De capaciteit van de wafelbaksystemen van Walterwerk Kiel GmbH & Co. KG neemt voortdurend toe en varieert, afhankelijk van de grootte van de machine, van 3.000 tot 19.000 standaard wafels per uur.
Het bakproces van een standaard wafel voor industriële ijsproductie is altijd hetzelfde: hij wordt plat gebakken in de oven, naar een wikkelstation gevoerd en opgerold terwijl hij nog warm is. Vervolgens wordt het via een transportband naar de koeltoren getransporteerd voordat het in de verpakkingsruimte in een papieren hoorntje wordt gewikkeld. Pas dan wordt hij gevuld met ijs. Er wordt gegarandeerd slechts één hoorntje ingevoerd, anders ontstaan er problemen met vullen. Met verschillende formaten papieren hoorntjes moet het systeem steeds opnieuw worden afgesteld.
En juist in dit gedeelte, het verpakkingsgebied voor het scheiden en invoeren van papieren ijszakken, worden lineaire lagers gebruikt. Ze garanderen de formaatafstelling in het pakstation en moeten aan hoge eisen voldoen: De werking van het systeem wordt bijvoorbeeld soms gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid en uitlaatgassen. Daarnaast zijn er soms temperaturen van rond de 50°C in combinatie met het alomtegenwoordige, kleverige wafelstof. Suiker en sommige van de gebruikte zouten zijn extreem abrasief. En een suikeroplossing die gebruikt wordt in lijmapparatuur, die de conus en wafel ook aan elkaar plakt, mag het scheidingsproces niet beïnvloeden, ondanks de mogelijkheid van spatten. Onder deze omstandigheden moeten alle machinecomponenten soepel functioneren in een drieploegendienst, zeven dagen per week, om probleemloze stilstandtijden en minimale service-intervallen voor nationale en internationale klanten te garanderen.
Vanwege de hoge eisen van de beurs was een volledig op maat gemaakte complete oplossing uit één hand een prioriteit voor Walterwerk Kiel.