Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

E4Q.64L kabelrups

Lichtgewicht met grote inwendige hoogtes - de beste combinatie van sterkte en laag gewicht. Zeer dynamisch, bespaar tot 40% montagetijd ► kan nu met de hand worden geopend

Gebaseerd op de succesvolle E4Q is nu de eerste maat van een L-variant met een inwendige hoogte van 64 mm is nu verkrijgbaar. Gemakkelijk met de hand te openen met de snel te openen dwarsverbinder. Maakt gebruik van E4Q.58/82 dwarsverbinders, dus een volledig breedtespectrum is direct beschikbaar. 

Het biomechanische ontwerp verhoogt de sterkte en verlengt de levensduur terwijl het gewicht wordt verminderd. Dankzij de snel openende dwarsverbinders kan de kabelrups eenvoudig en intuïtief geopend/gesloten worden. Een ander voordeel van het groeiende E4Q modulaire systeem is dat er voor de nieuwe E4Q.64L-serie geen nieuwe dwarsverbinders hoeven te worden ontwikkeld, omdat er gebruik wordt gemaakt van die uit de E4Q.58-serie. Het complete productassortiment van 29 breedtes, van 100 tot 500 mm, is daarmee direct leverbaar.
Stuur nu een aanvraag in voor de E4Q.64L kabelrups

Productassortiment

 
Artikelnr.Inwendige hoogte [mm]Uitwendige hoogte (mm)Inwendige breedte [mm]Uitwendige breedte [mm]Buigradii
[mm]
Spoed 
E4Q.64L6490100 - 500126 - 526135, 150, 175, 200, 240, 250, 300, 350, 400, 450, 500100 Nu aanvragen

E4Q is succesvol - dus waarom de L-versie?

Veel toepassingen hebben de dikte van de E4Q helemaal niet nodig. Kabelrupsen met een kleinere wanddikte zijn voldoende om de kabelpakketten te geleiden. Dit geldt met name voor vrij dragende energietoevoersystemen met lage of gemiddelde belasting, zoals die in werktuigmachines, houtbewerkingsapparatuur en autowasstraten. igus heeft de L-versie ontwikkeld om gebruikers ook in deze toepassingen de voordelen van de E4Q te bieden, en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Afhankelijk van de breedte kost de E4Q.64L ongeveer 15-20% minder dan de E4Q.58, maar is ongeveer 40% sterker dan de voorgaande modellen (de "E4 Light" en "E4.1 LEAN"). "Dankzij de uitstekende kracht van de E4QL kunnen we volledig nieuwe toepassingen kosteneffectiever dan ooit tevoren bedienen, terwijl we de bewezen E4Q-voordelen bieden", zegt Christian Ziegler, hoofd van e-chain® Product Management.

Nieuw aanslagsysteem

"We hebben het aanslagsysteem volledig heroverwogen. Ontwikkelingsdoelen waren meer kracht en een langere levensduur dan de voorgangers met twee aanslagen, terwijl de optie van een Rugwaartse Buig Radius (RBR) behouden bleef", zegt ontwikkelingsingenieur Stefan Strack. Een Rugwaartse Buig Radius (RBR) houdt in dat de kabelrups in twee richtingen kan buigen. Het resultaat van dit ontwikkelingsproces is de eerste kabelrups van igus met maar liefst drie aanslagen. Aan het beproefde binnenste/buitenste schakelprincipe is een slimme, innovatieve Rugwaartse Buig Radius optie toegevoegd: de binnenste schakel blijft de buigradius van de kabelrups bepalen via de grootte van de uitsparing voor de aanslag. Voor het eerst wordt de buitenste schakel gebruikt om de Rugwaartse Buig Radius te implementeren. Door de maat van de aanslag te verkleinen, kan de kabelrups onder vooraf gedefinieerde hoeken naar achteren worden gebogen.
Verbeter techniek

Verbeter techniek

  • Meer ruimte voor kabels dankzij de grotere binnenhoogte (64 mm) en het lagere gewicht
Verlaag kosten

Verlaag kosten

  • Rugwaartse Buig Radius (RBR) toepassingen standaard mogelijk zonder ombouw/aanbouw achteraf
  • Kost ongeveer 15-20% minder dan de E4Q.58 kabelrupsserie
  • 40% sterker dan de voorgaande modellen (E4 Light en E4.1 LEAN)
Bewijs

Bewijs

  • Getest en ontwikkeld in het igus laboratorium: 
Breekmoment [Nm]E4Q.64L Breekmoment
Recycling

Duurzaamheid

  • L-ontwerp vermindert materiaalgebruik
  • Laat uw kabelrups aan het einde van zijn levenscyclus recyclen met het igus chainge recyclingprogramma. Het maakt daarbij niet uit wie de fabrikant is. U ontvangt een tegoedbon

Het speciale ontwerp van de E4Q-kabelrups

E4Q kabelrups

De kabelrupsen van de E4Q serie zijn ontworpen om de best mogelijke oplossing te bieden voor vrijdragende en lange rijwegen. Gebaseerd op de robuuste E4.1 kabelrupsstandaard die zich al meer dan 12 jaar in de praktijk heeft bewezen,  biedt de nieuwe serie een lange levensduur en een hoge mate aan modulariteit.


Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Kabelrups webshop

Kabelrups webshop Een webshop met meer dan 100.000 producten voor horizontale vrijdragende, glijdende en verticaal hangende en staande toepassingen.

Kabelrups-configurator

Kabelrups-configurator Stel uw individuele kabelrups-systeem in slechts enkele stappen samen.

Kabelrups-recycling

Chainge programma voor kabelrupsen Laat kabelrupsen recyclen in plaats van ze weg te gooien.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.