie over de slimme ReBeL® in werking voor sleutelindicatoren zoals slijtage, cyclustijd en hoeveelheden.
Meer informatie

Volledige controle met slimme lagers ...

... met de nieuwe i.Sense BRG mini-sensor

De nieuwe i.Sense BRG mini-sensor geeft u volledige controle. Want met deze innovatie kunt u (bijna) elk kunststofproduct van igus "smart" maken; dat wil zeggen dat u als gebruiker profiteert van real-time conditiebewaking inclusief digitale evaluatiemogelijkheden van de geregistreerde machinegegevens. In combinatie met de i.Cee-module worden dan voorspellende onderhoudsaanbevelingen of levensduurverklaringen afgegeven. 
 
Meer informatie

Meer veiligheid op lange rijwegen...

... met i.Sense EC.B en de nieuwe kabelsensor

Schakels in e-chain ®kabelrupsen van igus zijn gemaakt voor zwaar continu gebruik. Soms gebeurt het toch anders dan je denkt; vooral op lange rijwegen. Om dit te bereiken, hebben wij nu ons beproefde i.Sense EC.B-systeem voor intelligente breukdetectie uitgerust met een nieuwe kabelsensor. Deze detecteert een breuk onmiddellijk, zelfs bij rupslengtes van langer dan 35 m, en geeft hier een melding van. Dit maakt het mogelijk om direct te reageren en dure gevolgschade of een volledig defect in de fabriek te voorkomen.
Meer informatie

Informatie ...

Nieuws catalogus: 2022 smart plastics nieuws Lees alles over 2022 smart plastics nieuws opnieuw in een compact PDF formaat.
Nieuws catalogus PDF

... Probeer het ...

slimme 3D-data Gratis 3D-data, gebruiksaanwijzingen en nog veel meer in onze smart plastics servicesectie
3D-data

... Realiseer

Koop smart plastics nieuws in de igus webshop Bestel kant-en-klare smart plastics direct in de igus webshop
Webshop


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.