Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Welkom op de igus® PRT tandkranslager-website - uw gids voor de opwindende nieuwe producten van 2023!

Hier vindt u innovatieve oplossingen voor uw individuele toepassing. Tot onze nieuwe producten behoren onder meer het nieuwe PRT-tandkranslager met hygiënisch ontwerp, ideaal voor gevoelige omgevingen. Daarnaast presenteren wij met trots een tandkranslager van massief kunststof, dat voor minimaal 97% uit regranulaat bestaat en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan duurzaamheid.

Wij staan voor technologische vooruitgang en duurzaamheid - en volgen ons leidende principe "Verbeter techniek, verlaag kosten". Naast de genoemde nieuwe producten bieden wij ook een groot aantal speciale maten en uitbreidingen aan, zoals handklemmen en digitale meetsystemen, om aan uw individuele eisen te voldoen.

Lees meer over de nieuwste igus® PRT tandkranslagers en ontdek hoe onze innovatieve oplossingen uw processen optimaliseren en tegelijkertijd bijdragen aan de bescherming van ons milieu. 

Verbeter techniek, verlaag kosten - bereik beide met igus® tandkranslagers.

RVS tandkransen met A181 glij-elementen

PRT-04 met FDA-conformiteit en EU10/2011-conformiteit

De PRT-04 met RVS-ringen is door zijn hoge stijfheid geschikt voor zware belastingen. Glijelementen gemaakt van iglidur® A181 geven dit PRT tandkranslager FDA-conformiteit, waardoor het onder meer in de voedingsmiddelen- en verpakkingssector kan worden toegepast.
Meer informatie

PRT-01 met instelbaar koppel

Tot 5 Nm hoger koppel met PRT-01-30-ED

Met onze nieuwe PRT met instelbaar koppel kunt u het koppel tot 5 Nm verhogen. Dit maakt een soepele werking en een zekere mate van zelfborging mogelijk. Het tandkranslager is gebaseerd op onze beproefde PRT-01-30. Het modulaire systeem is tevens uitgebreid met installatiegrootte 01.
Meer informatie

De droogkamer / cleanroom PRT

iglidur® PRT-04-100-CR - tandkranslager met droogkamer certificering

Onze iglidur® PRT-04-100-CR is speciaal ontwikkeld voor cleanrooms. Het biedt dezelfde technische specificaties als de PRT-04-100 en heeft ook een lagere deeltjesemissie dankzij het afdekken van de buitenste ringen. Met de parameters 10 kg belasting en 0,5 m/s snelheid krijgen we een resultaat volgens Klasse 3 en met een structuur met een draaiende beweging van 180° en 0,1 m/s op Klasse 4. Sinds kort nu ook met aanvullende certificering voor droogkamers. Getest in droge ruimte en cleanroom voor luchtzuiverheidsklasse 3 (volgens ISO 14644-1), bij 22°C kamertemperatuur, <1% luchtvochtigheid (dauwpunt -40°C). Totaalresultaat ISO Klasse 7.
Meer informatie

Compact met aangepaste PRT-04-afmetingen

Universele diameters voor type 04

Met ons modulaire systeem PRT-04 kunt u niet alleen putten uit het grote standaard productassortiment, maar ook de diameter naar wens uitbreiden tot 2.000 mm. Selecteer de juiste diameter voor uw toepassing en profiteer van het compacte en ruimtebesparende ontwerp van onze PRT-04 serie.
Meer informatie

Draaikrans met een binnendiameter van 700 mm

PRT-01-700 draaikrans met 700 mm binnendiameter

Onze nieuwe PRT-01-700 is geschikt voor statische belastingen tot 32 ton en kantelmomenten tot 10.000 Nm. Het is dan ook een perfecte aanvulling op ons standaard assortiment. Het tandkranslager wordt als kant-en-klare oplossing geleverd en kan direct in uw toepassing worden geïntegreerd. De PRT is overal inzetbaar en door zijn smeermiddelvrije schuifelementen ongevoelig voor stof en vuil. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht geanodiseerd aluminium. Door zijn hoge stijfheid is hij perfect geschikt voor zware toepassingen. 
Meer informatie

PRT-tandkranslager met regranulaatgehalte van minimaal 97%

iglidur® PRT-02-30-ECO – Duurzame prestatie

We gebruiken regranulaten in onze iglidur® PRT-02-30-ECO. Ze zijn vooral duurzaam omdat ze gemaakt zijn van grondstoffen die al verwerkt zijn. De geselecteerde iglidur® P4 en iglidur® M260 materialen werken zeer goed samen en zorgen voor een lange levensduur.  
Meer informatie

De cleanroom PRT volgens ISO14644-1 Klasse 3/4

iglidur® PRT-04-100-CR – tandkranslagers voor cleanrooms

Onze iglidur® PRT-04-100-CR is speciaal ontwikkeld voor cleanrooms. Het biedt dezelfde technische specificaties als onze PRT-04-100 en heeft ook een lagere deeltjesemissie dankzij afdekkingen op de buitenring. 10 kg belasting en een snelheid van 0,5 m/s geeft ons een Klasse 3 resultaat, en een constructie met een 180° draaiende beweging en 0,1 m/s geeft ons Klasse 4. 
Meer informatie

Geoptimaliseerd tandkranslager met een nieuw ontwerp

iglidur® PRT-05-15-PC – Lichtgewicht en duurzaam

Ons iglidur® PRT-05-15-PC tandkranslager bestaat uit spuitgegoten componenten die goedkoop te vervaardigen en eenvoudig te monteren zijn. Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een lichte, sterke structuur. De gebruikte materialen, iglidur® M260 en P4, bevatten ten minste 97% regranulaat en bieden een duurzame combinatie van materialen. 
Meer informatie

Universele schuifelementen

Glij-elementen voor op maat gemaakte draaikransen

Onze universele glij-elementen realiseren uitstekende wrijvings- en slijtagecoëfficiënten, zelfs bij hoge lasten. Door het flexibele Z-ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor individuele installatiematen. Dankzij de dwarsverbinders kunnen ze worden aangepast aan verschillende diameters. Hun hoogte kan ook worden aangepast, zodat ze aan verschillende toleranties kunnen voldoen. Door de symmetrische opbouw van de schuifelementen kunnen alle belastingsrichtingen met slechts één component worden opgevangen. De glij-elementen hebben geen smering of onderhoud nodig en zijn daarom perfect geschikt voor droog gebruik. 
Meer informatie

PRT met handklem

Handmatig klemmen

PRT met handklem

Het aluminium klemblok kan op elk punt van de buitenring worden bevestigd. De PRT-tandkrans kan snel en eenvoudig worden vastgeklemd en verdraaien wordt voorkomen.

PRT met positie-indicator

Exacte meting met digitaal meetsysteem

PRT met positie-indicator

Hoekmeting kan worden gebruikt om scharnierende- en rotatiehoeken van -/+ 999 graden vast te leggen. De hoek wordt weergegeven op een extern scherm met een nauwkeurigheid van 0,1 graden.

PRT-04 micro met voorspanning

PRT-04 micro met voorspanning

iglidur® tandkranslagers PRT-04 voorspanning

De versie met voorspanning vereist meer torsiekracht, wat resulteert in een consistent gevoel voor handmatige rotatie. Bij uitstek geschikt voor kleine maten en voor toepassingen met hefboomarmen; met voorspanning voor extreem kleine installatieruimtes.

PRT afstandsring

Gemakkelijke montage

PRT-04 afstandsring gemaakt van aluminium

Dankzij de praktische afstandsring kan de PRT worden bevestigd
gemakkelijk op vlakke oppervlakken
geen reliëfgroeven of uitsparingen nodig voor bewegende delen.

PRT met hygiënisch ontwerp

Voor de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie

PRT hygiënisch ontwerp tandkranslagers

Het hygiënische PRT ontwerp maakt de CIP-procedure (clean-in-place) mogelijk. Het kan dus permanent geïnstalleerd blijven in een toepassing die in contact komt met voedsel, zelfs tijdens het reinigen.

Gratis advies

Laptop met igus website

Onze medewerkers geven u graag advies.per e-mail of telefoon Kies eenvoudig het contactmiddel dat uw voorkeur heeft. 

Doe een vrijblijvende aanvraag

PRT expert - configurator

Laptop met igus website

Met slechts een paar klikken bereikt u de iglidur® PRT expert, die tandkranslagers toont die geschikt zijn voor uw toepassing en hun verwachte levensduur berekent.

Ga naar de configurator

FAQ

Veelgestelde vragen over PRT Hier hebben we de meest gestelde vragen over onze iglidur® PRT tandkranslagers voor u verzameld.
Ga naar veelgestelde vragen over PRT


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.