Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

PROFINET kabels: de toonaangevende kabel voor elke toepassing met beweging

PROFINET is een industriële Ethernet standaard, ontwikkeld door de PROFIBUS Nutzerorganisation e.V. welke is gebaseerd op een open architectuur. Deze geavanceerde technologie wordt wereldwijd vertegenwoordigd door PROFIBUS & PROFINET International (PI). Het chainflex® kabelprogramma van igus® omvat een variëteit aan PROFINET kabels: er zijn in totaal negen verschillende kabeltypen beschikbaar, alle specifiek ontworpen voor permanente beweging in de kabelrups.
 


Bereken de levensduur.

chainflex levensduurcalculator

Bereken de levensduur van Profinet direct online.

Ga naar de online tool

Test Profinet.

cf Profinet monster

Bestel een gratis kabelmonster, inclusief connector.

Ga naar het kabelmonster!

Bestel online

CF Profinet shop

Wanneer alles duidelijk is, bestel dan hier in de webshop.

Ga naar de webshop


Wat is PROFINET en hoe werkt het?

Verstuur data betrouwbaar en in real time

PROFINET staat voor "Process Field Network" en gebruikt, net als elke andere industriële Ethernet-standaard, het TCP/IP of IT-standaarden, waardoor een continue toepassing mogelijk is bij productie en procesautomatisering.  Over het algemeen gesproken past Profinet in de industriële Ethernet-standaard, naast bussystemen zoals Sercos, EtherCat of CC-Link IE.  Het voordeel van dergelijke netwerken, behalve de mogelijkheid van real-time capaciteiten, is het modulair gestructureerde concept, waardoor de gebruiker is staat is zelf snel en gemakkelijk de functionaliteit te kiezen. Dit maakt het mogelijk het type cyclische gegevensuitwisseling te ontwerpen over alle PROFINET-apparaten, om te voldoen aan de steeds toenemende snelheidsvereisten en voor het opzetten van talloze diagnostische opties in realtime. De naadloze integratie van andere veldbussystemen via een PROFINET interface moet niet worden onderschat.
 
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Profinet IO (Input Output), dat werd ontworpen voor het verbinden van gedecentraliseerde randapparatuur aan een besturingssysteem (controller), en Profinet CBA (Component Based Automation). De laatstgenoemde zienswijze wordt gebruikt voor op componenten gebaseerde communicatie via TCP/IP en realtime communicatie bij modulair ontwerp van fabrieken. Daarom worden PROFINET-netwerken vaak IO-controllers of IO-apparaten genoemd.
 

Basisinformatie

Toepassing

Waar kunt u PROFINET IO vinden?

PROFINET IO: industrieel communicatiesysteem en haar toepassingsgebieden

PROFINET IO wordt primair gebruikt voor gegevensuitwisseling in machinebouw, aandrijftechniek en in de productiesector. Daarnaast wordt deze open industriële Ethernet standaard ook gebruikt voor infrastructurele bouwwerken en in de bouwsector.
 
Correct gespecificeerde kabels zijn beschikbaar voor een breed scala aan toepassingen en functies. Net als bij PROFIBUS of EtherCAT, hebben kabels in de machines en systemen vaak een vaste positie of installatie, zodat kabels met een massieve ader van zeven strengen gekozen kan worden.
 
Voor toepassingen in beweging, met name in de kabelrups, ook wel e-chain genoemd, is het echter noodzakelijk om buskabels te gebruiken met achttien gevlochten draden. Daarnaast is een kabelstructuur die is afgestemd op de beweging noodzakelijk zodat een veilige data-overdracht van de diverse busmodules is gegarandeerd over een periode van jaren. Daarom zijn chainflex® PROFINET-kabels een gevestigde standaard geworden in apparatuur en machines zoals robots, verpakkingsmachines, productiemachines en bewerkingsmachines.
 


Welke kabel is geschikt voor uw Ethernet-toepassing?

chainflex® kabels voor het aansluiten van verschillende veldbussystemen

Bij igus® kunt u kiezen uit negen verschillende kabelkwaliteiten afhankelijk van de vereisten en de omgeving. De verschillende buskabelseries bieden een verschillende opbouw en verschillende mantelmaterialen in de vorm van PVC, PUR of TPE, zodat de juiste kabel kan worden geselecteerd voor elke toepassing teneinde de maximale levensduur voor uw automatiseringssysteem te behalen. Maar igus® is niet alleen het juiste contact voor permanent en flexibel gebruik; lean en efficiënte processen worden ook snel geïnstalleerd. Vertrouw op ons aanbod met de beste prijs-prestatieverhouding en profiteer van onze ondersteuning met de prijscheck

Alle chainflex® PROFINET kabels hebben één ding gemeen. Voor alle chainflex® kabels gelden dezelfde kwaliteitsstandaarden. Het maakt hier niet uit of het om een voordelige kabel van het CF888 programma gaat of een kabel voor de hoogste vereisten en de kleinste buigradii zoals het geval is met de CFBUS.LB. Daarom biedt igus® B.V. ook een garantie van 36 maanden op de werking van alle chainflex® kabels met een levensduur van maximaal 10 miljoen cycli voor buskabels.

Voor volledig geïntegreerde automatiserings- en engineeringssysteem, biedt igus® ook readycable® geconfectioneerde kabels als een service waarmee u in één keer klaar bent. Elke PROFINET-kabel kan met open uiteinden of geconfectioneerd worden geleverd. U kunt kiezen uit een breed programma geconfectioneerde industriële insteekconnectoren; of het nu aangegoten standaard M12 connectoren  (D-gecodeerd) of in het veld geconfectioneerd als  RJ45 . Zo kan uw Industry 4.0 oplossing direct worden geïmplementeerd, omdat Profinet standaard kan worden aangesloten op vele besturingssystemen - van Siemens, Allen Bradley, Bosch.

Basisinformatie

Waarom onze klanten ons aanbevelen!

chainflex® toepassingsvoorbeelden uit de praktijk


Buskabel

chainflex® buskabels

Compleet kabelprogramma, zoals USB, Profibus, CC-Link, ... voor gebruik in kabelrupsen.

Garantie

chainflex® garantie

chainflex houdt stand - 36 maanden garantie. Bekijk hier details van de unieke chainflex garantie.  

readycable®

Geconfectioneerde kabels

Ontworpen voor gebruik in kabelrupsen. Verschillende kabeltypen met diverse goedkeuringen en conformiteitsverklaringen

ECS

Kabelrupsen

Kabelrupsen met een lange levensduur: veilige kabelgeleiding dankzij jaren ervaring van de kabelrupsfabrikant igusAdvies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.