Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)
Nieuwe draadmaten

Uitbreiding van het productassortiment dryspin® spindelmoeren van halffabricaat

Met drie nieuwe maten

De dryspin® draadspindeltechnologie is gebaseerd op het principe van smeermiddelvrije en onderhoudsvrije lineaire technologie. De specificaties en geometrieën van onze draadspindeltechnologie, die zijn afgestemd op de kunststof moer en draadspindel, garanderen een rendement tot 82% en een levensduur die tot 30% langer is dan conventionele draadspindelaandrijvingen.

Nieuwe dryspin® spindelmoeren
► Spoedwaarden DS8x2 RH, DS10x2 LH en DS20x50 LH
► Tot 50,9% voordeliger dan metalen spindelmoeren
► FDA-conforme materialen beschikbaar
► Soepelere werking dankzij nauwe productietoleranties
 
Kijk in de webshop

Zelfsmerend met hoog rendement: Assortiment [mm]

De nieuwe dryspin® spindelmoeren gemaakt van stafmateriaal in een cilindrische, flens- of moersleutel-platte versie met de nieuwe spoed DS8x2 RH, DS10x2 LH en DS20x50 LH.
Type
Artikelnr.
Schroefdraad
d1
d2
d3
d4
d5
b1
b2
SW
Cilindrische spindelmoerenDST-□SRM-1812DS8x2
DS8x2
8
18
-
-
-
12
-
-
Cilindrische spindelmoerenDST-□SLM-2220DS10x2
DS10x2
10
22
-
-
-
20
-
-
Cilindrische spindelmoerenDST-□SLM-4540DS20x50
DS20x50
20
45
-
-
-
40
-
-
Cilindrische spindelmoer afgevlaktDST-□SLM-172220DS10x2
DS10x2
10
22
-
-
-
20
-
17
Cilindrische spindelmoer afgevlaktDST-□SLM-304540DS20x50
DS20x50
20
45
-
-
-
40
-
30
Flens spindelmoerDST-□FRM-2020DS8x2
DS8x2
8
20
36
28
4,0
20
8
-
Flens spindelmoerDST-□FLM-2525DS10x2
DS10x2
10
25
42
34
5,0
25
10
-
Flens spindelmoerDST-□FLM-3244DS20x50
DS20x50
20
32
55
45
7,0
44
12
-
Flens spindelmoer afgevlaktDST-□FRM-202020DS8x2
DS8x2
8
20
36
28
4,0
20
8
20
Flens spindelmoer afgevlaktDST-□FLM-252525DS10x2
DS10x2
10
25
42
34
5,0
25
10
25
Flens spindelmoer afgevlaktDST-□FLM-323244DS20x50
DS20x50
20
32
55
45
7,0
44
12
32
□ = Materiaalkeuze: meer informatie vindt u hier

 Soepeler werken dankzij strakkere productietoleranties en standaard afgeronde tandgeometrieën
 Tot 50,9% voordeliger in vergelijking met metalen spindelmoeren
  Tot 25% minder slijtage vergeleken met POM+PTFE (afmetingen 10x3): Naar het testrapport
  Geen smeervet of olie in de spindelaandrijving en langdurig gebruik dankzij gepatenteerde asymmetrie

De nieuwe afmetingen van de dryspin® spindelmoeren van stafmateriaal in één oogopslagBelangrijke informatie


dryspin® geometrie

Soepele werking, minder trillingen - HET alternatief voor trapeziumschroefdraad

Wat betekent spindeltechnologie en wat versta ik eronder?
Spindeltechnologie is een onderdeel van de aandrijftechniek en beschrijft (grofweg) de repeterende omzetting van een roterende beweging in een translatiebeweging binnen regelmatige cycli. Dryspin® draadspindel technologie is in 2014 ontworpen en gepatenteerd door het dryspin® draadspindel technologie ontwikkelingsteam. Bijzondere nadruk werd gelegd op het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de efficiëntie. De productportfolio van dryspin omvat steile draadspindels van RVS of aluminium en daarop afgestemde moeren, vervaardigd uit igus® 'high performance' polymeren. Ze zijn verkrijgbaar met een pitch van 1 mm tot 100 mm. De dryspin®-schroefdraadgeometrie is een uitbreiding van conventionele schroefdraadtechnologieën zoals metrische en trapeziumschroefdraad. In tegenstelling tot conventionele schroefdraadgeometrieën is de dryspin® spindeltechnologie superieur met tal van voordelen

Laten we deze eens nader bekijken:
In tegenstelling tot een metrische of trapeziumschroefdraad heeft de hoge helixschroefdraad een hogere pitch. Aldus wordt met één omwenteling van de spindel een duidelijk verhoogde lineaire verplaatsing uitgevoerd. dryspin® biedt een betere efficiëntie dankzij de specificaties en geometrieën die zijn afgestemd op de kunststof moer en spindel. Efficiëntie tot wel 82% en 25% minder slijtage dan conventionele spindelaandrijvingen. In combinatie met een igus® spindelmoer is schoon en droog werken mogelijk, zonder dat stof en vuil uw toepassing blokkeren.

We hebben het getest!
Onze dryspin draadspindelgeometrie is een uitstekend alternatief voor conventionele trapezium schroefdraad. De specificaties en geometrieën van onze dryspin® spindeltechnologie, die zijn afgestemd op de iglidur® kunststof moer en spindel, garanderen de bekende voordelen: strakkere productietoleranties, afgeronde tandgeometrie, geoptimaliseerde flankhoek en de asymmetrie die ideaal is voor kunststof moeren in vergelijking met DIN 103. Onze afmetingen zijn geschikt voor 1:1 vervanging: DS10x2, DS10x3, DS12x3, DS14x4 en DS18x4.

Nauwere productietoleranties - verbetering met een factor 3
Trapeziumschroefdraad volgens DIN103 (TR18x4) wordt getolereerd tot -0,3 mm aan de buitendiameter. Een te grote radiale speling kan leiden tot lawaai en trillingen. Onze dryspin® technologie garandeert een maximale tolerantie van -0,1 mm bij dezelfde diameter en identieke pitch. We verbeteren de tolerantie van de buitendiameter met een factor drie en optimaliseren zo de soepele werking en precisie, vooral bij hoge snelheden.

Stille en trillingsvrije werking en hogere snelheden dankzij de afgeronde tandflanken van de dryspin®-schroefdraadgeometrie
Door de afgeronde tandflanken en nauwere fabricagetoleranties van de dryspin®-schroefdraadgeometrie wordt het geluid, dat veroorzaakt wordt door contact met het oppervlak oppervlak tussen de spindelmoer en de spindel, verminderd. Dit is omdat hoe groter het contactoppervlak is van de twee oppervlakken die tegen elkaar bewegen, des te meer trillingen worden overgebracht, hetgeen kan worden ervaren als een rammel of gepiep. Dit betekent dat hogere rijsnelheden kunnen worden bereikt zonder het bijbehorende geluid te veroorzaken.

Tot 30% langere levensduur - dankzij de asymmetrie van de schroefdraad
Door grotere openingen tussen de individuele dryspin®-schroefdraad pitches past de schroefdraad zich optimaal aan de specificaties van de smeermiddelvrije igus® high-performance polymeren aan. Het aandeel van het tribologisch geoptimaliseerde polymeer in de schroefdraadgangen kan met een factor 1,3 worden verhoogd. Slijtvastere materialen en hogere efficiëntieniveaus zijn cruciaal voor een levensduur die tot wel 5 keer langer is vergeleken met standaard schroefdraadgeometrieën.
Ga naar de testrapporten

Test onze dryspin® technologie zelf

Met de hulp van een gratis draadspindel monster

Een echte steekproef in handen houden is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van uw component. Wij sturen u graag een monster van onze dryspin spindel aandrijvingen voor dit doel. Wij hebben alle specificaties en voordelen van de dryspin spindel technologie in het voorbeeld voor u samengevat. Bekijk het zelf en als je vragen hebt, zijn onze experten er graag om te helpen.
Vraag een gratis draadspindel sample aan


Bestel online:

Schroefdraad maat
Naar de webshop

Stuur een contactverzoek:

Verzoek voor contact
Naar het aanvraagformulier

Verkrijg meer informatie

USP afbeelding
Naar de dryspin informatie pagina


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.