Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

E4Q.64L kabelrups

Lichtgewicht met grote binnenhoogtes – De beste combinatie van kracht en laag gewicht. Zeer dynamisch, nu handmatig te openen

Op basis van de succesvolle E4Q is nu de eerste maat van een L-variant met een binnenhoogte van 64 mm verkrijgbaar. Gemakkelijk met de hand te openen met de snel te openen dwarsverbinder. Maakt gebruik van E4Q.58/82 dwarsverbinders, dus een volledig breedtespectrum is direct beschikbaar. 

Het biomechanische ontwerp verhoogt de sterkte en verlengt de levensduur terwijl het gewicht wordt verminderd. Dankzij de snel openende dwarsverbinders kan de kabelrups eenvoudig en intuïtief geopend/gesloten worden. Een ander voordeel van het groeiende E4Q modulaire systeem is dat er geen nieuwe dwarsverbinders ontwikkeld hoeven te worden voor de nieuwe E4Q.64L serie omdat die van de E4Q.58 zijn gebruikt. Het complete assortiment van 29 breedtes, van 100 tot 500 mm, is daarmee direct leverbaar

Stuur nu een aanvraag in voor de E4Q.64L kabelrups

E4Q is succesvol - dus waarom de L-versie?

Veel toepassingen hebben de dikte van de E4Q helemaal niet nodig. Kabelrupsen met een kleinere wanddikte zijn voldoende om de kabelpakketten te geleiden. Dit geldt met name voor vrij dragende energietoevoersystemen met lage of gemiddelde belasting, zoals die in werktuigmachines, houtbewerkingsapparatuur en autowasstraten. igus heeft de L-versie ontwikkeld om gebruikers ook in deze toepassingen de voordelen van de E4Q te bieden, en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Afhankelijk van de breedte kost de E4Q.64L ongeveer 15-20% minder dan de E4Q.58, maar is ongeveer 40% sterker dan de voorgaande modellen (de "E4 Light" en "E4.1 LEAN"). "Dankzij de uitstekende kracht van de E4QL kunnen we volledig nieuwe toepassingen kosteneffectiever dan ooit tevoren bedienen, terwijl we de bewezen E4Q-voordelen bieden", zegt Christian Ziegler, hoofd van e-chain® Product Management.

Nieuw aanslagsysteem

"We hebben het aanslagsysteem volledig heroverwogen. Ontwikkelingsdoelen waren meer kracht en een langere levensduur dan de voorgangers met twee aanslagen, terwijl de optie van een Rugwaartse Buig Radius (RBR) behouden bleef", zegt ontwikkelingsingenieur Stefan Strack. Een Rugwaartse Buig Radius (RBR) houdt in dat de kabelrups in twee richtingen kan buigen. Het resultaat van dit ontwikkelingsproces is de eerste kabelrups van igus met maar liefst drie aanslagen. Aan het beproefde binnenste/buitenste schakelprincipe is een slimme, innovatieve Rugwaartse Buig Radius optie toegevoegd: de binnenste schakel blijft de buigradius van de kabelrups bepalen via de grootte van de uitsparing voor de aanslag. Voor het eerst wordt de buitenste schakel gebruikt om de Rugwaartse Buig Radius te implementeren. Door de maat van de aanslag te verkleinen, kan de kabelrups onder vooraf gedefinieerde hoeken naar achteren worden gebogen.

Verbeter techniek

Verbeter techniek

  • Meer ruimte voor kabels dankzij de grotere binnenhoogte (64 mm) en het lagere gewicht

Verlaag kosten

Verlaag kosten

  • Rugwaartse Buig Radius (RBR) toepassingen standaard mogelijk zonder ombouw/aanbouw achteraf
  • Kost ongeveer 15-20% minder dan de E4Q.58 kabelrupsserie
  • 40% sterker dan de voorgaande modellen (E4 Light en E4.1 LEAN)

Bewijs

Bewijs

  • Getest en ontwikkeld in het igus laboratorium: 
Breekmoment [Nm]E4Q.64L Breekmoment

Recycling

Duurzaamheid

  • L-ontwerp vermindert materiaalgebruik
  • Laat uw kabelrups aan het einde van zijn levenscyclus recyclen met het igus chainge recyclingprogramma. Het maakt daarbij niet uit wie de fabrikant is. U ontvangt een tegoedbon


Het speciale ontwerp van de E4Q-kabelrups

E4Q kabelrups

De kabelrupsen van de E4Q serie zijn ontworpen om de best mogelijke oplossing te bieden voor vrijdragende en lange rijwegen. Gebaseerd op de robuuste E4.1 kabelrupsstandaard die zich al meer dan 12 jaar in de praktijk heeft bewezen,  biedt de nieuwe serie een lange levensduur en een hoge mate aan modulariteit.


Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Kabelrups webshop

Kabelrups webshop

Een webshop met meer dan 100.000 producten voor horizontale vrijdragende, glijdende en verticaal hangende en staande toepassingen.

Kabelrups-configurator

Kabelrups-configurator

Stel uw individuele kabelrups-systeem in slechts enkele stappen samen.

Kabelrups-recycling

Chainge programma voor kabelrupsen

Laat kabelrupsen recyclen in plaats van ze weg te gooien.


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.