Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
dryspin® draadspindel-geometrie
Soepeler, minder trilling
Test hier gratis

Efficiënt alternatief voor trapezium schroefdraad

We hebben het getest!

Onze dryspin draadspindelgeometrie is een uitstekend alternatief voor conventionele trapezium schroefdraad. De slijtagetests tonen aan dat de schroefdraadmaat met de dryspin® geometrie tot 25% minder slijtage vertoont en tot 30% langer meegaat. Maar niet alleen de langere levensduur en de lage slijtage zijn overtuigend. De specificaties en geometrieën van onze draadspindels die is afgestemd op de iglidur® kunststof spindelmoer en draadspindel maken ook efficiëntiewaarden van tot wel 82% mogelijk en geluidsarme en trillingsvrije werking vergeleken met trapezium schroefdraad. 

Onze nieuwe afmetingen zijn geschikt voor 1:1 uitwisseling: DS10x3, DS14x4, DS18x4, DS10x2 en DS12x3. Hier vindt u meer informatie over uw uitwisseling. Mocht u vragen hebben dan helpen onze experts u graag.
Neem hier contact op met onze experts

Een overzicht van de afmetingen van de alternatieve dryspin® schroefdraad conform DIN 103

Ds10 Beschikbaar in rechtse en linkse schroefdraad
► Tot 25% minder slijtage
► Tot 30% langere levensduur
Ds14 Beschikbaar met rechtse- en linkse schroefdraad
► Grotere stijfheid
► Hogere snelheden dankzij dryspin® geometrie
Ds18 Beschikbaar met rechts- en linkse schroefdraad
Geoptimaliseerde flankhoek
Stille, trillingsvrije werking
DS12x3

Slijtagetest: nieuwe meting Ds10x3

igus® dimensietests: dryspin® technologie verslaat concurrenten en trapezium schroefdraad

Schroefspindeltechniek

Testparameter

Belasting: 50 N
Slag: 140 mm
Toerental: 450 tpm
Testduur: 150.000 cycli

Schroefspindeltechniek

Y = Mate van slijtage [μm/km]

1. Geometrie van de concurrentie 10x3 / PET + PTFE
2. TR10x3 / AISI 304 iglidur® J / spuitgieten
3. DS10x3 / AISI 304 iglidur® J / spuitgieten

Schroefspindeltechniek

Testresultaat

De evaluatie van de slijtagetest voor het product met de afmetingen 10x3 van roestvaststaal toonde aan dat onze dryspin® schroefdraad Ds10x3 een tot 25% lagere slijtage, een tot 25% langere levensduur en een grotere efficiëntie kan bereiken in vergelijking met de concurrentie en de trapeziumvormige schroefdraad Tr10x3.dryspin® me right round

Tot 25% minder slijtage

dryspin® techniek verslaat de trapezium schroefdraad en concurrenten in de test

Onze experimentele evaluatie van de slijtagetest van de 10x3 maat gemaakt van roestvast staal liet duidelijke resultaten zien. De dryspin® steile schroefdraad Ds10x3 realiseert tot wel 25% minder slijtage, een tot wel 30% langere levensduur en een significant betere efficiëncy vergeleken met de trapezium schroefdraad Tr10x3 en de concurrentie.
Ga naar de slijtage-analyse

Stil en trillingsvrije werking

Dankzij de afgeronde tandflanken van de dryspin steile schroefdraad-geometrie

De afgeronde tandflanken van de dryspin schroefdraad-geometrie reduceren het mogelijke geluidsveroorzakende contactoppervlak tussen de spindelmoer en de draadspindel. Dit is omdat hoe groter het contactoppervlak is van de twee oppervlakken die tegen elkaar bewegen, des te meer trillingen worden overgebracht, hetgeen kan worden ervaren als een rammel of gepiep. De afgeronde tanden minimaliseren dit effect en de dryspin steile schroefdraad beweegt trillingsvrij en bijna zonder geluid.
Test hier gratis

100% smeermiddelvrij en onderhoudsvrij

Ideaal geschikt voor toepassingen die lang meegaan

Smering is essentieel voor metalen spindelmoeren, anders zal er metaalslijtage optreden. Zonder het juiste onderhoud kan de slijtage vervolgens het hele systeem blokkeren en kan de toepassing al snel vastlopen. De smeermiddelvrij en onderhoudsvrije drylin draadspindel-aandrijvingen vormen het perfecte alternatief voor conventionele draadspindels gemaakt van metaal. Met onze drylin spindelmoeren gemaakt van hoogwaardige iglidur polymeren, heeft u geen druppel smeermiddel nodig. Zelfsmering reduceert het onderhoud  tot een minimum. Droog bedrijf geeft deeltjes zoals stof en vezels veel minder kans om schade aan te richten. In vuile omgevingen leidt dit tot en enorme toename van de levensduur ten opzichte van die van conventionele, gesmeerde oplossingen.
Onderhoudsvrij droog bedrijf dankzij drylin draadspindeltechniek

Een tot wel 30% langere levensduur

Dankzij schroefdraad-asymmetrie

Vanwege de grotere afstanden tussen de afzonderlijke dryspin® schroefdraadomwentelingen, is de schroefdraad ideaal afgestemd op de specificaties van de smeermiddelvrije igus® high performance polymeren. Het aandeel van het tribologisch geoptimaliseerde polymeer in de schroefdraadomwentelingen kan worden uitgebreid met een factor 1,3 voor alle maten. Slijtvastere materialen en hogere efficiency-niveaus zijn cruciaal voor een levensduur die tot wel 5 keer langer is vergeleken met standaard schroefdraadgeometrieën.

Ga naar de levensduurvergelijking

Snelle processen en korte leveringstijden

Geen minimale bestelhoeveelheid

Onze experts doen alles om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk de perfecte oplossing krijgt. Ongeacht of ze zijn gemaakt van volmateriaal of middels spuitgieten worden gemaakt. 4150 medewerkers in Duitsland en 35 internationale vestigingen en kantoren in meer dan 80 landen garanderen snelle processen en vlotte levering overal ter wereld. Ook voor prototypes en samples.
Neem hier contact op met onze dryspin® experts


Bestel online:

webshop
Naar de webshop

Configureer online:

Online configurator
Ga naar de configurator

Stuur een contactverzoek:

Verzoek voor contact
Naar het aanvraagformulier

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.