Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Techniek verbeteren, kosten verlagen. Het is onze werk.

Geschikt voor kleine of grote installatieruimten. Geen minimum bestelhoeveelheid dus van 1 tot 1 miljoen. igus slaagt erin het evenwicht te bewaren. Onze klanten hebben hun individuele behoeften en vereisten en die zijn allemaal even belangrijk. 

Vanwege vele toepassingen, ideeën en ontwerpen worden we voortdurend geconfronteerd met dezelfde uitdaging: hoe ziet de oplossing eruit? Hoe kunnen we het probleem aanpakken?

Zo werken wij samen om elk jaar nieuwe producten te creëren  - oplossingen voor problemen. Velen van hen worden na eerst een individueel klantproject te zijn geweest, in productie genomen. Dit is het igus lente-nieuws. In 2022 verandert er wereldwijd veel en zijn veel klanten op zoek naar alternatieven. 

Bent u op zoek naar een alternatief? - Wij geven u graag gratis en vrijblijvend deskundig advies!

Mediabestendig en robuust

iglidur® H5 - De nieuwe "taaie" chemiespecialist met bijzonder hoge mechanische sterkte

iglidur H5 is speciaal ontwikkeld voor de toepassing in corrosieve omgevingen, waar bovendien hoge randdrukken en stootbelastingen optreden.
Meer informatie

Temperatuur- en mediabestendig

iglidur® ECO H - Voor sterk corrosieve en hete omgevingen

iglidur ECO H is gebaseerd op een materiaal dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik onder water en in een hoge vochtigheidsgraad, en biedt een hoge weerstand tegen agressieve chemicaliën.
Meer informatie

Robuust in vochtige omgevingen

iglidur® ECO P - universeel inzetbaar voor hoge luchtvochtigheid in buitenruimtes

iglidur ECO P - biedt een hoge mechanische sterkte met een lage vochtopname en is daarom zeer geschikt voor buitengebruik.
Meer informatie

Universeel en lage kosten

iglidur® ECO A180 - zeer kosteneffectief

iglidur ECO A180 is gebaseerd op een kosteneffectief materiaal en is daarom bijzonder geschikt voor prijsgevoelige toepassingen. Bovendien heeft het goede slijtage-eigenschappen en een lage vochtopname.
 
Meer informatie

Veelzijdig en robuust

iglidur ECO G - geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen van glijlagers

iglidur ECO G is gebaseerd op het best verkochte iglidur materiaal en is geschikt voor een breed scala van toepassingen. iglidur ECO G is bestand tegen hoge belastingen en is geschikt voor de toepassing bij middelhoge temperaturen en oppervlaktesnelheden.
Meer informatie

CO2-voetafdruk in de online winkel

Beschikbaar voor vijf standaardmaterialen

In steeds meer gebieden moet de CO₂-uitstoot worden vastgesteld en verminderd. We zullen je hiermee ondersteunen. Het bedrijf igus werkt er hard aan om niet alleen de CO₂-voetafdruk van elk verkocht onderdeel te meten en voor u inzichtelijk te maken, maar ook om deze te verkleinen. Als eerste stap tonen we in onze webshop de CO₂-voetafdruk van elk glijlager van onze bestverkochte materialen.
Meer informatie

Berekenbare levensduur voor elk onderdeel

Nu in de levensduur calculator online tool

Om de duurzaamheid te optimaliseren is het belangrijk de betrouwbaarheid en de levensduur van de producten te verhogen. Met de iglidur® levensduur update, kunt u onze bestaande configuratie tools gebruiken om u de mogelijkheid te geven om de levensduur te berekenen in de latere toepassing bij het configureren van uw glijlager. 

Meer informatie

Bijzonder UV-bestendig

iglidur P UV, speciaal voor fotovoltaïsche systemen

Lagers van de zogenaamde tracking-systemen in fotovoltaïsche installaties zijn bestand tegen uiterst ongunstige omgevingsomstandigheden. iglidur P UV werd voor deze toepassing ontwikkeld. De speciale samenstelling garandeert een hoge weerstand tegen ultraviolette stralen en zorgt ervoor dat iglidur P UV-glijlagers zeer lang en met zo weinig mogelijk sterkteverlies functioneren. 
Meer informatie

Geleidend voor het e-coating proces

iglidur F300 - Bijzonder bestendig voor e-gecoate samenstellingen en zeer slijtvast

Het kathodisch dompellakken stelt bijzondere eisen aan de stabiliteit van het materiaal en werkt alleen als het voldoende elektrisch geleidend is iglidur F300 biedt een zeer goed geleidingsvermogen voor kunststoffen. Het biedt ook mechanische en thermische stabiliteit en een goede duurzaamheid.
Meer informatie

Afdichting voor hoge belastingen

iglidur TX2 met viltafdichting

De nieuwe iglidur TX2 met geïntegreerde viltafdichting is ontwikkeld voor toepassingen in zeer zware omgevingen, waar hoge belastingen, vuil en stof voorkomen. Door de speciale vorm van de lagers zit de ingelegde dichting vast in het onderdeel en beschermt het lager tegen het binnendringen van vuil. 
Meer informatie

Dikwandig voor gemiddelde belasting

iglidur M210 - zeer slijtvast in het middelzware belastingsbereik

De nieuwe iglidur M210 werd speciaal ontwikkeld voor de toepassing bij middelzware scharnierende lasten. Bovendien werd bij de ontwikkeling bijzondere aandacht besteed aan de mogelijkheid om het materiaal te gebruiken voor het spuitgieten van dikwandige lagers. Daarom is iglidur M210 zeer geschikt voor toepassingen waarbij dikwandige lagers worden gebruikt of vervangen, die tegelijkertijd zo robuust mogelijk zijn.
Meer informatie

Dikwandig voor ruwe omgevingen

iglidur M260 - uiterst robuust en slijtvast op St37-assen

De nieuwe iglidur M260 werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in ruwe omgevingen. Bovendien werd er bij de ontwikkeling speciaal op gelet dat het materiaal kan worden gebruikt voor het spuitgieten van dikwandige lagers. Daarom is iglidur M260 is zeer geschikt voor toepassingen waarbij dikwandige lagers worden gebruikt of vervangen, die tegelijkertijd zo robuust mogelijk zijn.
Meer informatie

Optimaal voor de kleinste inbouwruimtes

iglidur® draaikranslagers PRT-04 micro

De nieuwe PRT-04 micro is onze kleinste PRT. Ideaal voor krappe installatieruimtes.
Meer informatie

Verhoogt de veiligheid

PRT-04 iglidur® draaikranslager met vergrendeling en positiebewaking

Met elektronisch sluitingsmechanisme
Meer informatie

Op afstand vergrendelen

iglidur® PRT-04 draaikranslager met vergrendelingsmechanisme en afstandsontgrendeling

Voor moeilijk toegankelijke en krappe installatieruimten.
Meer informatie

universeel ... flexibel ... vergrendel

iglidur® PRT-04 draaikranslager met vergrendeling en universele adapter

Voor individuele toepassingen
Meer informatie

Nauwkeurige afstelling met gedefinieerde inklikpunten

Onderhoudsvrij PRT-04 draaikranslager met vergrendeling

Het PRT-04-vergrendelingssysteem maakt een nauwkeurige afstelling van het draaikranslager mogelijk, zelfs onder zware belasting. Het vergrendelingssysteem kan snel en eenvoudig met de hand worden ontgrendeld en aangepast.
Bovendien profiteert u van een uitgebreid en constant groeiend modulair systeem van de PRT-04-serie.
Meer informatie

Minder lichtreflectie

PRT-04 zwarte uitvoering met droge glijelementen

Elegante en toch onopvallende uitstraling. Ideaal voor gebruik
als zichtbaar onderdeel in meubels of in toepassingen waar reflectie
zoveel mogelijk vermeden moet worden
Meer informatie

Slijtvaste onderdelen gemakkelijk vervangbaar

Vervangingssets voor PRT-draaikranslagers glij elementen in vier materialen

Met de PRT Sliding Element Replacement KIT voor de PRT-01 en PRT-04 series kunt u versleten schuifelementen vervangen door nieuwe. Verleng de levensduur van uw PRT-draaikranslagers en bescherm het milieu. De vervangingssets zijn verkrijgbaar in vier verschillende materialen, waardoor ze in verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. 
Meer informatie

Gratis advies

Laptop met igus website

Onze medewerkers geven u graag advies.per e-mail of telefoon Kies eenvoudig het contactmiddel dat uw voorkeur heeft. 

Doe een vrijblijvende aanvraag

Sample box - iglidur glijlagers

iglidur verbeterde monsterbox Maak kennis met onze glijlager materialen. De sample doos bevat 39 glijlagers en sjablonen om gemakkelijk het juiste materiaal te vinden.
Nu gratis bestellen!

Wat is iglidur?

iglidur-materiaal onder de loep Waarvan zijn iglidur-materialen gemaakt? Wat zit er achter het zelfsmerende effect? Lees meer over de functionaliteit van iglidur glijlagers.
iglidur materialen onder de loep

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.