Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Welkom op de website van igus® PRT tandkranslager - uw gids voor de spannende nieuwe producten van 2024!

Hier vindt u innovatieve oplossingen voor uw individuele toepassing. Tot onze nieuwe producten behoort het nieuwe PRT-draaikranslager met een materiaalcombinatie die voor 50% uit hernieuwbare grondstof hout bestaat. We presenteren ook een tandkranslager van roestvast staal of aluminiumplaat met een kostenbesparing tot 85% ten opzichte van onze PRT-04 serie. 

Wij staan voor technologische vooruitgang en duurzaamheid - ons motto "Verbeter techniek, cost down" is onze leidraad. Naast de bovengenoemde nieuwe producten bieden we ook een breed scala aan speciale maten en uitbreidingen zoals handklemmen en digitale meetsystemen voor tandkrans kogellager om aan uw individuele eisen te voldoen.

Kom meer te weten over de nieuwste iglidur® PRT tandkranslager en ontdek hoe onze innovatieve oplossingen uw processen optimaliseren en tegelijk het milieu helpen beschermen. 

Verbeter techniek, Verlaag kosten - met igus® tandkranslager kun je beide bereiken.

PRT-tandkranslager op basis van hout

De PRT-02 serie wordt gekenmerkt door een lichtgewicht en lage kosten.

Het PRT-02-30-WPC productassortiment bestaat uit een hout-kunststofcombinatie met 50% hout en 50% kunststof. Dit is de eerste keer dat we een materiaalcombinatie aanbieden die voor 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaat en geen smeermiddelen nodig heeft. 
Meer informatie

Productstudie voor betaalbare lageroplossingen gemaakt van iglidur® J glijelementen en aluminium of roestvrij stalen platen

PRT-06-100: tot 85% kosteneffectiever vergeleken met de PRT-04

Het nieuwe PRT-tandkranslager is bijzonder licht, vlak en voordelig in vergelijking met de rest van onze PRT-serie. Met slechts 8 mm is hij ook maar half zo hoog als het tandkranslager uit de PRT-04 serie.
Meer informatie

PRT met vergrendelingsmechanisme

Gemakkelijk aanpasbaar met vrij te kiezen tussenruimte

PRT-04 standaard met vergrendeling om de 90 graden - NIEUW: vrij selecteerbaar

De PRT-04 met vergrendelingsmechanisme maakt precieze afstelling van de tandkranslager mogelijk, zelfs bij hoge belastingen. 
  • Maximale houdkracht van de vergrendelbout 350N
  • Compact en robuust ontwerp
  • Onderdeel van het modulaire systeem van de PRT-04 serie

RVS tandkransen met A181 glij-elementen

PRT-04 met FDA-conformiteit en EU10/2011-conformiteit

De PRT-04 met RVS-ringen is door zijn hoge stijfheid geschikt voor zware belastingen. Glijelementen gemaakt van iglidur® A181 geven dit PRT tandkranslager FDA-conformiteit, waardoor het onder meer in de voedingsmiddelen- en verpakkingssector kan worden toegepast.
Meer informatie

PRT-01 met instelbaar koppel

Tot 5 Nm hoger koppel met PRT-01-30-ED

Met onze nieuwe PRT met instelbaar koppel kun je het koppel verhogen met maximaal 5Nm voor een soepele werking en een zekere mate van zelfvergrendeling. De tandkrans is gebaseerd op onze beproefde PRT-01-30. Dit betekent dat ons modulaire systeem is uitgebreid met de 01-serie.
Meer informatie

PRT-04 CR

De droogkamer / cleanroom PRT

iglidur® PRT-04-100-CR - tandkranslager met droogkamer certificering

Onze iglidur® PRT-04-100-CR is speciaal ontwikkeld voor cleanrooms. Het biedt dezelfde technische specificaties als de PRT-04-100 en heeft ook een lagere deeltjesemissie dankzij het afdekken van de buitenste ringen. Met de parameters 10 kg belasting en 0,5 m/s snelheid krijgen we een resultaat volgens Klasse 3 en met een structuur met een draaiende beweging van 180° en 0,1 m/s op Klasse 4. Sinds kort nu ook met aanvullende certificering voor droogkamers. Getest in droge ruimte en cleanroom voor luchtzuiverheidsklasse 3 (volgens ISO 14644-1), bij 22°C kamertemperatuur, <1% luchtvochtigheid (dauwpunt -40°C). Totaalresultaat ISO Klasse 7.

Compact met aangepaste PRT-04-afmetingen

Universele diameters voor type 04

Met ons modulaire systeem PRT-04 kunt u niet alleen putten uit het grote standaard productassortiment, maar ook de diameter naar wens uitbreiden tot 2.000 mm. Selecteer de juiste diameter voor uw toepassing en profiteer van het compacte en ruimtebesparende ontwerp van onze PRT-04 serie.
Meer informatie

PRT-01-700

Draaikrans met een binnendiameter van 700 mm

PRT-01-700 draaikrans met 700 mm binnendiameter

Onze nieuwe PRT-01-700 is geschikt voor statische belastingen tot 32 ton en kantelmomenten tot 10.000 Nm. Het is dan ook een perfecte aanvulling op ons standaard assortiment. Het tandkranslager wordt als kant-en-klare oplossing geleverd en kan direct in uw toepassing worden geïntegreerd. De PRT is overal inzetbaar en door zijn smeermiddelvrije schuifelementen ongevoelig voor stof en vuil. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht geanodiseerd aluminium. Door zijn hoge stijfheid is hij perfect geschikt voor zware toepassingen. 

PRT ECO

PRT-tandkranslager met regranulaatgehalte van minimaal 97%

iglidur® PRT-02-30-ECO – Duurzame prestatie

We gebruiken regranulaten in onze iglidur® PRT-02-30-ECO. Ze zijn vooral duurzaam omdat ze gemaakt zijn van grondstoffen die al verwerkt zijn. De geselecteerde iglidur® P4 en iglidur® M260 materialen werken zeer goed samen en zorgen voor een lange levensduur.  

PRT-04-100-CR

De cleanroom PRT volgens ISO14644-1 Klasse 3/4

iglidur® PRT-04-100-CR – tandkranslagers voor cleanrooms

Onze iglidur® PRT-04-100-CR is speciaal ontwikkeld voor cleanrooms. Het biedt dezelfde technische specificaties als onze PRT-04-100 en heeft ook een lagere deeltjesemissie dankzij afdekkingen op de buitenring. 10 kg belasting en een snelheid van 0,5 m/s geeft ons een Klasse 3 resultaat, en een constructie met een 180° draaiende beweging en 0,1 m/s geeft ons Klasse 4. 

iglidur PRT-05-15-PC

Geoptimaliseerd tandkranslager met een nieuw ontwerp

iglidur® PRT-05-15-PC – Lichtgewicht en duurzaam

Ons iglidur® PRT-05-15-PC tandkranslager bestaat uit spuitgegoten componenten die goedkoop te vervaardigen en eenvoudig te monteren zijn. Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een lichte, sterke structuur. De gebruikte materialen, iglidur® M260 en P4, bevatten ten minste 97% regranulaat en bieden een duurzame combinatie van materialen. 

Universele schuifelementen

Universele schuifelementen

Glij-elementen voor op maat gemaakte draaikransen

Onze universele glij-elementen realiseren uitstekende wrijvings- en slijtagecoëfficiënten, zelfs bij hoge lasten. Door het flexibele Z-ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor individuele installatiematen. Dankzij de dwarsverbinders kunnen ze worden aangepast aan verschillende diameters. Hun hoogte kan ook worden aangepast, zodat ze aan verschillende toleranties kunnen voldoen. Door de symmetrische opbouw van de schuifelementen kunnen alle belastingsrichtingen met slechts één component worden opgevangen. De glij-elementen hebben geen smering of onderhoud nodig en zijn daarom perfect geschikt voor droog gebruik. 

Gratis whitepaper

Whitepaper

De gratis informatiebrochure presenteert het iglidur® PRTtandkranslager - de ideale oplossing voor draai- en freestoepassingen.

Nu aanvragen!

PRT expert - configurator

Laptop met igus website

Met slechts een paar klikken bereikt u de iglidur® PRT expert, die tandkranslagers toont die geschikt zijn voor uw toepassing en hun verwachte levensduur berekent.

Ga naar de configurator

FAQ

Veelgestelde vragen over PRT Hier hebben we de meest gestelde vragen over onze iglidur® PRT tandkranslagers voor u verzameld.
Ga naar veelgestelde vragen over PRT


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.