Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

chainflex® garantie

We garanderen onze kabels met een gerust hart tot 4 jaar, omdat we betrouwbare voorspellingen kunnen doen over de levensduur van onze kabels op basis van meer dan 30 jaar ervaring in ons testlaboratorium van 3.800 m² en 700 parallelle tests.

 
Waarom chainflex garantie? 
De nieuwe garantieservice geeft u de zekerheid dat uw individuele toepassing precies goed is ontworpen en dat u altijd de juiste chainflex-kabel kiest die betrouwbaar werkt.

Wanneer geldt de levensduurgarantie?
De levensduurgarantie van chainflex is van toepassing op het berekende aantal dubbele slagen volgens de igus online levensduurcalculator, maar maximaal 4 jaar na de leveringsdatum, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. De garantie geldt voor alle chainflex-kabels die kunnen worden geselecteerd in de levensduurcalculator.


Wanneer is er sprake van een garantieclaim?
Er is sprake van een garantieclaim als de geleverde chainflex kabel aantoonbaar niet vrij is van materiaal- en productiefouten. 
Concreet betekent dit dat de chainflex kabel voor het einde van de garantieperiode of het gegarandeerde aantal dubbele slagen verslijt door natuurlijke slijtage tijdens normaal gebruik.


Wanneer is er geen garantieclaim?
De garantieclaim vervalt in geval van mechanische schade en schade veroorzaakt door onjuiste installatie of onjuist gebruik van de kabel.


Wanneer gaat de garantie in?
De garantie is geldig voor nieuwe aankopen vanaf 15/02/2020, vanaf de leveringsdatum van de chainflex-kabel.


Wanneer eindigt de garantie?
De garantie eindigt aan het einde van de periode van 4 jaar vanaf de leveringsdatum.
Wat is precies de reikwijdte van de garantie?
Garantieclaims moeten onmiddellijk na het ontdekken van de hierboven beschreven schade bij igus GmbH worden ingediend. Voor de vermelde garantieantieperiode, biedt igus een gratis vervanging (levering af fabriek). Dit geldt alleen voor igus chainflex onderdelen die defect raken door slijtage.


Wordt de garantie verlengd door de levering van een vervangend product?
Het verzenden van vervangende onderdelen verlengt de garantieperiode niet.

Is er garantie op de gebruikte kabelrups?
We bieden ook een garantie tot 36 maanden op de gebruikte kabelrups Meer informatie


In welke landen geldt de chainflexgarantie?
De chainflex-garantie is wereldwijd geldig. De uitgevende instantie is igus GmbH, ongeacht waar u het garantiecertificaat aanvraagt via de levensduurcalculator.


Hoe dien ik een garantieclaim in?
Als je aanspraak wilt maken op garantie, neem dan contact op met ons verkoopteam, dat je verzoek graag in behandeling neemt. 

 
Vraag nu een chainflex garantie aan

Voorspelbare veiligheid door ervaring in het laboratorium en in het veld

Veiligheid is van het grootste belang, niet alleen operationeel, maar ookjuridische en financieel.Installatie- en machinebouwers moeten altijd bindende uitspraken doen over operationele veiligheid en betrouwbaarheid.Daarom vormt een garantieverklaring aan de eindgebruiker altijd een risico.
 
We zijn ons hier bewust van, maar dankzij onze vele jaren ervaring en onze expertise kunnen wij fabrikantenwaardevolle planningszekerheid bieden.Intensieve testen in 's werelds grootste testlaboratorium voor kabels en kabelrupsen stelt ons in staat valide, betrouwbare en verifieerbare uitspraken te doen over duurzaamheid en levensduur.
Het bieden van een garantie aan de eindgebruiker overstijgt ruim de verplichte garantieclaims of de aansprakelijkheid bij gebreken. De klant krijgt niet alleen de belofte van het bedrijf om een product te ontvangen dat vrij is van defecten, maar ook in staat is om gedurende een zekere periode te werken.
 
Een levensduurgarantie is wat belangrijk is. Dit is heel belangrijk voor klanten, als een bindende verklaring ten aanzien van de levensduur biedt ditplanningszekerheid. Een simpele uitbreiding van de garantie is doorgaans niet genoeg voor hen.
De chainflex garantie voorziet u van betrouwbare data uit het lab en het veld!
De chainflexgarantie gaat er van uit dat de bedrijfsomstandigheden van toepassing zijn voor de betreffende kabelgroep. Deze voorwaarden bestaan uit parameters zoals temperatuur, bewegingstype, torsie, media-invloed en buigradius. De garantie is geldig tot 4 jaar of 100 miljoen dubbele slagen, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Het aantal cycli dat wordt gedekt door de garantie hangt af van het type installatie en de kabelkwaliteit. Dit wordt beschreven in de huidige catalogus, in de gegevensbladen en in de levensduurcalculator.

Het is eenvoudig:

 Levensduurcalculator Roep de levensduurcalculator op en voer de toepassingsparameters in
 Levensduurcalculator Klik op 'berekenen' om de levensduur van de chainflex-kabel te bepalen
Garantiecertificaat Klik op de knop "Vraag 4 jaar garantiecertificaat" aan om het certificaat per e-mail naar je toe te laten sturen.
Vraag nu een chainflex garantiecertificaat aan

Voorbeeld: "gegarandeerde levensduur" voor chainflex CF9


* Hoger aantal cycli? Bereken de levensduur online
 Cycli* 5 miljoen7,5 miljoen10 miljoen
 Temperatuur van/tot [°C]Minimale buigradius [factor x d] Minimale buigradius [factor x d] Minimale buigradius [factor x d]  
 -35/-156,8 7,5 8,5 
 -25/+90
+90/+100 6,8 7,5 8,5 

In deze tabel kunt u de technische parameters vinden van de chainflex CF9 stuurstroomkabel. Wanneer de kabel word gebruikt overeenkomstig de bedrijfsomstandigheden, dan geldt een levensduur van 5, 7,5 of 10 miljoen cycli afhankelijk van de toepassing. De levensduur zelf kan aanzienlijk hoger zijn.
 
Stel dat u een kabel gebruikt met een diameter van 12 mm in een kabelrups met een radius van 100 mm. Dit resulteert in een buigfactor van 8,3 (100 mm / 12 mm). Om een verklaring te ontvangen omtrent de levensduur, heeft u informatie nodig aangaande de technische raamwerkomstandigheden (temperatuur en aantal cycli). Uitgaande van een temperatuurbereik van -25/+90°C) met 8xd, ligt de effectieve buigfactor boven de minimum grens van 7. 10 miljoen cycli zijn gegarandeerd! Met een hogere of lagere temperatuur, wordt de noodzakelijke factor voor dit garantieniveau 8,5. Dit betekent dat het aantal gegarandeerde cycli is gereduceerd tot 7,5 miljoen.
 
Deze verklaringen bieden betrouwbaarheid en planningsveiligheid voor uw gehele fabriek!

chainflex UL-label

Waarom moet het product de beloften nakomen?

UL-gecertificeerd: chainflex® krijgt de hoogste erkenning van de wereldwijd erkende testorganisatie

igus is het eerste Duitse bedrijf dat deze belofte heeft laten valideren voor chainflex kabels. In een complex certificeringsproces bevestigde het Amerikaanse instituut "Underwriters Laboratories" de juistheid van de volgende tekst: "igus 4-year chainflexcable guarantee and service life calculator based 2 billion test cycles per year". Dit maakt het in Keulen gevestigde bedrijf het eerste in Europa dat de waarheidsgetrouwheid van een reclame-uiting heeft laten bevestigen door een testinstituut. In de toekomst zal elke chainflexkabel die de fabriek verlaat, waar dan ook ter wereld, voorzien zijn van het UL marketing label met zijn unieke nummer (B129699) dat verwijst naar igus.

In totaal 1.044 van de meer dan 1.350 kabels in het portfolio en uit voorraad leverbaar hebben al een klassieke UL-goedkeuring. Dit is een vereiste voor een soepele inbedrijfstelling van een systeem in de VS. Het exporteren van systemen naar Amerika wordt op deze manier een soepel proces. De combinatie van UL-goedkeuring en het UL-marketinglabel is op twee manieren gunstig voor de export.

Deze verklaringen creëren betrouwbaarheid en zekerheid voor je hele investeringsproces, vooral nu ze zijn bevestigd door een externe instantie! Meer informatie over UL-geverifieerd: 
Lees het gratis white paper


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Photo
Mitch Joensson

Technische Binnendienst e-chains® en chainflex®

Schrijf e-mail

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.