Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

2023 nieuws over glijlagers en tandkranslagers

Voor zeer kleine of zeer grote installatieruimtes. Geen minimale bestelhoeveelheid, tot miljoenen per maand. igus kan koorddansen. Alle klanten en hun wensen en eisen zijn even belangrijk. 

Alle toepassingen, ideeën en ontwerpen brengen ons terug bij dezelfde uitdaging: hoe zou de oplossing eruit kunnen zien? Hoe kunnen we het probleem wegwerken?

Dit zet ons ertoe aan om samen te werken om elk jaar nieuwe producten te creëren - oplossingen voor problemen. Velen van hen worden na eerst een individueel klantproject te zijn geweest, in productie genomen. Dat is het igus nieuws in de lente. 

Bent u op zoek naar een alternatief? – Wij geven u graag vrijblijvend advies!


Bestaat bijna volledig (94%) uit hernieuwbare bronnen

iglidur N94 glijlagers hebben een gehalte aan hernieuwbare grondstoffen van 94%

94% van het nieuwe iglidur® N94 glijlagermateriaal is hernieuwbaar. Het materiaal biedt ook de klassieke iglidur voordelen. Het is geoptimaliseerd voor smeermiddelvrij droge werking en maakt een nauwkeurige berekening van de levensduur in glijlagertoepassingen mogelijk.

Meer informatie

Nieuwe tweecomponenten glijlagers voor zwaar gebruik voor grote hoeveelheden

iglidur® Q3E - Extreem robuust

De uitstekende tribologische eigenschappen van de iglidur® Q3 zijn ingebed in een zeer sterke mantel in dit iglidur® meercomponentenlager. Het resultaat is een lage slijtage gecombineerd met een nog hogere weerstand tegen mechanische belastingen.   

Meer informatie

iglidur® lagernaaf – vind eenvoudig glijlagers

Digitale samenvoeging van catalogus en speciale onderdelen

Niemand wil onnodige maatwerkproducten. De nieuwe iglidur® lagernaaf zorgt voor een revolutie op het gebied van online inkoop van glijlagers. U krijgt voor de door u verstrekte informatie een real-time overzicht van bestaande en gelijkaardige cataloguscomponenten en – indien nodig – directe prijzen voor uw op maat gemaakte producten.

Meer informatie

Duurloper voor de hoogste belastingen

igutex® TX3 – Extreem slijtvast

Landbouwmachines en bouwmachines vereisen een bijzonder lange levensduur en een hoge bedrijfszekerheid. igutex® TX3 is ontworpen om smeermiddelvrij te zijn. Het voorkomt machinestilstanden veroorzaakt door onvoldoende smering, waardoor de kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. 

Meer informatie

Online tool: iglidur Coating Designer

Coat de componenten afzonderlijk

Ontdek prijs en levertijd voor uw individuele coating in slechts drie stappen. Onze iglidur® coatingservice geeft u een configuratie met één druk op de knop.  

Meer informatie

100% veilig tegen vuil

iglidur® met geïntegreerde vilten afdichting

De geïntegreerde viltafdichting beschermt het lagerpunt tegen binnendringen van vuil. Ideaal voor 100% smeermiddelvrije lagerpunten in vuile omgevingen.

Meer informatie

Draaikrans met een binnendiameter van 700 mm

PRT-01-700 draaikrans met 700 mm binnendiameter

Onze nieuwe PRT-01-700 is geschikt voor statische belastingen tot 32 ton en kantelmomenten tot 10.000 Nm. Het is dan ook een perfecte aanvulling op ons standaard assortiment. Het tandkranslager wordt als kant-en-klare oplossing geleverd en kan direct in uw toepassing worden geïntegreerd. De PRT is overal inzetbaar en door zijn smeermiddelvrije schuifelementen ongevoelig voor stof en vuil. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht geanodiseerd aluminium. Door zijn hoge stijfheid is hij perfect geschikt voor zware toepassingen. 

Meer informatie

PRT-draaikranslager met regranulaatgehalte van minimaal 97%

iglidur® PRT-02-30-ECO – Duurzame prestatie

We gebruiken regranulaten in onze iglidur® PRT-02-30-ECO. Ze zijn vooral duurzaam omdat ze gemaakt zijn van grondstoffen die al verwerkt zijn. De geselecteerde iglidur® P4 en iglidur® M260 materialen werken zeer goed samen en zorgen voor een lange levensduur.  

Meer informatie

De cleanroom PRT volgens ISO14644-1 Klasse 3/4

iglidur® PRT-04-100-CR – tandkranslagers voor de cleanroom

Onze iglidur® PRT-04-100-CR is speciaal ontwikkeld voor de cleanroom. Het biedt dezelfde technische specificaties als onze PRT-04-100 en heeft ook een lagere deeltjesemissie dankzij afdekkingen op de buitenste ring. 10 kg belasting en een snelheid van 0,5 m/s geeft ons een Klasse 3 resultaat, en een constructie met een 180° draaibeweging en 0,1 m/s geeft ons Klasse 4. 

Meer informatie

Geoptimaliseerd tandkranslager met een nieuw ontwerp

iglidur® PRT-05-15-PC – Lichtgewicht en duurzaam

Ons iglidur® PRT-05-15-PC tandkranslager bestaat uit spuitgegoten componenten die goedkoop te vervaardigen en eenvoudig te monteren zijn. Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een lichte, sterke structuur. De gebruikte materialen, iglidur® M260 en P4, bevatten ten minste 97% regranulaat en bieden een duurzame combinatie van materialen. 

Meer informatie

Universele schuifelementen

Glij-elementen voor op maat gemaakte draaikransen

Onze universele glij-elementen realiseren uitstekende wrijvings- en slijtagecoëfficiënten, zelfs bij hoge belastingen. Door het flexibele Z-ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor individuele installatiematen. Dankzij de dwarsbalkverbindingen kunnen ze worden aangepast aan verschillende diameters. Hun hoogte kan ook worden aangepast, zodat ze aan verschillende toleranties kunnen voldoen. Door de symmetrische opbouw van de schuifelementen kunnen alle belastingsrichtingen met slechts één component worden opgevangen. De glij-elementen hebben geen smering of onderhoud nodig en zijn daarom perfect geschikt voor droog gebruik. 

Meer informatie

PRT met vilten afdichting

Zeer efficiënte afdichting

Vilten afdekking voor PRT-tandkranslager

De vilten afdekking is ontwikkeld voor toepassingen in bijzonder ruwe omgevingen waar zware lasten, vuil en stof voorkomen. De vilten afdekking verlengt de levensduur van de PRT-tandkrans.


PRT met handklem

Handmatig klemmen

PRT met handklem

Het aluminium klemblok kan op elk punt van de buitenring worden bevestigd. De PRT-tandkrans kan snel en eenvoudig worden vastgeklemd en verdraaien wordt voorkomen.


PRT met positie-indicator

Exacte meting met digitaal meetsysteem

PRT met positie-indicator

Hoekmeting kan worden gebruikt om scharnierende- en rotatiehoeken van -/+ 999 graden vast te leggen. De hoek wordt weergegeven op een extern scherm met een nauwkeurigheid van 0,1 graden.


PRT-04 micro met voorspanning

PRT-04 micro met voorspanning

iglidur® tandkranslagers PRT-04 voorspanning

De versie met voorspanning vereist meer torsiekracht, wat resulteert in een consistent gevoel voor handmatige rotatie. Bij uitstek geschikt voor kleine maten en voor toepassingen met hefboomarmen; met voorspanning voor extreem kleine installatieruimtes.


PRT afstandsring

Gemakkelijke montage

PRT-04 afstandsring gemaakt van aluminium

Met de praktische afstandsring kan de PRT heel gemakkelijk worden vastgezet
op vlakke oppervlakken.
Geen reliëfgroeven of uitsparingen nodig voor bewegende onderdelen.


PRT met hygiënisch ontwerp

Voor de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie

PRT hygiënisch ontwerp tandkranslagers

Het hygiënische PRT ontwerp maakt de CIP-procedure (clean-in-place) mogelijk. Het kan dus permanent geïnstalleerd blijven in een toepassing die in contact komt met voedsel, zelfs tijdens het reinigen.


Gratis advies

Laptop met igus website

Onze medewerkers geven u graag advies.per e-mail of telefoon Kies eenvoudig het contactmiddel dat uw voorkeur heeft. 

Doe een vrijblijvende aanvraag

Sample box - iglidur glijlagers

iglidur verbeterde monsterbox

Maak kennis met onze glijlager materialen. De sample doos bevat 39 glijlagers en sjablonen om gemakkelijk het juiste materiaal te vinden.

Nu gratis bestellen!

Wat is iglidur?

iglidur-materiaal onder de loep

Waarvan zijn iglidur-materialen gemaakt? Wat zit er achter het zelfsmerende effect? Lees meer over de functionaliteit van iglidur glijlagers.

iglidur materialen onder de loep

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.