Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Testrapporten van de dryspin®-technologie

Ga naar de testen:


Hoge efficiency, geringe slijtage, steile schroefdraad met dryspin® technologie

Draadspindelaandrijvingen zijn machine-elementen die een roterende beweging omzetten naar een lineaire beweging (overbrengingsschroefdraad). igus steile en trapezium draadspindels zijn verkrijgbaar in drie verschillende draadspindelmaterialen (staal, roestvaststaal en aluminium) en in combinatie met meer dan zeven verschillende spindelmoermaterialen. Wrijving-geoptimaliseerde iglidur-materialen maken een snelle, eenvoudige online configuratie en bestelling van toepassingen mogelijk die geen smering of onderhoud vereisen. De door igus ontwikkelde dryspin-technologie kenmerkt zich door asymmetrische schroefdraden die de levensduur verlengen en een vlakke flankhoek die de efficiëntie verhoogt. De geometrie van de spindelmoer die geschikt is voor de draadspindel is variabel, zelfs in het standaard artikel. Er zijn geometrieën voor alles van cilindrische types tot types met flenzen of sleutelvlakken tot speling reducerende spindelmoeren, zoals zero-backlash, geringe speling- en anti-backlash spindelmoeren.

Slijtage is een belangrijk aspect van onderdelen in bewegende toepassingen. Slijtvast polymeer zoals onze iglidur-materialen zijn de oplossing voor het minimaliseren van slijtage en het verlengen van de levensduur van het component. Hun tribologische eigenschappen maken iglidur®-materialen perfect voor alle toepassingen waarbij een goede wrijvingscoëfficiënt en zeer lage slijtage essentieel zijn.  Het grootste testlaboratorium in de branche beslaat 3800 m² en igus voert daar onderzoek en ontwikkeling uit en een uitgebreide reeks experimenten. De tribologische eigenschappen van alle materialen worden getest in verschillende testreeksen met het oog op het minimaliseren van slijtage en onderhoudsintervallen. Ze zijn bijzonder wrijvingsarm en slijtvast en zorgen voor een smeermiddelvrije, onderhoudsarme werking. iglidur® polymeren bieden zeer goede tribologische eigenschappen, waardoor een langere levensduur van polymeercomponenten wordt gegarandeerd.

draadspindel technologie
draadspindel technologie
draadspindel technologie

Hoeveel testen worden er uitgevoerd in het testlaboratorium?

Jaarlijks wordt een groot aantal testen en materiaalonderzoeken uitgevoerd op de talloze testfaciliteiten:

 • Meer dan 15.000 tests, waarvan ongeveer 4000 voor kabelrupsen en chainflex, en ongeveer 11.000 voor dry-tech 
 • testen: roterend, draaiend, lineair, tuimelend, verwarmd, onder water  en nog veel meer
 • 450 testopstellingen voor lagers
 • 10 miljard kabelrupscycli
 • 3.500 geteste kabels
 • 400 klantspecifieke onderzoeken

 

Wat zijn tribo-polymeren?

Tribologie is de wetenschap van wrijving en slijtage. Tribologisch geoptimaliseerde polymeren zijn polymeren die minimaal wrijvingsgedrag en lage slijtage vertonen. Basispolymeren, vaste smeermiddelen en versterkingen worden dusdanig gecombineerd in onze dry-tech producten dat de lagers, in tegenstelling tot diegene gemaakt van metaal, geen aanvullende smering vereisen, aan ale gewenste eigenschappen voldoen en dat slechts minimale wrijving, opwekking van warmte en slijtage optreedt." - Dr.-Ing. Ralf Selzer, hoofd R&D van glijlagers

Wij testen ook graag uw applicatie!

Wilt u niet experimenteren, maar wilt u materialen voor uw toepassing voor gebruik testen of heeft u een ongebruikelijke toepassing en zoekt u een passende oplossing? Geen probleem. We zullen uw toepassing testen in ons testlab en zullen onze expertise gebruiken voor het vinden van de beste igus®-oplossing voor u.
 

Vraag nu een laboratoriumtest aan

Slijtagetest: nieuwe meting Ds10x3

igus® dimensietests: dryspin® technologie verslaat concurrenten en trapezium schroefdraad

draadspindel technologie

Testparameter

Last: 50 N
Slag: 140 mm
Toerental: 450 tpm
Testduur: 150.000 cycli

draadspindel technologie

Y = Mate van slijtage [μm/km]

1. Geometrie van de concurrentie 10x3/POM + PTFE
2. TR10x3/AISI 304 iglidur® J/spuitgieten
3. DS10x3/AISI 304 iglidur® J/spuitgieten

draadspindel technologie

Testresultaat

De evaluatie van de slijtagetest voor het product met de afmetingen 10x3 van roestvaststaal toonde aan dat onze dryspin® schroefdraad Ds10x3 een tot 25% lagere slijtage, een tot 25% langere levensduur en een grotere efficiëntie kan bereiken in vergelijking met de concurrentie en de trapeziumvormige schroefdraad Tr10x3.


Slijtagetest: dryspin® technologie

igus® dryspin® Ds10x25 presteert goed in zowel de slijtagetest als de efficiëntietest

Op verzoek van een klant vergeleek de motion plastics®-specialist igus dryspin® Ds10x25 spindels met twee concurrerende producten met identieke steile schroefdraaddimensies. In zowel een slijtagetest als een efficiëntietest werden de railtechniekproducten getest voor maximaal 630.000 cycli.

draadspindel technologie

Testparameter

Slag: 140 mm
Toerental: 100 tpm 
Axiale last: 200 N
Duur: 630.000 cycli
draadspindel technologie

Y = Mate van slijtage [μm/km]

1. Concurrerende geometrie 1/ POM + PTFE
2. Concurrerende geometrie 2 /POM + PTFE
3.  dryspin® Ds10x25  / iglidur® J/spuitgieten

draadspindel technologie

Testresultaat

Zelfs na 630.000 cycli vertoonde de igus® dryspin® moer aanzienlijk minder slijtage en een hogere mate van efficiëntie dan de concurrerende geometrieën.


Klantspecifieke ontwerpen kunnen online worden geconfigureerd

De expert kan ingenieurs snel helpen bij het vinden van het juiste onderdeel van het draadspindelsysteem voor hun toepassing en zal ook de levensduur voorspellen. Bestel tenslotte de onderdelen of vraag om meer informatie van ons.
 
Met de configurator kunnen ingenieurs snel de juiste draadspindel vinden en de pinnen van beide zijden bewerken. De software genereert een maattekening van de configuratie voor u. U kunt vervolgens de draadspindel bestellen of aanvullende informatie opvragen.


draadspindel technologie

drylin® spindel-expert

 • Levensduurberekening voor de gewenste draadspindel aandrijfconfiguratie
 • Overzicht van de configuratie 
 • PDF download met alle details voor de gewenste toepassing
draadspindel technologie

drylin® spindel configurator

 • 2D-tekening van de configuratie direct online gegenereerd
 • 3D STEP bestand, wordt ook direct online gegenereerd
 • Directe prijsberekening, offerte online aanvragen


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.