Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
Selecteer locatie

Na selectie van uw postcode, wijzen wij u het relevante personeel toe dat u meteen van dienst is.

BE(NL)

Low cost automatisering FAQ –
Vragen en antwoorden


robolink FAQ
irc- FAQ
lca-faq-lineaire-robots
lca-faq-dryve
lca-faq-delta-robots
lca-faq-tandwielkast

robolink® robotarm

Wat is een robolink®?

robolink® is een knikarmrobot, welke kan worden uitgerust met diverse gereedschappen zoals grijpers, elektromagneten, zuignappen, camera's, etc. De robolink® knikarm kan gemakkelijk worden geconfigureerd om ze een korte inbedrijfnametijd en voordelige oplossing te bieden voor verschillende toepassingen. Leverbaar in 4 en 5 vrijheidsgraden, is robolink® flexibel genoeg voor toepassingen in vele verschillende sectoren.

Wat is de maximale nuttige last die de robolink® knikarmrobot kan heffen?

robolink® draagt maximaal 3 kg nuttige last. Breng een bezoek aan onze website en ontdek welke versies welke nuttige last ondersteunen.

Wat wordt er bedoeld met bereik en nominaal bereik van de knikarmrobot?

Het nominale bereik biedt het werkgebied waarin de robot kan werken op de lange termijn. Kortstondig kan de robot ook werken in het gebied van het maximum bereik.

Wat is het bereik van robolink® knikarmrobots?

Het bereik van onze robolink® varieert van 510 mm tot 790 mm. Bezoek onze webshop en ontdek meer over het bereik van de individuele uitvoeringen van robolink®.

Is de gelede arm robot altijd de beste keuze voor mijn toepassing?

Er zijn talloze voordelen die robots kunnen bieden, zoals het ons ontlasten van saaie of moeilijke taken, het verhogen van de efficiëncy en het verbeteren van de productiviteit in fabrieken en bedrijven. Robots zullen niet voor elke taak de beste oplossing zijn, maar met testen en 3D-simulaties kunnen we de toepassing snel analyseren en bepalen wat het beste is om het probleem op te lossen.
Of de gelede arm altijd de beste keuze is, bespreken we graag met u in een persoonlijk gesprek, omdat soms andere kinematica gemakkelijker in het proces geïntegreerd kunnen worden.

Kan ik een kijkje nemen bij een robolink®?

U kunt een afspraak maken met ons verkoopteam, live of virtueel (via Microsoft Teams).
Neem contact met ons op!

Welke eind-gereedschappen worden gebruikt met robolink®?

De robolink® kan worden uitgerust met vrijwel elk eindgereedschap zolang deze maar binnen de nuttige belastingscapaciteit van de robot valt. Dit kan elektromagneten, grijpers, zuignappen en vele andere gereedschappen omvatten.
Op RBTX.com, ons online platform voor roboticacomponenten, kun u diverse componenten kopen van onze partner-leveranciers.

Welke kabels worden er gebruikt met robolink®?

Voor robolink® kunt u vele verschillende kabels en slangen gebruiken, van pneumatische buizen tot sensorkabels. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt!
U kunt 2x8 mm kabels per zijde in de robolink® DP onderbrengen. Daarnaast zijn er externe kabelrupsen voor de robolink® DP en robolink® DC, welke u gemakkelijk kunt vullen.
 

Kan ik "de hoek om" met robolink®?

Uitsluitend onder voorwaarden, want we moeten naar verschillende punten op een bocht bewegen om de bocht af te ronden. Omdat de bocht niet helemaal rond is.

Wat betekent de 7e as?

De 7e as is een lineaire as voor het bewegen van een robot.

Met welke fabrikanten is de 7e as compatibel en gemakkelijk te integreren?

  • Universal Robots UR3, UR5 en UR10
  • igus robolink DP4, robolink DP5, robolink DC

Wat heb ik nodig om de 7e as te besturen?

Voor igus robots, de igus Robot Control.

Voor UR Robots een UR Cap oplossing. Wij bieden deze aan in onze webshop (ons artikelnummer DDLE-UR-0001)

igus® Robot Control robot besturingssysteem en software

Wat is igus® Robot Control?

  igus® Robot Control  is een besturingssysteem dat is ontwikkeld voor het besturen van alle robots die worden aangeboden door igus® (knikarmrobots, delta robots en lineaire robots).  Met de bijbehorende software, kunt u de robot programmeren en laten bewegen via een grafische gebruikersinterface.
U kunt van te voren de software gratis downloaden en uitproberen. De software is speciaal ontwikkeld om de introductie in de wereld van de automatisering zo gemakkelijk mogelijk te maken. Omdat de 3D-interface heel gebruikersvriendelijk en intuïtief is te gebruiken.
Het besturingssysteem is leverbaar in de schakelkast of als een DIN-rail eenheid

Welke robots kan ik besturen met igus® Robot Control?

We hebben drie standaard robottypes die we aanbieden in ons programma van low-cost automatiseringsrobots. De iRC werd ontwikkeld voor het besturen van alle drie de typen standaard robots met dezelfde software en hardware.

Hoe kan ik leren robots te programmeren met igus® Robot Control?

  • Ons team van experts zal u graag ondersteunen met al uw vragen omtrent robotprogrammering.
  • We bieden ook online igus Robot Control trainingen aan op aanvraag.
  • We hebben ook talloze instructievideo's en veel informatiemateriaal beschikbaar.
  • U kunt de igus Robot Control software gratis download en proberen zonder enige verplichting.  
Wij nodigen u van harte uit om te allen tijde het gesprek met ons aan te gaan
 

Wat is het verschil tussen de DIN-rail en de schakelkast-uitvoering?

  • DIN-rail uitvoering: bedoeld voor integratie in uw eigen schakelkast, 10 m motor-, encoder en INI-kabels en alle andere verbindingen.
  • Schakelkast-uitvoering: complete schakelkast met noodstop, voedingseenheid, 10 meter motor-, encoder- en INI-kabels en alle andere verbindingen.

Wat kost igus® Robot Control?

Dat hangt af of het gaat om de software of de hardware.
  • De software zelf is volledig gratis; geen kosten, geen licentiekosten, volledig gratis. U kunt nu de software hier downloaden. U kun alle drie de robots heel snel simuleren.
  • De kosten van de hardware hangen af van diverse factoren, zoals de flexibiliteit die we bieden. igus Robot Control kan 2-assige tot 5-assige robots besturen, met de optie van het eveneens integreren van zichtsystemen en grijpers. We leveren twee uitvoeringen, een in een schakelkast gemonteerde uitvoering en een DIN-rail-uitvoering voor installatie in de schakelkast van de klant. Hier kunt u direct een gedetailleerde offerte aanvragen.

Hoe krijg ik ondersteuning wanneer ik een probleem heb?

Beschrijf kort het probleem en stuur ons het bestand "logMessages.log" uit de map C:\iRC-igusRobotControl\.

drylin® lineaire robot

Wat is een drylin lineaire robot?

De  drylin® lineaire robots zijn multi-as systemen, die (doorgaans) werden gebouwd om Cartesiaanse coördinaten te benaderen. Een synoniem voor lineaire robot is Cartesiaanse robot.

Wat is de maximale slaglengte voor drylin® lineaire robots?

Doorgaans is ons maximum 3000x3000x750 (xyz), maar onze ontwerpafdeling kan ook langere slagen aanbieden. De beste optie is dat u ons een aanvraag stuurt en wij controleren vervolgens uw vereisten.

Welke motoren kunnen worden gebruikt met drylin® lineaire robots?

In principe kunnen alle elektromotoren worden aangesloten. Bij igus gebruiken we voornamelijk stappen- en BLDC/EC motoren.

Wat is het herhaalbaarheidsbereik van drylin® lineaire robots?

0,3 tot 0,5 mm

Wat is de maximale snelheid voor drylin® lineaire robots?

1 m/s, maar ook hier geldt dat er uitzonderingen zijn. De beste optie is dat u ons een aanvraag stuurt en wij controleren vervolgens uw vereisten.

Welke drylin® lineaire robot is geschikt voor mijn toepassing?

Wij configureren dit graag voor u. De beste optie is dat u ons een aanvraag stuurt en wij controleren vervolgens uw vereisten.

Zijn drylin® lineaire robots beschikbaar als complete oplossing?

Ja. Lees er over in ons blog.

igus® dryve systemen

Wat is igus® dryve?

igus® produceert twee motorbesturingssystemen, welke geschikt zijn voor DC-motortypes en diverse toepassingen. U kunt daar hierna meer over lezen.
 
D1 dryve
De drylin® D1 dryve is ontworpen voor directe besturing van de stapper-, DC- en EC/BLDC motoren op enkele assen zoals de lineaire riemaandrijvingen of enkelvoudige spindelaandrijvingen. Wanneer meerdere D1 dryves worden verbonden via een bovenliggend besturingssysteem (PLC, industriële PC, etc.) dan kan dit ook worden gebruikt in multi-as systemen zoals delta robots of lineaire robots.
 
D3 dryve
De drylin® D3 dryve is ontworpen voor directe besturing van DC-motoren op enkele assen, zoals riemaandrijvingen of draadspindels voor eenvoudige lineaire bewegingen bij verschillende snelheden en vanaf verschillende startposities.

Wat is het verschil tussen de D1 dryve en de D3 dryve en waar worden ze gebruikt?

De drylin® D1 dryve is een motorbesturingssysteem (voor EC/BLDC, EC, stappen- en DC-motoren) dat werd ontwikkeld om een universeel motorbesturingssysteem te bieden voor alle lineaire systemen van igus. De gebruikelijke lange inbedrijfstellingstijden van motorbesturingssystemen kunnen worden gereduceerd tot een minimum door het reduceren van de instellingen tot het noodzakelijke minimum.
De D1 dryve kan worden gebruikt in eenvoudige automatiseringstoepassingen alsmede in complexe industriële installaties
 
De drylin® D3 dryve is een motorbesturingssysteem (voor DC-motoren), dat werd ontwikkeld voor het bieden van oplossingen gebaseerd op behoeften voor de eenvoudigste automatiseringstaken en tegelijkertijd het reduceren van de meestal lange inbedrijfstellingsperioden tot een minimum.

Welke motor kan ik besturen met de D1 dryve of D3 dryve?

  • D1 dryve: alle igus stappen-, DC- en EC/BLDC-motoren, alsmede motoren in gelijksoortige prestatieklassen van andere fabrikanten.
    Zowel in geregeld bedrijf, met en zonder positiebewaking en in gesloten circuit bedrijf (vergelijkbaar met een servomotor).
  • D3 dryve: alle igus DC-motoren alsmede DC-motoren van andere fabrikanten (max. 2,5 A continue motorstroom)

 

Welke voeding heb ik nodig voor de D1 dryve of D3 dryve?

  • D1 dryve: de logische voedingsspanning is 12-24 V en de belastingsvoedingsspanning is 12-48 V.
  • D3 dryve: 24 V / 2,5 A

Welke software heb ik nodig voor de D1 dryve of D3 dryve?

Geen!
De D1 dryve beschikt over een ingebouwde web-server voor configuratie. Door het invoeren van het IP-adres zoals weergegeven op het display van de D1 in een browser naar keuze, krijgt u direct toegang tot alle noodzakelijke instellingen.
 
Met de D3 dryve, kunnen de enkele noodzakelijke instellingen worden gemaakt met behulp van kleine schakelaars zoals draaiknoppen op de behuizing.
 

Wat is er nodig voor de inbedrijfstelling van de D1 dryve of D3 dryve?

  • D1 dryve: een voeding (12 tot 24 V) en een PC met Ethernet interface (en kabel) zijn nodig.
  • D3 dryve: sluit een 24 V voeding en een motor aan → en u bent klaar om te beginnen. Geen moeilijke software-installatie of complexe bekabeling van diverse extra schakelaars en sensoren.

Heb ik basiskennis nodig van elektrotechniek voor het gebruiken van het D3 dryve motorbesturingssysteem?

Met de intuïtief bediende draai-elementen kunt u de snelheid en krachtlimiet instellen van de aangesloten motor zonder dat daarvoor speciale kennis nodig is.

D3 dryve: hoe laat ik de motor draaien nadat deze elektrisch is aangesloten?

Een beweging kan worden gestart met behulp van de twee knoppen op het front van de D3 dryve en 2 externe potentiaalvrije schakelaars.

Kan mijn geautomatiseerde systeem communiceren met de D1 dryve?

Met gestandaardiseerde communicatieprotocollen zoals CANopen of Modbus TCP als gateway, is het heel gemakkelijk het systeem aan te sluiten op industriële regelaars zoals Siemens of Beckhoff. Tien digitale ingangen en uitgangen maken een extreem gemakkelijke communicatie mogelijk met industriële controllers maar ook met voordelige open-source modules zoals Arduino of Raspberry Pi.

drylin® delta robot

Wat is een delta robot en waar wordt deze gebruikt?

Een delta robot of parallel robot is een 3-assige robot, verbonden met een gemeenschappelijk gewricht boven en onder de armen, om te voldoen aan zijn belangrijkste doel: het oppakken en plaatsen van objecten.  
 
De igus® delta robot is beschikbaar in zowel een kleine als grote versie: het biedt klanten met een kleiner werkgebied (330 mm diameter bij een hoogte van 75 mm) de mogelijkheid de grootst mogelijke snelheden te behalen. De grote delta robot heeft nu twee keer het bereik van de kleinere robot (660 mm diameter bij een hoogte van 180 mm), hetgeen klanten met een kleinere werkruimte (330 mm diameter bij een hoogte van 75 mm) de flexibiliteit geeft op objecten op te pakken en te plaatsen vanaf meer afgelegen locaties.
 
Een delta robot kan worden gebruikt voor standaard toepassingen met kleine delen, zoals producten van een transportband of buffertafel pakken en naar een stationaire bestemming brengen voor verven, spuiten en repetitieve werkzaamheden in een klein gebied.

Wat is de nuttige last van een drylin delta robot?

De igus® delta robot kan tot wel 5 kg tillen en naar beneden drukken tot 100 N (10 kg).

Wat is het bereik van een drylin delta robot?

De drylin® delta robot zich uitstrekken tot een diameter van maximaal 360 mm bij een hoogte van 75 mm.
De grotere versie van de drylin® delta robot heeft een bereik tot maximaal 660 mm bij een hoogte van 180 mm.

Welke eind-gereedschappen kunnen er worden gebruikt voor de drylin delta robot?

Met de eind-gereedschappen die worden gebruikt in de drylin® delta robot, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.
Deze kunnen variëren van elektromagneten, zuignappen en mechanische grijpers tot 3D-geprinte grijpers. Alle energie en perslucht kan worden geleid, via een kabelmanagementsysteem, tot de eindplaat waarop het eindgereedschap zit, welke we ook kunnen leveren!
Op RBTX.de, ons online platform voor robotica-componenten, kunt u diverse componenten kopen van onze partner leveranciers.

Hoe nauwkeurig is een drylin delta robot?

De nauwkeurigheid van de drylin® delta robot is +/- 0,5 mm.

Hoeveel "picks per minuut" kan de drylin delta robot halen?

De drylin® delta robot kan tot wel 60 picks per minuut halen.

drygear® strain wave drive

Welke overbrengingsverhoudingen zijn mogelijk?

De huidige overbrengingsverhouding is 28:1

Welke motorkits kunnen worden aangesloten?

NEMA11 en NEMA17 stappenmotoren

Welke eind-gereedschappen kan ik monteren?

De flensplaat is compatibel met de gangbare eind-gereedschappen. Het gatenpatroon met  M4 en M6 draadgaten maakt flexibele aansluiting mogelijk.  

Wat gebeurt er bij het uitvalkoppel?

De tandwielkast slipt door en er breken geen tanden af. U moet de tandwielkast openen en de flexring weer uitlijnen, dan werkt de tandwielkast weer.

drygear® wormoverbrenging

Welke installatiematen zijn beschikbaar?

Installatiematen 20, 30 en 50 zijn momenteel leverbaar en er zijn meer in de planningsfase.

Welke installatiematen zijn en overbrengingsverhoudingen zijn beschikbaar?

Momenteel bieden we de 20, 30 en 50 installatiematen aan en de overbrengingsverhoudingen van 5:1 tot 70:1.

Hoe configureer ik de juiste motor?

Voor dit doel zijn er instructies in ons datablad.

Zijn er reserve-onderdelen beschikbaar?

Ja u kunt het wormwiel en de wormas afzonderlijk bij ons bestellen.

Wanneer gebruik ik wormoverbrengingen met PRT of kogellagers?

PRT:
  • Hogere axiale belastingscapaciteit  
  • Voor stootbelastingen
  • Toepassing: horizontale toepassingen met stootbelastingen, hoge belastingen of excentrische belastingen, roterende assen, roterende indexeertafels

Kogellagers:
  • Minder speling
  • Hogere efficiëntie
  • Toepassing: verticale toepassing, robot-tandwielkasten

drygear® Apiro

Welke tandwielkastmodellen zijn uit voorraad leverbaar bij igus?

We hebben momenteel alle modellen tandwielkasten op voorraad in kleine aantallen.

Welke overbrengingsverhoudingen zijn mogelijk?

Beschikbaar zijn 4:1, 32:1 en 64:1.
3:1, 8:1 en 16:1 zijn eveneens optioneel beschikbaar.

Wanneer welke overbrenging te gebruiken?

4:1 voor zeer snelle rotatiebewegingen

32:1 voor hoge belastingen

64:1 voor zelfborgende en nauwkeurige positionering

Welke motorkits kunnen worden aangesloten?

Alle drylin E DC-motoren, alsmede alle stappenmotoren in NEMA11, NEMA17 en NEMA23 installatiematen

Welke uitgangsdiameters zijn beschikbaar?

4-12 mm

Wat is de maximum en minimum slag voor de vrijdragende as?

Min. 53 mm
Max. 1042 mm

Kan ik ook de Apiro tandwielkast besturen met het D1/D3 motorbesturingssysteem?

Ja.

Is de Apiro tandwielkast geschikt voor spatwater- en onderwater toepassingen?

We hebben een speciaal model voor deze toepassing, dat we u op aanvraag kunnen bieden.

Welk koppel kan ik overdragen?

4:1 met 2,5 Nm

32 met 1 Nm

64 met 1 Nm

Zijn er reserve-onderdelen beschikbaar?

Ja u kunt het wormwiel en de wormas afzonderlijk bij ons bestellen.

Voor welke toepassingen kunnen componenten uit het drygear Apiro modulaire tandwielkastsysteem worden gebruikt?

Ons drygear Apiro modulaire tandwielkastsysteem maakt een oneindig aantal combinaties mogelijk voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dit kan het volgende omvatten

  • Roterende assen
  • Baanverstellingen,
  • Duw-toepassingen
  • of Cartesiaanse robots

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Shipping and consultation

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.